Suksiboksit

Suksiboksilla autoon saadaan lisää kuormaustilaa. Suksiboksi kiinnitetään taakkatelineeseen - onkin syytä tarkistaa sopiiko kotelo omaan taakkatelineeseen, jos sellainen on jo valmiina. Suksiboksi valitaan yleensä kuljetustarpeen mukaan eli kuinka pitkä boksin tulee olla. Pituuden lisäksi on hyvä kiinnittää huomiota myös muihin ominaisuuksiin: etenkin kiinnitettävyyteen ja lukitukseen. Kuljetusboksit eroavat toisistaan materiaalien, ominaisuuksien sekä hintatason puolesta. Taakkatelineet löydät täältä.

Suosituimpia tuotteita tästä tuoteryhmästä

Vinkkejä suksiboksin hankintaan:


Omia tarpeita vastaava boksi on taloudellinen sekä pitkäikäinen ratkaisu niin talviurheiluvälineiden kuin muidenkin varusteiden kuljetukseen. Alla olevat asiat voi olla syytä miettiä huolella.

1. Mitkä ovat omat tarpeesi? Pohdi, tarvitsetko lyhyen vai pitkän mallin. Laskettelusukset mahtuvat lyhyempäänkin malliin, mutta perinteiset sukset vaativat jo enemmän tilaa.
2. Millainen on boksin aerodynaaminen muotoilu? Tämä vaikuttaa sekä ilmanvastukseen että kotelon vakauteen.
3. Arvostatko nopeaa lähtövalmiutta? Kannattaa valita kuljetusboksi, jonka kiinnitys onnistuu ilman työkaluja tai lisäapua.
4. Millainen on hyvä boksi? Runko on iskun- ja kylmyydenkestävä sekä ulkopinta hyvin viimeistelty.

Boksi soveltuu myös mainiosti muiden kuin talviurheiluvarusteiden kuljetukseen. Kuitenkaan mitään kovin raskasta ei kattokotelossa kannata kuljettaa. Tavaroiden sijoittelu kannattaa lisäksi tehdä siten, että painavimmat tavarat ovat boksin keskellä. Tällöin paino jakautuu tasaisemmin taakkatelineiden kesken. Koko kuorma tulee myös aina kiinnittää huolellisesti kuljetusboksiin kiristyshihnojen avulla. Ennen liikkeellelähtöä on vielä hyvä tarkistaa, että suksiboksin kansi on kunnolla lukittu.


Suksiboksit

Yleistä tietoa suksiboksista

Mikä?

Suksiboksi on auton katolle sijoitettava auton lisävaruste. Se tunnetaan myös nimillä suksikotelo, anopinarkku, kuljetusboksi, kuljetuskotelo, kattokotelo, tavaraboksi jne. Yksi varuste, monta nimeä.

Miksi?

Suksiboksin käyttötarkoitus on kuljettaa suksia, lumilautoja, monoja, sauvoja sekä muita talviurheiluvälineitä ja -varusteita viemättä tilaa auton sisältä. Etenkin tilaa vievien suksien ja lumilautojen kuljetus luonnistuu parhaiten auton katolla suksiboksilla. Suksiboksi lisää myös turvallisuutta, kun talviurheiluvälineet ja -varusteet eivät ole auton sisätiloissa esimerkiksi äkkipysähdyksessä.

Mihin?

Suksiboksi kiinnitetään auton taakka-/kattotelineeseen, jolloin on hyvä tarkistaa telineen ja boksin yhteensopivuus.

Suksiboksin turvallisuudesta

Suksien, lumilaudan ja muiden talvivarusteiden kuljettaminen suksiboksissa on huomattavasti turvallisempaa kuin niiden lastaaminen auton sisälle. Onnettomuustilanteessa sukset, lumilauta, monot, luistimet ja muut varusteet voivat auton sisätiloissa aiheuttaa vakavaa vahinkoa jo alhaisellakin nopeudella. Autoliiton mukaan hiihtolomareissulle suuntaavat perheet pakkaavat auton liiankin täyteen tavaraa. Valitettavan usein tavarat on kuormattu autoon huolettomasti ja esimerkiksi auton sisätiloissa kuljetettavat sukset tai muut tavarat ovat autossa irtaimenaan eikä niitä ole kiinnitetty mitenkään. Vaarattomaltakin vaikuttava tavara voi äkkipysähdyksessä olla hengenvaarallinen.

