Akkukäyttöiset ruohonleikkurit 🙂

Akkukäyttöiset ruohonleikkurit ovat yhä suositumpia puutarhanhoidossa, sillä ne tarjoavat monia etuja verrattuna polttomoottorikäyttöisiin leikkureihin. Akkuleikkurit ovat ympäristöystävällisiä, sillä ne eivät tuota pakokaasuja tai melua. Ne ovat myös helppokäyttöisiä ja joustavia, sillä niissä ei ole johtoja tai bensiiniä. Lisäksi ne vaativat vain vähän huoltoa ja sopivat erilaisiin nurmikoihin.


Akkukäyttöisten ruohonleikkureiden valikoima on laaja ja niissä on erilaisia ominaisuuksia ja toimintoja. Jotkut leikkurit keräävät leikatun ruohon säiliöön, jotkut silppuavat sen nurmikon lannoitteeksi ja jotkut puhaltavat sen sivulle tai taakse. Leikkuuleveys vaihtelee mallista riippuen 30-50 cm välillä ja leikkuukorkeutta voi säätää useissa portaissa. Akkuleikkureissa on myös työnnettäviä ja itsevetäviä malleja sekä bioleikkaavia ja sivulle malleja.


Akkukapasiteetti ja -teho vaikuttavat siihen, kuinka kauan leikkuri toimii yhdellä latauksella ja kuinka suuren alueen se pystyy leikkaamaan. Useimmat akut ovat litiumioniakkua, joka latautuu nopeasti eikä kärsi muistiefektistä. Akun jännite vaihtelee 18-80 voltin välillä ja kapasiteetti 2-6 ampeeritunnin välillä. Joissakin malleissa voi käyttää kahta akkua samanaikaisesti parantaakseen tehoa.