Nuohoustarvikkeet 🙂

Nuohoustarvikkeet ovat tärkeitä välineitä, jos haluat pitää tulisijasi ja savupiippusi puhtaana ja turvallisena. Nuohoustarvikkeilla voit poistaa noki, tuhka ja muut epäpuhtaudet, jotka voivat aiheuttaa tulipalon tai heikentää lämmitystehoa. Nuohoustarvikkeisiin kuuluvat esimerkiksi nuohousharjat, tuubiharjat, nuohoussetit, tuhkaimurit, tuhkaämpärit ja takkasetit.


Nuohousharjat ovat pyöreitä tai litteitä harjoja, joilla voit puhdistaa savupiipun sisäpinnan. Nuohousharjoja on eri kokoisia ja materiaaleja erilaisille savupiipuille. Esimerkiksi rosteripiipulle sopii nuohousharja, joka on valmistettu ruostumattomasta teräslangasta. Nuohousharjassa on yleensä M12-kierre, johon voit kiinnittää nuohousvartta tai köyttä.


Tuubiharjat ovat pitkulaisia harjoja, joilla voit puhdistaa teräsputket, öljykattilat ja ilmastointikanavat. Tuubiharjoja on eri kokoisia ja muotoisia erilaisille putkille. Esimerkiksi pellettikattilaharja on pieni ja taipuisa harja, joka sopii pellettikattilan polttokammion puhdistamiseen. Tuubiharjassa on yleensä M12-kierre, johon voit kiinnittää nuohousvartta tai köyttä.


Nuohoussetit ovat valmiita paketteja, jotka sisältävät nuohousharjan, nuohousvartta ja köyttä. Nuohoussetit ovat käteviä, jos haluat hankkia kaikki tarvittavat välineet kerralla. Nuohoussettejä on eri kokoisia ja materiaaleja erilaisille savupiipuille. Esimerkiksi nyloninen nuohoussetti sopii rosteripiipulle.


Tuhkaimurit ovat sähköllä toimivia imureita, joilla voit imuroida tuhkan tulisijasta tai grillistä. Tuhkaimurissa on yleensä metallinen säiliö ja kestävä suodatin, jotka kestävät kuumaa tuhkaa. Tuhkaimurissa on myös letku ja suutin, joilla voit tavoittaa vaikeatkin paikat.