Autoliitto on testannut mitä tapahtuu äkkipysähdyksessä kun tavaroita ei ole kuormattu ja kiinnitetty huolellisesti. Testissä autoon sijoitettiin kaksi matkustajaa, kaksi 25 kilon painoista matkalaukkua, neljä suksiparia, kahdet laskettelumonot ja kaksi laskettelukypärää eli tavaraa melko maltillisesti. Kaiken kaikkiaan kuorma painoi 84 kiloa. Takapenkin selkänoja piti osittain kaataa, jotta sukset saatiin mahtumaan auton sisätiloihin. Tavaratilaan sijoitettiin sukset, kypärät ja matkatavarat, mutta niitä ei sidottu kuormansidontalenkkeihin. Auto törmäsi kolaritestissä esteeseen nopeudella 50 km/h. Kolaritilanteessa esineet muuttuivat hengenvaarallisiksi, vaikka vauhti ei ollut kova. Matkustajien selkäranka altistui voimakkaalle kuormitukselle suksien ja muiden tavaroiden osuessa etuistuinten selkänojiin. Kypärät ja monot lensivät hallitsemattomasti pitkin autoa ja lopulta yksi mono osuikin kuljettajaa päähän. Oikeassa tilanteessa matkustajat olisivat saaneet todennäköisesti vakavia tai jopa kuolettavia vammoja. Pienimmätkin esineet voivat muuttua tappaviksi äkkipysähdyksessä. Katso videolta, miten käy kun talvivarusteita ei ole lastattu oikein auton sisätiloihin.Suksiboksi takaa turvallisemman ajomatkan, kun sukset ja muut varusteet ovat poissa auton sisätiloista. Suksiboksin tulee kuitenkin vastata haasteeseen, kun pakkaat matkalle mukaan sukset, lumilaudan, monot, luistimet sekä kaikki muut varusteet. Perillä varusteiden on oltava täydellisessä kunnossa ja valmiina käyttöön. Ennen kaikkea tärkeintä on, että onnettomuustilanteessa suksiboksi toimii kuten pitääkin ja kaikki tienkäyttäjät pysyvät turvassa. Laadukkaat suksiboksit on suunniteltu, valmistettu ja testattu huolellisesti, jolloin ne kestävät kovatkin iskut. Tällöin varusteet pysyvät aina turvassa eivätkä pääse aiheuttamaan vahinkoa. Panosta siis suksiboksiin niin panostat omaan sekä perheesi turvallisuuteen.

Ostajan opas – lue vinkit suksiboksin hankintaan

Suksibokseja on tarjolla useita erilaisia malleja eli kannattaa tutustua tarjontaan ja vaihtoehtoihin kunnolla ennen lopullista ostopäätöstä.

Ensisijainen suksiboksin valintaa ohjaava kriteeri on kuljetustarve eli kuinka pitkää boksia tarvitaan. Huomiota tulisi kiinnittää myös muihin ominaisuuksiin, joita ovat etenkin suksiboksin kiinnitettävyys ja lukitus. Keskuslukitus on lukitustavoista ehdottomasti toimivin ja yleisin. Siinä on mallista riippuen kahdesta kolmeen lukituskohtaa. On myös syytä ottaa huomioon ja muistaa, että kaikki kuorma täytyy aina kiinnittää suksiboksiin siihen tarkoitetuilla kiristyshihnoilla. Suksiboksin ominaisuudet, materiaalit ja myös hintataso vaihtelevat laajasti, mutta oikein valittuna boksi on pitkäikäinen ja taloudellinen ratkaisu talviurheiluvälineiden ja muidenkin varusteiden kuljetustarpeisiin.

