Akkulaturit

Akkulaturilla ladataan akku ja ylläpidetään akun lataus.

Usein ajatellaan, että akkulatureita tarvitaan vain vanhoille autoille tai harrastusautoja varten, mutta nykyautojen tekniikka, autoissa käytettävät laitteet tyhjentävät akkua. Ongelmaa ei ole, jos ajetaan paljon tai pitkiä matkoja, mutta useimmat käyttävät autoa kaupunkiajossa ja muilla lyhyillä matkoilla eikä akku ehdi latautua.

Nykyiset akkulaturit ovat älykkäitä ja niitä on turvallista käyttää. Akkulaturia käyttämällä pidennetään akun käyttöikää,.

Valitse sopiva akkulaturi ajoneuvon ja käyttötarpeen mukaan.

Nykyautojen tekniikka tekee niistä lähes tietokoneita. Ajaessa käytetään erilaisia teknisisä laitteita. Ajetaan vain lyhyitä matkoja. Kaikki nämä tyhjentävät akkua. Akku ei ehdi ajon aikana latautua ja lataamattoman akun kanssa joutuu nopeasti vaikeuksiin.Akkulaturit eivät ole vain vanhoja autoja varten, vaan nimenomaan uusien autojen kanssa niitä tarvitaan.

Akkulaturit ovat nykyisin turvallisia ja helppoja käyttää – vanhat akkulaturit saattoivatkin olla riskialttiita.
Nykyiset akkulaturit ovat älykkäitä laitteita ja niitä on helppo käyttää. Valintakin on helpompaa.

Älylaturit toimivat siten, että ne pulssilataavat akun, mikä pitää akun kunnossa pitempään. Vanhempien akkulatureiden avulla akun lataus kesti pari tutia – ja akun elinikä saattoi vähentyä samalla 1-2 vuodella. Akku saattoi niillä ladatessa myös alkaa kiehua ja latausta piti vahtia. Viimeistään nyt kannattaisi vaihtaa vanhat akkulaturit uusiin.

Minkälaisen akkulaturin tarvitset autollesi ja muille ajoneuvoillesi?

Akkulaturin valinta - akkulaturityypit


Akkulatureita on kolmea eri tyyppiä:


Perustasoiset akkulaturit (< 5 A)


Perustason akkulaturit sopivat esimerkiksi ylläpitolataukseen: maksimivirranantokyky on alempi, ja lataus kestää kauemmin. Perustason akkulaturit sopivat moneen käyttöön, mopoista traktoreihin.

Keskitason akkulaturit (noin 5-10 A)


Keskitason (noin 5 - 10 ampeeria) akkulatureiden avulla lataaminen sujuu nopeammin kuin perustason laturilla. Muuten keskitason akkulaturi toimii suurin piirtein samoin kuin perustasoinenkin. Keskitason akkulaturit tarkastavat samalla tilanteen ja huoltavat akkua. Keskitason akkulaturit sopivat useisiin akkumalleihin.

Ammattilaistason akkulaturit ( > 25 A)


Ammattitason akkulaturit (yli 25 ampeeria) sopivat myös metsäkoneille ja muille suurille ajoneuvoille. Niitä voidaan toki käyttää myös henkilöautojen akkujen lataukseen, mutta niille yleensä riittää perustason laturikin. Ammattilaistason akkulaturit selviävät suuristakin ajoneuvoista, kuten metsäkoneista.

Akkulaturin valintaan vaikuttaa paitsi ajoneuvotyyppi myös käyttö. Jos ajoneuvoja on useampi, kannattaa valita akkulaturi, jota voidaan käyttää niille kaikille.

Akkulaturin käyttö


Nykyisiä akkulatureita voi pitää koko ajan kytkettynä: älykkäät nykylaturit säätävät akun varaustilan mukaan sekä latausvirtaa että jännitettä, ja ne lataavat ainoastaan silloin, kun siihen on tarvetta. Ylilataamisen vaaraa ei näitä älylatureita käytettäessä ole – toisin kuin vanhoissa akkulatureissa.

Nykylaturit ovat kosteus- ja oikosulkusuojattuja ja niiden käyttö on turvallista ja helppoa - eikä mitään vaarallista tapahdu, vaikka kaiken tekisi väärin. Tavallisesti akkulaturin mukana on puristusliittimet, jotka on helppo kiinnittää. Laturin kytkeminen päälle ja pois sujuu kätevästi.

Akkulaturi asennetaan nykyisin usein moottorilämmittimen yhteyteen: kun moottorilämmittimen johto kytketään, akkukin alkaa automaattisesti latautua.

Akkulaturia käyttämällä pidennetään akun käyttöikää: vältetään ennenaikainen akunvaihto, mikä olisi sekä kallista että ympäristöä kuormittavaa.


Hanki akkulaturit näppärästi verkkokaupastamme: tilaa netistä – toimitus valitsemallasi tavalla.


Akkulaturit sekä muut autotarvikkeet ja työkalut helposti, edullisesti ja nopeasti verkkokaupasta!

Monta hyvää syytä tilata netistä: halpa hinta ja monipuoliset valikoimat - ja verkkokauppa on aina auki! Samalla voit tarkistaa myös muut tarjoukset ja alennustuotteet virtasenkauppa.fi -verkkokaupasta: koneet, tarvikkeet ja työkalut sekä paljon muuta kätevästi netistä.