Klapikoneet ja halkomakoneetKlapikoneella pilkot nopeasti ja tehokkaasti lämmityspuiksi jopa isot puunrungot. Klapikonemallien toimintaperiaate on sama – toimintamekanismit saattavat vaihdella: runko katkaistaan määrämittaan ja halkaistaan.

Voit tarkentaa hakua rajaamalla valikosta esim. käyttövoiman (bensiini, sähkö, traktori) tai muiden kriteerien mukaan.

Osta klapikone verkkokaupastamme: tilaa netistä – toimitus valitsemallasi tavalla!

Halkaisukonetyypit


Sahaavat mallit:
Puu katkaistaan joko pyöreällä kovametalliterällä (sirkkelin terällä) tai sahaavalla laipalla (samanlainen kuin moottorisahoissa). Puunrunko katkaistaan katkaisuaukossa pyörösahanterällä ja katkaistu osa putoaa halkaisukoneeseen. Joissakin malleissa katkaistu osa pitää erikseen asettaa halkaisukoneeseen. Valmiit klapit siirtyvät koneelta yleensä automaattisesti kuljetinhihnalla.

Sahaavissa malleissa leikkuuterä on usein automaattisesti liikkuva: terä siirtyy katkaisuasentoon tietyin väliajoin. On myös malleja, joissa käyttäjän on itse ajettava leikkuuterä alas. Joissakin tämän tyypin halkaisukoneissa tarvitaan kaksi käyttäjää kaksi käyttäjää: syöttäjä, joka katkaisee runkoja sirkkelillä ja halkoja, joka asettaa katkaistut puut halkaisijaan.

Sahaavia puunhalkaisukoneita käytettäessä syntyy sahanpurua, ja kone saatetaan tämän vuoksi joutua puhdistamaan kesken työn. Tämäntyyppisissä koneissa voimanlähteenä on tavallisesti traktorin hydrauliikka. Sahaavilla laitteilla pystytään käsittelemään huomattavan suuriakin puita. Ne sopivat hyvin myös suurien polttopuumäärien tekoon.

Giljotiinimallit – klapit tehdään halkaisuteräkoneella:
Giljotiiniperiaatteella toimivissa koneissa on terärumpu, joka liikkuu joko ylös-alas -suunnassa tai terärumpu pyörii ympäri. Terä leikkaa ja halkaisee samanaikaisesti, joten yhdellä teränliikkeellä runko katkaistaan oikean mittaiseksi ja puu halkaistaan samalla pituussuunnassa. Ensimmäisen halkaisukerran jälkeen puunrunko on mahdollista halkaista neljään osaan kääntämällä sitä 90º - puussa oleva halkeama etenee katkaisukohtaa pidemmälle. Klapit putoavat kuljetushihnalle, jolla ne siirretään kasaan. Voimanlähteenä tämäntyyppisissä koneissa on tavallisesti traktorin voimanulosotto nivelakselin välityksellä tai hydraulimoottorilla.

Giljotiinimalleja käytettäessä syntyy jonkin verran hakejätettä: katkaisuterä murskaa osan puusta. Koneen kuluminen lisää jätteen tuottoa, ja koneen huolto on tällöin tarpeen. Giljotiinimalliset koneet ovat sahaaviin halkaisukonemalleihin verrattuna jonkin verran nopeampia – erityisesti kevyttä ja helposti hallittavaa puutavaraa käsiteltäessä.

Halkaisuruuvi
Halkaisuruuvi kytketään traktorin voimansiirtolaitteisiin: pyörivällä kartiomallisella ruuvilaitteella halkaistaan puupölkky sivusta. Tämäntyyppinen halkaisulaite voi olla myös sähkö- tai polttomoottorikäyttöinen.

Halkaisuruuvityyppisen laitteen käyttöturvallisuus on puutteellista - jopa oikein käytettynä. Vaaraa aiheuttavat yleensä itsetehdyt mallit. Kaupallisissa laitteissa on halkosyöttäjä, johon puu asetetaan ja työnnetään sitten ruuvihalkaisijaan – tapaturmariski vähenee näin huomattavasti, sillä yllättävän liikkeen sattuessa syöttäjä suojaa käyttäjää takertumisvahingoilta ym.

Halkaisuoneet kätevästi verkkokaupasta
Halkaisukoneet ostat verkkokaupasta edullisesti ja nopeasti! Monta hyvää syytä tilata netistä: halpa hinta ja monipuoliset valikoimat - ja verkkokauppa on aina auki! Samalla voit tarkistaa myös muut tarjoukset ja alennustuotteet virtasenkauppa.fi -verkkokaupasta: työkalut, tarvikkeet, kemikaalit, koneet ja paljon muuta näppärästi netistä.