Pyörän kuljetus autolla - näin valitset oikean pyörätelineen ja huolehdit turvallisuudesta

Julkaistu: 13.04.2023

Pyörän kuljettaminen autolla on loistava tapa nauttia pyöräilystä eri paikoissa. Voit viedä pyörän helposti mukanasi minne tahansa ja tutustua uusiin maisemiin. Jotta pyörän kuljetus autolla olisi mahdollisimman sujuvaa ja turvallista, kannattaa ottaa huomioon muutama tärkeä seikka.

Ensimmäinen askel on valita sopiva pyöräteline autollesi ja pyörällesi. Pyörätelineitä on monenlaisia ja ne kiinnitetään eri tavoin autoon. Esimerkiksi katolle kiinnitettävä teline sopii useimmille autoille ja pyörille, mutta se voi nostaa polttoaineenkulutusta ja pyörän nostaminen katolle voi olla osassa tapauksista hankalaa. Peräkonttiin asennettava teline on helppo kiinnittää ja irrottaa, mutta se voi peittää auton rekisterikilven tai valot. Vetokoukkuun kiinnitettävä teline on tukeva ja helppokäyttöinen, mutta se vaatii vetokoukun tai sen asennuksen autoon.

Voit löytää parhaan pyörätelineen tarpeisiisi tutustumalla eri vaihtoehtoihin täällä: https://www.virtasenkauppa.fi/autotarvikkeet/kuljetusjarjestelmat/polkupyoratelineet/. Tällä sivustolla on kattava valikoima laadukkaita Thulen pyörätelineitä, jotka sopivat eri autoille ja pyörille. Voit myös vertailla eri telineiden ominaisuuksia ja hintoja sekä tilata haluamasi telineen kätevästi netistä.

Kun olet valinnut sopivan pyörätelineen, seuraava askel on kiinnittää pyörä telineeseen oikein. Tämä varmistaa, että pyörä pysyy paikallaan matkan aikana eikä aiheuta vahinkoa itselleen tai autolle. Noudata telineen mukana tulevia ohjeita ja varmista, että kaikki hihnat ja lukot ovat tiukasti kiinni. Tarkista myös, että pyörän renkaat eivät kosketa auton kattoa tai muita osia.

Kun pyörä on kiinnitetty telineeseen, kolmas askel on huolehtia liikennesääntöjen noudattamisesta. Tarkista, että pyörä ei peitä auton rekisterikilpeä, takavaloja tai muita merkintöjä. Jos näin on, sinun täytyy hankkia lisäkilpi tai valot telineeseen. Tämä on tärkeää, jotta muut tielläliikkujat näkevät autosi selvästi.

Neljäs askel on varmistaa hyvä näkyvyys kuljettajalle. Tarkista, että pyörä ei estä näkymää taakse tai sivuille. Säädä tarvittaessa telineen korkeutta tai kulmaa niin, että voit nähdä peileistä ja takalasista hyvin. Jos käytät kattoon kiinnitettävää telineitä, muista ottaa huomioon lisääntynyt korkeus ajaessasi alikulkuihin tai parkkihalleihin.

Viimeinen askel on tarkistaa pyörän kiinnitys säännöllisesti matkan aikana. Pysähdy välillä ja varmista, että kaikki hihnat ja lukot ovat edelleen tiukasti kiinni. Tämä vähentää riskiä, että pyörä irtoaa matkan aikana ja vauriotuu.


<< Edellinen

Renkaiden ja vanteiden pesu ennen kausisäilytystä - näin teet sen oikein

Renkaiden ja vanteiden pesu ennen kausisäilytystä - näin teet sen oikein

Seuraava >>

Maton pesu painepesurilla - helppoa ja tehokasta

Maton pesu painepesurilla - helppoa ja tehokasta