Vinkkejä suksiboksin hankkijalle:
- Pohdi omia kuljetustarpeitasi eli mitä välineitä / varusteita tulet enimmäkseen kuljettamaan suksiboksissa
- Valitse suksiboksimalli tarpeidesi mukaan: lyhyempi malli laskettelusuksille / lumilaudalle ja pidempi malli perinteisille suksille
- Pohdi mitä ominaisuuksia arvostat suksiboksissa: esimerkiksi kiinnitettävyys, lukitus, turvallisuus, kestävyys ja avattavuus
- Helposti kiinnitettävä suksiboksi ei tarvitse erikoistyökaluja ja kiinnitys onnistuu ilman suurempia apujoukkoja
- Suksiboksin helppo kiinnitys nopeuttaa lähtövalmisteluja
- Lukitusjärjestelmä vaikuttaa suksiboksin turvallisuuteen ja käytettävyyteen
- Useammalla lukituskohdalla varusteltu suksiboksi on turvallisempi kuin vain yhdellä lukolla varusteltu
- Keskuslukitus on luotettavin ja yleisin lukitustapa suksibokseissa
- Suksiboksin turvallisuuteen vaikuttavat monet eri tekijät: lukitusjärjestelmä, käytetetyt materiaalit, rakenne, kiinnitysjärjestelmä jne.
- Tarkista, onko suksiboksin turvallisuutta testattu riittävästi (esim. törmäystestit)
- Kestävä suksiboksi on valmistettu laadukkaista materiaaleista ja suksiboksin rakenne on suunniteltu kestämään iskuja, kulumista, kuumuutta, kylmyyttä, kosteutta, auringonvaloa sekä voimakkaita kemikaaleja
- Kestävä suksiboksi on myös pitkäikäinen
- Suksiboksi voi olla vain toiselta puolelta avattava tai molemmilta puolilta avattava
- Molemmilta puolilta avattava suksiboksi on käytännöllisempi: sekä kuorman käsittely että suksiboksin asennus on helpompaa
- Suksiboksin aerodynaaminen muotoilu vaikuttaa ilmanvastukseen ja suksiboksin vakauteen
- Hyvä suksiboksi on TÜV-tyyppihyväksytty ja sen ulkopinta on hyvin viimeistelty
- Lisäksi hyvän suksiboksin runko on valmistettu materiaalista, joka kestää niin iskut, kulumisen, kylmyyden, kuumuuden, kosteuden, auringonvalon kuin kemikaalitkin

Suksiboksin käyttö

Suksiboksin asentaminen

Ennen kuin suksiboksi voidaan ottaa turvallisesti käyttöön tulee sen olla asennettuna oikeaoppisesti sekä huolellisesti. Suksiboksi asennetaan auton taakkatelineeseen. Tarkista aina ensin, että suksiboksi on yhteensopiva taakkatelineen kanssa. Taakkateline asennetaan autonvalmistajan suunnittelemalle paikalle ja suksiboksi kiinnitetään taakkatelineisiin boksinvalmistajan ohjeiden mukaisesti. Minkäänlaisia omia viritelmiä tai muutoksia ei pidä koskaan lähteä tekemään. Säännöllisesti on hyvä tarkistaa sekä taakkatelineen että suksiboksin kiinnitykset. Tarkistaminen on helppo suorittaa aina silloin, kun boksi avataan. Suksiboksiin kohdistuu tärinää ajaessa, jolloin kiinnitykset voivat vähitellen löystyä ja pahimmassa tapauksessa suksiboksi voi jopa irrota kesken ajamisen. Muista aina noudattaa suksiboksivalmistajan asennusohjeita ja tutustu myös turvallisuusmääräyksiin!

Kuormaa suksiboksi oikein

Vielä ennen matkalle lähtöä tulee kiinnittää huomiota suksiboksin kuormaamiseen. Lähtökohtaisesti suksiboksi on tarkoitettu suksien kuljettamiseen. Tällöin takapenkin selkänojia tai suksiluukkua ei tarvitse kaataa, jolloin matkustaminen on turvallisempaa. Suksiboksiin voidaan laittaa myös muutakin tavaraa, mutta sen tulisi olla mahdollisimman kevyttä. Sekä suksiboksille että auton kattokuormalle on olemassa valmistajien asettamat enimmäispainot. Esimerkiksi suksiboksin maksimikuorma voi olla 75 kiloa ja auton suurin sallittu kattokuorma saman verran. Taakkatelineet painavat noin viisi kiloa ja jos boksi painaa 20 kiloa, saa boksiin sijoittaa tavaraa 50 kilon edestä. Raskaimmat tavarat kannattaa sijoittaa boksin keskelle, koska tällöin paino jakautuu tasaisesti molemmille taakkatelineille. Myös tilanjakajat voivat tukea tavaroita. Kiristyshihnojen avulla kiinnitetään kaikki suksiboksissa olevat tavarat, mukaan lukien sukset, jotta tavarat pysyvät suksiboksin sisällä myös äkkijarrutuksessa tai törmäyksessä. Ennen suksiboksin sulkemista varmista aina sidonnan kireys.

