Suksiboksit

Kattokotelolla autoon saadaan lisää kuormaustilaa. Kattokotelo kiinnitetään taakkatelineeseen ja onkin syytä tarkistaa sopiiko kotelo omaan taakkatelineeseen, jos sellainen on jo valmiina. On erittäin tärkeää, että sekä taakkatelineiden että suksiboksien asennus suoritetaan oikeaoppisesti. Suksiboksi valitaan yleensä kuljetustarpeen mukaan eli kuinka pitkä boksin tulee olla. Pituuden lisäksi on hyvä kiinnittää huomiota myös muihin ominaisuuksiin, joita ovat etenkin kiinnitettävyys ja lukitus. Kuljetusboksit eroavat toisistaan materiaalien, ominaisuuksien sekä hintatason puolesta. Omiin tarpeisiin vastaava boksi on taloudellinen sekä pitkäikäinen ratkaisu niin talviurheiluvälineiden kuin muidenkin varusteiden kulj...Näytä kaikkietukseen.

Boksi soveltuu myös mainiosti muiden kuin talviurheiluvarusteiden kuljetukseen. Kuitenkaan mitään kovin raskasta ei kattokotelossa kannata kuljettaa. Tavaroiden sijoittelu kannattaa lisäksi tehdä siten, että painavimmat tavarat ovat boksin keskellä. Tällöin paino jakautuu tasaisemmin taakkatelineiden kesken. Koko kuorma tulee myös aina kiinnittää huolellisesti kuljetusboksiin kiristyshihnojen avulla. Ennen liikkeellelähtöä on vielä hyvä tarkistaa, että suksiboksin kansi on kunnolla lukittu.

Vinkkejä suksiboksin hankintaan:
1. Mitkä ovat omat tarpeesi? Pohdi, tarvitsetko lyhyen vai pitkän mallin. Laskettelusukset mahtuvat lyhyempäänkin malliin, mutta perinteiset sukset vaativat jo enemmän tilaa.
2. Millainen on boksin aerodynaaminen muotoilu? Tämä vaikuttaa sekä ilmanvastukseen että kotelon vakauteen.
3. Arvostatko nopeaa lähtövalmiutta? Kannattaa valita kuljetusboksi, jonka kiinnitys onnistuu ilman työkaluja tai lisäapua.
4. Millainen on hyvä boksi? Runko on iskun- ja kylmyydenkestävä sekä ulkopinta hyvin viimeistelty.