Painepesurit ūüôā

Autot, veneet ja aidat on kätevä pestä painepesurilla tehokkaasti, ja pintoja vaurioittamatta. Kunnollisella pesurilla h...Näytä kaikki
oidat myös terassien, mattojen, ulkokalusteiden ja pihakivetysten puhdistamisen varsin helposti ja nopeasti. Valittavana on lukuisia pesureita kotikäytöstä aina raskaisiin teollisuuden kuumavesipesureihin.

Hyvä painepesuri kestää käytössä pitkään. Tutustu ennen ostopäätöstä laitteen ominaisuuksiin, huollettavuuteen ja lisävarustemahdollisuuksiin. Laitteen tärkeimmät ominaisuudet ovat työskentelypaine sekä ruiskutettavan veden määrä. Käytön kannalta olennaisia helpottavia tekijöitä ovat letkun pituus, laitteen siirrettävyys. Lisävarusteilla kuten terassipesurit, laitteesta saa monipuolisemman. Suurin osa valitseekin jo ostettaessa mukaan kunnollisen pesuaineenvaahdottimen!

Painepesuri on laite, jonka avulla vett√§ ruiskutetaan paineella. Paineletku, k√§sikahva, suihkuputki ja suutin kest√§v√§t suurta painetta. Suuttimet ja letkut on suunniteltu k√§ytt√∂tarkoituksen mukaan: kotitalousk√§ytt√∂√∂n tarkoitetuissa laitteissa on yleens√§ muovinen letku ‚Äď ter√§spunoksella vahvistettuja kumiletkuja k√§ytet√§√§n ammattik√§ytt√∂√∂n tarkoitetuissa painepesureissa.Hanki painepesuri n√§pp√§r√§sti verkkokaupastamme: tilaa netist√§ ‚Äď toimitus valitsemallasi tavalla!Painepesurin rakenne ja ominaisuudet


Painepesurissa on joko sähkö- tai polttomoottori. Moottori ja pumppu saavat aikaan paineen. Tavallisimmin pumppu on kieppulevyllä käytettävä tai kampiakselikäyttöinen. Pumpussa on männät ja sylinterinkansi - pienissä painepesureissa sylinterinkansi on valmistettu muovista tai komposiitista, vähän isommissa materiaalina on useimmiten alumiini ja ammattikäyttöön tarkoitetuissa puolestaan messinki.

Sylinterikannen sisällä on imu- ja paineventtiilit sekä kevennysventtiili, jossa on paineensäätö. Uudemmissa painepesurimalleissa on yleensä painekytkin: moottori sammuu, kun ote irrotetaan käsikahvan liipaisimesta. Ammattikäyttöön tarkoitettujen, järeämpien painepesureiden pumput ovat rakenteeltaan monimutkaisempia.

Pesurin paine


Paine riippuu koneen tehosta, ja mit√§ suurempi paine on, sit√§ parempi on pesuteho. Yleens√§ paine vaihtelee 100‚Äď200 barin v√§lill√§ ‚Äď normaaliin kotik√§ytt√∂√∂n riitt√§√§ 100‚Äď120 barin ty√∂skentelypaine. Pesureissa on usein paineens√§√§t√∂mahdollisuus. Vedenkulutus on keskim√§√§rin 300‚Äď600 l/h.

Liipaisinta painamalla saadaan vesisuihku. Painepesureissa on nykyisin yleensä pysähdysautomatiikka: kun liipaisinta ei paineta, moottori pysähtyy. Isommissa painepesurimalleissa myös pesuainetta voi ruiskuttaa paineella.

Vesi pesuriin saadaan vesijohtoverkosta letkun avulla. Osa painepesureista toimiikin vain vesijohtoverkon paineella. Jos malli on itseimevä (eli jos laitteessa on imupumppu), sillä voi imeä vettä kaivosta tai esimerkiksi järvestä. Jos pesuun ei käytetä vesijohtovettä, laitteeseen on hankittava syöttövesisuodatin, jotta veden mukana tulevat epäpuhtaudet eivät riko pesurin pumppua.

Osa valmistajista ilmoittaa jatkuvan työskentelypaineen, toiset puolestaan maksimipaineen, mikä vaikeuttaa laitteiden vertailua. Jatkuva paine on alhaisempi kuin maksimipaine.

Painepesurityypit


Painepesureita on sekä koti- että ammattikäyttöön - laitteet voidaan jakaa myös kuuma- ja kylmävesipesureihin.