Käytännön vinkkejä matkustettaessa suksiboksin kanssa

Yleensä suksiboksin mukana tulee kaksi avainta. Toinen avain kannattaa pitää varoiksi autossa. Tällöin ei käy köpelösti, jos esimerkiksi avain jää kotiin tai mökille. Lisäksi on hyvä kirjata ylös suksiboksin lukon ja avaimen numero, mikäli avain / avaimet sattuisivat kokonaan katoamaan tai rikkoutumaan. Tällöin voit tilata uuden avaimen kadonneen / rikkoutuneen tilalle. On myös järkevää mitata auton korkeus suksiboksin kanssa ja laittaa lukema muistilapulle. Suksiboksi on auton katolla vain lyhyen aikaa, yleensä muutaman viikon vuodesta, jolloin voi helposti unohtua koko boksin olemassaolo. Tästä voi seurata ikävä yllätys, kun ajaa suksiboksin kanssa liikenteessä tai esimerkiksi parkkihalliin. Onneksi suurimpaan osaan parkkihalleista on mahdollista ajaa henkilöautolla, jossa on suksiboksi katolla, mutta katumaasturilla tai tila-autolla ei välttämättä voikaan. Shoppailureissusta kauppakeskukseen voi tulla turhan kallis, jos boksi, taakkatelineet ja auton katto vaurioituvat. Lopuksi kannattaa myös aina huomioida, että ajoneuvon käyttäytyminen suksiboksin kanssa muuttuu. Ajoneuvo saattaa reagoida eri tavalla suksiboksin kanssa esimerkiksi jarrutuksissa, kaarteissa tai tuulisessa säässä. Valitse nopeus siis aina tilanteiden ja olosuhteiden mukaisesti, kun ajelet suksiboksin kanssa.

Virtasenkauppa – laadukkaita suksibokseja verkkokaupastamme

Tilaa suksiboksi kätevästi verkkokaupastamme, josta löydät laajan ja laadukkaan valikoiman erilaisia vaihtoehtoja. Jos valinnan vaikeus iskee, ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja etsimme yhdessä juuri sinun tarpeisiisi sopivan suksiboksin.

Nettikauppamme sisältää laajan valikoiman Thulen suksibokseja, jotka edustavat huippulaatua, luotettavuutta ja pitkää käyttöikää. Thulen suksiboksissa on hinta-laatusuhde kohdillaan. Thule on selvä testivoittaja useissa eri testeissä, joissa on arvioitu muun muassa kestävyyttä, vesitiiviyttä ja käsiteltävyyttä. Törmäystesteissä Thule on lyömätön ja aerodynaaminen muotoilu luo tyylikkään ulkoasun. Osta Thule-suksiboksi, kun haluat parhaan mahdollisen suksiboksin ja luotettavan kuljetusratkaisun vuosikausiksi. Meiltä myös monipuoliset lisävarusteet Thulen suksibokseihin.

Autoform-suksiboksit kuuluvat myös valikoimaamme, joita löytyy eri tilavuuksilla, ominaisuuksilla ja eri autotyypeille. Sulavalinjainen muotoilu, kestävä rakenne ja helppokäyttöisyys tekevät näistä suksibokseista erinomaisen matkakumppanin. Suksiboksin hinta vaihtelee hyvinkin edullisesta hintavaan. Suksiboksin hinta kulkee käsi kädessä boksin ominaisuuksien kanssa. Jos haet halpaa suksiboksia, tilaa se täältä. Kun olet tilannut suksiboksin Virtasenkaupasta, saat kauttamme kätevästi myös asennus- ja lisätarvikkeita.

Virtasenkaupasta hyvät tarjoushinnat suksibokseista
Verkosta voit löytää hyvän suksiboksin yllättävänkin edullisesti, sillä Virtasenkauppa tarjoaa erilaisia alennuksia ja tarjouksia suksibokseista säännöllisesti. Lisäksi kun tilaat suksiboksin netistä, saat toimituksen aina kaupan päälle. Osta suksiboksi alennuksella jo nyt ja olet valmis seuraavaan hiihtolomaan!