Lehtipuhaltimet, reppupuhaltimet 🙂

Syksy ja valtavasti lehtiä joka puolella? Tehokkaan lehtipuhaltimen avulla kevennät merkittävästi työmäärääsi ja pääset ...Näytä kaikki
lehdistä nopeasti eroon. Lehtipuhallin on näppärä ja helppokäyttöinen apuri piha-alueiden siistimisessä. Unohda perinteinen haravointi ja säästä selkääsi. Valikoimastamme löytyvät niin järeät reppupuhaltimet kuin kevyemmätkin mallit. Erinomainen hankinta myös taloyhtiölle. Hanki nopeasti oma lehtipuhallin verkkokaupastamme helpottamaan pihatöitä!

Hanki lehtipuhallin pihan syyspuuhia helpottamaan - se säästää aikaa ja vaivaa.Lehtipuhallin säästää myös selkääsi, kun haravointi jää vähemmälle tai kokonaan pois. Varsinkin keskikokoisten ja isojen pihojen siivouksessa lehtipuhaltimet nopeuttavat työtä merkittävästi. Puhalla pudonneet lehdet kasaan lehtipuhaltimella, joka sitten imee ja silppuaa lehtijätteen. Silppua on helppo käsitellä ja se kompostoituu tehokkaasti. Laatoitusten puhdistuksessa lehtipuhallin on mainio työkalu.

Lehtipuhallin on suunniteltu erityisesti kaupunkimaisten puutarhojen työvälineeksi, haravaa korvaamaan. Useimmat lehtipuhaltimet ovat polttomoottorikäyttöisiä ja ne nojaavat työntekijän hartioihin tai ne voidaan laittaa selkään. Varsinkin ammattikäytössä työajan säästäminen on merkittävää: puhaltimen avulla yksi ihminen voi tehdä saman työmäärän kuin jopa seitsemän ihmistä haravan kanssa.

Lehtipuhaltimen valinta ja käyttö


Kun etsit pihaasi sopivaa lehtipuhallinta, tarkista, että ilmavirtaa ja tehoa voi säädellä – ota huomioon myös ergonomia ja laitteen käyttömukavuus: kädet, hartiat ja selkä eivät saa rasittua liikaa, kun puhallinta ja keräyspussia kuljettaa ympäri pihaa. Keräyspussin pitäisi myös olla riittävän iso, jotta sitä ei tarvitse tyhjentää jatkuvasti – koneen pitäisi myös puristaa lehtisilppu tiiviiksi.

Ergonomia on siis tärkeää: puhaltimen käytön ja liikuttelun tulisi olla helppoa. Kantovaljaat helpottavat käyttöä ja niiden pitäisi olla säädettävät. Pieniä töitä varten valjaita ei aina jaksa pukea päälle, joten kevyt kone on mukavampi käyttää myös ilman valjaita.

Puhaltimen valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota myös melutasoon, joka on korkea ja kovimmillaan n. 110 dB. Sähkökäyttöisten lehtipuhaltimien melutaso on usein korkeampi kuin polttomoottorikäyttöisten, joissa käytön voimakkuutta on mahdollista säätää.

Valitse puhallin, joka sekä puhaltaa että imee: puhalla lehdet ensin kasaan ja ime ne vasta lopuksi. Ilmavirran pitää olla kova ja säädeltävissä. Silppuamissuhde on yleensä 10:1 – on myös malleja, jotka jauhavat lehdet vieläkin hienommaksi silpuksi. Mitä pienempää silppu on, sitä harvemmin keräyspussia pitää tyhjentää.

Lehtipuhallin on joskus valittu vuoden turhakkeeksi, mutta monipuolinen työkalu se silti on. Esimerkiksi kiveyksen ja asfaltin saa puhtaaksi pienelläkin teholla: lehdet ja hiekan saa siivottua kasaan helposti. Kostean nurmikon puhdistamiseen sen sijaan tarvitaan suurta tehoa, ja joskus harava onkin näissä oloissa parempi vaihtoehto.

Lehtipuhaltimen avulla nurmikon hoito on kuitenkin kätevää. Lehdet pitää poistaa nurmikolta, jotta se pysyy vihreänä ja saa riittävästi ilmaa eikä sammaloidu. Säännöllinen hoito on helppoa ja nopeaa, kun käyttää lehtipuhallinta. Lehdet on helppo hävittää ja kompostoida.

Lehtipuhallin on monipuolinen työkalu – onpa sillä jopa puhdistettu autoja lumesta.


Hanki lehtipuhallin näppärästi verkkokaupastamme: tilaa netistä – toimitus valitsemallasi tavalla.Lehtipuhaltimen ostat verkkokaupasta edullisesti ja nopeasti! Monta hyvää syytä tilata netistä: halpa hinta ja monipuoliset valikoimat - ja verkkokauppa on aina auki! Samalla voit tarkistaa myös muut tarjoukset ja alennustuotteet virtasenkauppa.fi -verkkokaupasta: työkalut, tarvikkeet, kemikaalit, koneet ja paljon muuta näppärästi netistä.