Kuumavesipesureissa on √∂ljypoltin, jonka avulla pesuvesi voidaan l√§mmitt√§√§ h√∂yryksi asti. T√§ydell√§ ty√∂paineella maksimil√§mp√∂ on n. 90 ¬įC. Polttimen ohjauksessa k√§ytet√§√§n termostaattia ja virtausvahtia. Kolmivaihevirralla toimivat kuumavesipesurit ovat suuria, painavia ja hankalasti liikuteltavia laitteita.

Käytettävyys


Kotik√§ytt√∂√∂n tarkoitettujen painepesureitten paino on n. 5-15 kg. Py√∂r√§t helpottavat laitteen siirtely√§ ‚Äď isot py√∂r√§t ovat k√§yt√§nn√∂llisimm√§t.

Letkun ja virtajohdon pituus vaikuttaa käytettävyyteen: valitse tarpeeksi pitkä, jotta pesuria ei tarvitse siirrellä ympäri autoa, mutta muista, että liian pitkä letku saattaa haitata työskentelyä. Myös virtajohdon pitäisi olla tarpeeksi pitkä. Mutkalle taittuva letku taas katkaisee helposti vedentulon, joten valitse vahvistettu letku.

Pesurin pumppu on häiritsevän äänekäs, joten on miellyttävintä, että se käy vain vettä suihkutettaessa. Tarkista laitetta valitessa tämä ominaisuus: varsinkin halvimpien laitteiden pumput saattavat käydä koko ajan.

Koneen kotelossa sijaitsevat suutinkahvan ja suutinten säilytyspaikat ovat kätevät ja käytännölliset. Myös letku ja johto pysyvät järjestyksessä, jos ne voidaan kiertää omille paikoilleen.

Suuttimet ja muut lisävarusteet


Pistemäinen suutin, josta saa voimakkaan suihkun pienelle alueelle ja viuhkasuutin, joka hajottaa hellävaraisemman suihkun laajalle alueelle, ovat tarpeellisimmat suutintyypit. Usein nämä toiminnot saa samasta säädettävästä suuttimesta. Sitkeän lian irrottamiseen sopii pyörivää rotosuutin. Pesuharja auton pesuun ja kääntyvä suutin saa auton pohjan puhdistukseen.

Patiot, terassit sekä puu- ja kivilaatat saa puhdistettua tehokkaasti terassipesurilisälaitteella. Tätä laitetta voi käyttää myös mattojen pesemiseen. Vesi kohdistuu vain pestävään kohteeseen, joten pesijä säilyy kuivana - samoin seinät ja pihakalusteet.

Viemäritukosten avaamiseen on olemassa viemärinavaussuutin. Hankalimpien kohteiden puhdistuksessa käytetään vesi-hiekkapesuvarusteita.

Epäpuhtaudet tukkivat pesurin suuttimet ja aiheuttavat helposti muitakin ongelmia laitteeseen, joten tulovedensuodatin on välttämätön, mikäli pesuvesi otetaan kaivosta tai vaikkapa järvestä. Vesijohtovedessäkin voi olla mm. ruostehiukkasia, joten suodatin voi olla järkevä hankinta joka tapauksessa. Yleensä suodatin ei kuulu painepesureiden vakiovarusteisiin.

Pesuainesäiliö voi olla irrallinen tai kiinteä. Painepesurissa saattaa olla myös imuletku, jolla pesunestettä saa imettyä mistä tahansa astiasta. Usein pelkkä vesi riittää puhdistamaan kohteen.

Painepesureiden käyttökohteita


Painepesureita voidaan käyttää moniin kohteisiin - esimerkiksi pihalaattojen ja portaiden, mattojen ja kattojen puhdistukseen ja pesuun. Niitä käytetään myös uimahalleissa sekä ja rakennusten julkisivujen puhdistukseen. Maatiloilla niitä käytetään mm. sikaloitten ja navettojen puhdistuksessa. Painepesureilla pestään autot ja työkoneet. Teollisuudessa eri käyttökohteita on runsaasti. Joskus painepesuria käytetään myös kiertovesipumppuna.

Painepesurit ja painepesuritarvikkeet helposti verkkokaupasta


Painepesurit ja niiden tarvikkeet ostat verkkokaupasta edullisesti ja nopeasti! Monta hyvää syytä tilata netistä: halpa hinta ja monipuoliset valikoimat - ja verkkokauppa on aina auki! Samalla voit tarkistaa myös muut tarjoukset ja alennustuotteet virtasenkauppa.fi -verkkokaupasta: työkalut, tarvikkeet, kemikaalit, koneet ja paljon muuta näppärästi netistä.