Tuotteet talviautoiluun ūüôā

Näitä muut ovat juuri ostaneet

Suosituimpia tuotteita tästä tuoteryhmästä

Talviautoilu


Talviautoilu vaatii autolta ja kuljettajalta erityistä huolellisuutta ja varautumista. Suomen talvi ja pakkaskelit asettavat autolle monia haasteita, kuten jäätyneitä lukkoja, huurteisia ikkunoita, jäykkiä renkaita ja heikentyneitä akkuja. Siksi on tärkeää tarkistaa auton kunto ja varustaa se sopivilla tuotteilla ennen talvikauden alkua.


Talviautoilun tuotteisiin kuuluvat muun muassa renkaat, lämmitysjärjestelmät, maskisuojat ja lumiketjut. Nämä tuotteet lisäävät auton turvallisuutta, mukavuutta ja toimintavarmuutta talviolosuhteissa.


Renkaat ovat yksi tärkeimmistä tekijöistä talviautoilussa. Renkaiden pitää olla hyvässä kunnossa ja sopivia vallitsevaan keliin. Suomessa on käytettävä talvirenkaita joulukuun alusta helmikuun loppuun tai niin kauan kuin sää tai keli sitä edellyttää. Talvirenkaiksi kelpaavat joko nastarenkaat tai kitkarenkaat. Nastarenkaissa on metallisia nastoja, jotka pureutuvat jäiseen tiehen ja parantavat pitoa. Kitkarenkaissa on erikoiskumiseos ja pintakuvio, jotka estävät renkaan jäätymisen ja lisäävät kitkaa lumisella tai märällä tiellä.


Lämmitysjärjestelmät ovat talviautoilun miellyttävimpiä lisävarusteita. Lämmitysjärjestelmillä voidaan lämmittää auton moottoria, sisätilaa tai akkua ennen ajoa. Moottorinlämmitin lyhentää moottorin lämpenemisaikaa ja vähentää polttoaineenkulutusta sekä pakokaasupäästöjä. Sisälämmitin puolestaan tekee autosta lämpimän ja sulattaa ikkunoiden huurteen. Akkulämmitin taas pitää akun tehokkaana pakkasella.


Maskisuojat ovat käteviä tuotteita silloin, kun haluat suojata autosi keulan lialta, kosteudelta. Maskisuoja kiinnitetään auton etupuskuriin tai konepellille kiinnikkeilä tai hihnoilla. Maskisuoja estää myös moottoritilan jäähdyttimen liiallisen viilentymisen pakkasella. 


Lumiketjut ovat hyödyllisiä apuvälineitä silloin, kun tie on erittäin liukas tai luminen. Lumiketjut kiinnitetään renkaiden päälle ketjuilla tai vaijereilla. Lumiketjut parantavat renkaiden pitoa lumessa ja jäällä sekä ehkäisevät renkaiden luistamista.


Talviautoilun tuotteet ovat siis välttämättömiä varusteita kaikille autoilijoille Suomessa. Voit valita itsellesi sopivat tuotteet laajasta valikoimastamme, josta löydät laadukkaat tuotteet tunnetuilta merkeiltä.