Optima akut

Johnson Controls myi Power Solutions -yksikön 2019 ja tällöin muodostui uusi yritys, Clarios. Clarios on maailman suurin akkuvalmistaja ja Clarioksen tuoteportfolista löytyvät nyt huippulaadukkaat Optima -lyijyakut.

Tavallisessa lyijyakussa elektrodit ovat levymäisiä. Optiman akuissa käytetään Spiralcell Technology (TM) -rakennetta, jossa elektrodit ovat kääritty rullalle kuten Li-ion -akuissa. Elektrodit ovat erotettu toisistaan lasikuitumatolla mihin elektrolyytti on imeytetty. Tuloksena on täysin suljettu, huoltovapaa ja tärinän kestävä rakenne. Optima-akun valinta on ympäristöteko, sillä akkujen elinikä on 3-5 kertainen tavalliseen lyijyakkuun verrattuna.

Optima-akut antavat erittäin suuren käynnistysvirr...Näytä kaikkian ja mahdollistavat pikalatauksen jopa 300 A virralla, koska akun sisäinen resistanssi on hyvin pieni ( ~3 mOhm).

Optimalta löytyy akkumalleja niin käynnistys- että syväpurkaussovelluksiin ja käyttölämpötila on laaja ( – 40°C… +60°C ). Optima-akut valmistetaan Mexicossa.

Meiltä saatavana myös muita malleja. Ota rohkeasti yhteyttä.