Miten GPS-paikannin voi auttaa mittaamaan ajoneuvon nopeutta?

Julkaistu: 26.09.2023

Ajoneuvon nopeus on tärkeä tieto liikenteessä, sillä se vaikuttaa turvallisuuteen, polttoaineenkulutukseen ja ajomukavuuteen. Useimmat ajoneuvot näyttävät nopeuden mittaristossa, mutta kuinka luotettava se on? Onko olemassa parempaa tapaa mitata nopeutta tarkemmin ja helpommin? Tässä artikkelissa kerromme, miten GPS-nopeusmittari voi auttaa mittaamaan ajoneuvon nopeutta ja mitä hyötyä siitä on.

Mikä on GPS-paikannin ja miten se toimii?

GPS eli Global Positioning System on satelliittien avulla toimiva paikannusjärjestelmä, joka mahdollistaa sijainnin määrittämisen maapallolla. GPS-paikannin on laite, joka vastaanottaa signaaleja satelliiteilta ja laskee niiden perusteella oman sijaintinsa. GPS-paikannin voi myös laskea nopeuden, jolla se liikkuu, vertaamalla sijaintitietoja ajan suhteen.

GPS-paikantimen etuna on, että se mittaa todellista nopeutta maanpinnan suhteen, eikä ole riippuvainen ajoneuvon renkaista, vaihteista tai muista tekijöistä, jotka voivat vaikuttaa mittariston näyttämään nopeuteen. GPS-paikannin on myös helppo asentaa ja käyttää, sillä se tarvitsee vain virran ja näkyvyyden taivaalle.

Miksi GPS-nopeusmittari on hyödyllinen?

GPS-nopeusmittari on erityinen GPS-paikannin, joka on suunniteltu näyttämään ajoneuvon nopeus selkeällä ja helposti luettavalla tavalla. GPS-nopeusmittari voi olla hyödyllinen monessa tilanteessa, kuten:

  • Kun haluat varmistaa oikean ajonopeuden ja välttää ylinopeussakot. GPS-nopeusmittari näyttää tarkan nopeuden, joka ei ole vääristynyt renkaiden kulumisesta, rengaspaineista tai muista syistä. Voit myös asettaa ylinopeusvaroittimen, joka hälyttää sinua, kun ylität asetetun nopeusrajan.
  • Kun haluat lisätä mukavuutta ja turvallisuutta ajaessasi. GPS-nopeusmittari voidaan kiinnittää tuulilasiin tai kojelautaan niin, että se on lähellä näkökenttääsi. Näin voit pitää katseesi tiessä eikä sinun tarvitse kumartua katsomaan mittaristoa. Voit myös säätää näytön kirkkautta ja taustavaloa sopivaksi eri valo-olosuhteisiin.

Miten valita sopiva GPS-nopeusmittari?

GPS-nopeusmittareita on saatavilla eri malleja ja hintaluokkia. Kun valitset sopivaa GPS-nopeusmittaria itsellesi, kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin:

  • Näytön koko ja selkeys. Valitse sellainen näyttö, joka on tarpeeksi iso ja selkeä, että voit lukea nopeuden helposti. Huomioi myös, että näytön väri ja kontrasti vaikuttavat näkyvyyteen eri valaistuksissa.
  • Virransyöttö ja akunkesto. Useimmat GPS-nopeusmittarit saavat virtansa USB-kaapelilla, joka voidaan liittää auton USB-pistokkeeseen tai tupakansytyttimeen. Tarkista, että kaapeli on tarpeeksi pitkä ja että se ei häiritse ajamista. Jos haluat käyttää GPS-nopeusmittaria ilman jatkuvaa virtalähdettä, valitse sellainen, jossa on sisäänrakennettu akku ja riittävä akunkesto.
  • Asennus ja käyttö. Valitse sellainen GPS-nopeusmittari, joka on helppo asentaa ja käyttää. Yleensä GPS-nopeusmittarit kiinnitetään imukuppikiinnikkeellä tai kaksipuolisella tarralla haluttuun paikkaan. Tarkista, että kiinnitys on tukeva ja että laite ei heilu tai putoa ajon aikana. Valitse myös sellainen laite, joka käynnistyy ja sammuu automaattisesti tai yhdellä napin painalluksella.

Esimerkki GPS-nopeusmittarista: K27 GPS Nopeusnäyttö

Yksi esimerkki GPS-nopeusmittarista on K27 GPS Nopeusnäyttö, joka on edullinen ja kätevä lisävaruste nopeuden tarkkailuun. K27 GPS Nopeusnäyttö on digitaalinen nopeusmittari, joka näyttää ajoneuvon nopeuden kilometreinä tai maileina. Laite on helppo asentaa ja käyttää, sillä se tarvitsee vain virran ja näkyvyyden taivaalle. Laite saa virtansa mukana tulevalla USB-kaapelilla, joka voidaan liittää auton USB-pistokkeeseen tai tupakansytyttimeen. Laite käynnistyy ja sammuu automaattisesti.

K27 GPS Nopeusnäyttö on selkeälukuinen ja helposti luettava. Näytön koko on 2,2 tuumaa ja taustavalon värin voi valita useasta eri vaihtoehdosta. Laite näyttää myös kompassin, ylinopeusvaroittimen, väsymysmuistutuksen ja satelliittien määrän. Laite sopii mainiosti myös ajo-opettajalle nopeuden tarkkailuun opetusajoneuvoissa.

Yhteenveto

GPS-paikannin on laite, joka mittaa ajoneuvon nopeutta satelliittien avulla. GPS-paikannin on tarkempi kuin mittariston näyttämä nopeus, sillä se ei ole riippuvainen renkaista tai muista tekijöistä. GPS-nopeusmittari on erityinen GPS-paikannin, joka näyttää nopeuden selkeällä ja helposti luettavalla tavalla. GPS-nopeusmittari voi olla hyödyllinen monessa tilanteessa, kuten ylinopeussakkojen välttämisessä, ajotaitojen parantamisessa ja mukavuuden ja turvallisuuden lisäämisessä.

GPS-nopeusmittareita on saatavilla eri malleja ja hintaluokkia. Kun valitset sopivaa GPS-nopeusmittaria itsellesi, kannattaa kiinnittää huomiota näytön kokoon ja selkeyteen, virransyöttöön ja akunkestoon, asennukseen ja käyttöön.

 

 


<< Edellinen

Jäänastat - Kuinka parannat pitoa talviliikunnassa ja liikenteessä?

Jäänastat - Kuinka parannat pitoa talviliikunnassa ja liikenteessä?

Seuraava >>

Car Shades aurinkosuojat: helppo ja tyylikäs tapa suojata autosi sisätilat auringolta ja lämmöltä

Car Shades aurinkosuojat: helppo ja tyylikäs tapa suojata autosi sisätilat auringolta ja lämmöltä