Tärylätkät, maantiivistäjät, täryttimet, jyrät 🙂


Maantiivistäjistä käytetään monia nimiä: jyrä tai täryjyrä, tärytin, tärylevy tai tärylätkä. Maantiivistäjät ovat kone...Näytä kaikki
ita, joilla voidaan tiivistää maa-aineksia.

Toimintaperiaatteen mukaan maantiivistäjät voidaan jakaa kahteen ryhmään:
Jyrät – toiminta perustuu pelkkään massaan
Täryt – toiminta perustuu massan lisäksi myös iskuvoimaan

Maantiivistäjien voimanlähteenä on yleensä polttomoottori (bensiini tai diesel) – sähköä tai paineilmaa käytetään vain harvoin.

Hanki täryttimet ja jyrät näppärästi verkkokaupastamme: tilaa netistä – toimitus valitsemallasi tavalla!Tärylätkät, maantiivistäjät, täryttimet, jyrät


Maantiivistäjistä käytetään monia nimiä: jyrä tai täryjyrä, tärytin, tärylevy tai tärylätkä. Maantiivistäjät ovat koneita, joilla voidaan tiivistää maa-aineksia.

Toimintaperiaatteen mukaan maantiivistäjät voidaan jakaa kahteen ryhmään:
Jyrät – toiminta perustuu pelkkään massaan
Täryt– toiminta perustuu massan lisäksi myös iskuvoimaan

Maantiivistäjien voimanlähteenä on yleensä polttomoottori (bensiini tai diesel) – sähköä tai paineilmaa käytetään vain harvoin.

Koneita käytetään maa-ainesten tiivistykseen monenlaisissa töissä:
- Ennen rakentamista
- Ennen maan pinnoittamista – asvaltointi, kiveyksen asentaminen, laatoitus
- Pinnoituksen tiivistämiseen: puhallushiekka tms. tiivistyy pihakivien tai laattojen välissä
- Kaivantojen täytön jälkeen
- Puutarha- ja pihatöihin

Tiivistysteho: 10 cm – 60 cm
Tiivistysteho riippuu maa-aineksesta ja laitteen ominaisuuksista.
Äänenpainetaso on (suurimpia tärylevyjä lukuun ottamatta) yleensä alle 100 dB.

Maantiivistyslaitetyyppejä:


Tärylevy
Tärylevy on tiivistäjä, jonka pohjapinta on nelikulmion muotoinen.
Kevyemmät tärylevymallit (n. 50 – 150 kg) ovat ’yhteen suuntaan kulkevia’ ts. niitä ohjataan laitetta työntämällä tai vetämällä
Raskaammat täryjyrät (n. 150 kg – 800 kg) ovat ’kahteen suuntaan kulkevia’ ja niissä on mekaaninen suunnanvaihtaja
Täryjyrät, jotka painavat yli 800 kg ovat kauko-ohjattavia.

Pyöreä tärylevy
Pyöreät tärylevyt ovat melko pieniä, käsikäyttöisiä tiivistäjiä (n. 50–100 kg) ja ne on suunniteltu erityisesti työskentelyyn ahtaissa ja hankalissa paikoissa (perustukset, aidat, pilarit jne.)

Täryjuntta
Myös täryjuntta on suhteellisen pieni, käsikäyttöinen tiivistäjä (n. 50–100 kg), ja se sopii erityisesti ahtaisiin paikkoihin. Pienen pohjalevyn ja suuren iskutehon johdosta laitteella on suuri paikallinen tiivistyskyky.

Jyrä / täryjyrä
Jyrät (n. 2000-20 000 kg) on tarkoitettu suurten työalojen – esimerkiksi teiden pohjien tiivistykseen. Tämän raskaan tiivistyskalustoluokan kevyimmät mallit ovat yleensä aisa- tai kauko-ohjattavia - raskaammat mallit taas puolestaan päältä ajettavia. Jyrä voi olla myös perässä vedettävä. Valssijyrät ovat sileärumpuisia, sorkkajyrissä on hammastettu rumpu. Jyrärumpujen lukumäärän mukaan, laitetta voidaan kutsua myös 1- tai 2-valssiseksi.

Täryttävät tiivistäjät, tärkeimmät ominaisuudet – valinnassa huomioitavaa:


Työpaino (kg)
Iskuteho (J)
Keskipakoisvoima (kN)
Amplitudi (mm)
Taajuus (Hz)
Tärinäarvot (m/s²)
Työ- tai etenemisnopeus (m/min)
Pohjalevyn pinta-ala (cm²)
(Moottorin) teho (kW)

On tärkeää valita oikean kokoinen kone, kun tiivistetään multaa, hiekkaa, soraa, kivitäytettä ja asfalttia. Rakennusstandardeissa on määritelty sopiva koneen paino ja ajokertojen määrä, mikä on erittäin tärkeää lopputuloksen kannalta.

Yleisohjeena: mitä suurempi materiaalin koko (esimerkiksi sora), sitä painavampi kone. Työskentelyalue vaikuttaa myös valintaan: kapea tai rajoitettu alue => peruutettava kone.


Tärylätkät helposti verkkokaupastaTärylätkät, täryttimet, jyrät - ostat maantiivistäjät verkkokaupasta edullisesti ja nopeasti! Monta hyvää syytä tilata netistä: halpa hinta ja monipuoliset valikoimat - ja verkkokauppa on aina auki! Ja samalla voit tarkistaa myös muut tarjoukset ja alennustuotteet virtasenkauppa.fi -verkkokaupasta: työkalut, tarvikkeet, kemikaalit, koneet ja paljon muuta näppärästi netistä.