Moottorisahat

Moottorisahat puunkaatoon ja puiden pilkkomiseen – bensiinikäyttöiset, sähkökäyttöiset ja akkukäyttöiset.
Valikoimastamme löydät sopivan moottorisahan niin satunnaisiinn puutarhan ja mökkipihan puutöihin kuin raskaampiin metsätöihin ja päivittäiseen käyttöön. Polttoainekäyttöisessä sahassa "kaik raha menevä penssaasse".

Suosituimpia tuotteita tästä tuoteryhmästä

Moottorisahat


Kotipihan töissä tai mökillä tarvitaan välillä järeämpiä työkaluja puiden kaatamiseen ja muihin metsätöihin. Sopiva moottorisaha valitaan käyttötarpeen ja -olosuhteiden mukaan: polttomoottorikäyttöinen, sähkökäyttöinen tai akkukäyttöinen moottorisaha - tarvitsetko sahaa pihapiirissä satunnaisesti vai kaadatko puita metsäpalstalta? Vähäiseen käyttöön ei tarvita kalleinta sahaa – ammattikäyttäjä valitsee laitteen tehokkuuden ja käyttömukavuuden perusteella.

Moottorisahan säännöllinen huolto/huollattaminen pidentää sahan käyttöikää. Määräaikaishuolto kannattaa tehdä vuosittain.

Moottorisahatyypit


Polttomoottorikäyttöinen moottorisaha sopii sellaiselle, jolla on paljon sahattavaa ja sitä käyttävät ammattilaisetkin. Polttomoottorikäyttöiset moottorisahat ovat tehokkaita ja ne sopivat isompienkin puiden kaatamiseen.

Sähkökäyttöinen moottorisaha sopii sellaiseen työhön, jossa pistorasia on lähettyvillä tai jatkojohdon päässä. Akkukäyttöisen moottorisahan käyttö puolestaan ei ole sidottu johtoon ja nykyisin akkukäyttöiset sahat ovat kestäviä ja niiden tehokkuuskin on lähes polttomoottorikäyttöisten moottorisahojen tasoa.

Akkukäyttöisten sahojen huollontarve on vähäisempää kuin bensiinikäyttöisten sahojen – akkukäyttöinen saha pitää kuitenkin muistaa ladata ja vara-akut kannattaa ottaa mukaan. Sähkökäyttöisiä ja akkukäyttöisiä moottorisahoja voi käyttää myös sisätiloissa – ei pakokaasuja.

Sähkökäyttöinen moottorisaha


Sähkökäyttöinen moottorisaha on helppokäyttöinen eikä se tarvitse huoltoa - ei polttoainetta, ei öljyä. Johto pistorasiaan ja sähkömoottorisaha on käyttövalmis. Virtajohdon pituus ja jatkojohdon tarve kannattaa huomioida sahaostoksilla. Koska sähkökäyttöinen moottorisaha on päästötön, sitä voi käyttää myös sisätiloissa. Matala äänitaso lisää käyttömukavuutta ja -mahdollisuuksia.

Akkukäyttöinen moottorisaha


Akkukäyttöistä moottorisahaa on helppo ja kevyt käyttää. Paina virtanappia ja aloita työt! Näppärää! Akkukäyttöinen moottorisaha on myös hiljaisempi kuin polttomoottorikäyttöinen moottorisaha – ja pakokaasuton. Akkumoottorisaha on tehokas työkalu kaikenlaiseen sahaamiseen: metsätöihin, puitten halkaisuun, katkaisuun ja vaativiinkin sahaustöihin – kotipihassa, mökillä, metsässä. Akku pitää muistaa ladata käyttökertojen välillä ja vara-akut kannattaa pitää mukana!

Polttomoottorikäyttöinen moottorisaha


Polttomoottorikäyttöisessä moottorisahassa on kaksitahtikone ja polttoaineena käytetään bensiiniä. Polttomoottorikäyttöinen moottorisaha on tehokas ja se sopii niin metsä- kuin pihatöihinkin: puunkaatoon, karsintaan, katkaisuun, sahaukseen. Työ on tehokasta ja nopeaa. Nykyiset polttomoottorikäyttöiset moottorisahat ovat ergonomisempia ja turvallisempia käyttää, päästöt ovat pienentyneet ja pienemmällä polttoainemäärällä saavutetaan hyvä sahausteho. Polttomoottorikäyttöistä moottorisahaa voi käyttää missä vain – ei tarvitse huolehtia akun latauksesta tai jatkojohdon riittävyydestä: toimintasäde on laaja.

Moottorisahan valinta


Moottorisahaa ostaessa valintaan vaikuttavat käyttötarve, tehontarve, helppokäyttöisyys, ergonomiset seikat, huollettavuus jne. Tarvitaanko moottorisahaa raskaisiin metsätöihin, päivittäiseen käyttöön, satunnaisiin puutöihin, pihalle tai mökille, sähkön ja latauksen ulottuville. Vertaa moottorisahojen ominaisuuksia ja mieti, mikä sopisi parhaiten tarpeisiisi.

Ketjusahoista polttomoottorikäyttöiset ovat painavimpia, mutta tasapainotus ja painopiste vaikuttavat sahan käytettävyyteen ja käyttömukavuuteen laitteen painoa enemmän. Sähkökäyttöiset ja akkusahat ovat päästöttömiä, mutta tiukentuneitten päästömääräysten myötä polttomoottorikäyttöisten moottorisahojen tuotekehityksessä on päästöjä saatu vähennettyä huomattavasti – ja samalla polttoaineen kulutuskin on pienentynyt.

Polttomoottorikäyttöinen moottorisaha on sähkö- ja akkusahaa meluisampi ja se vaatii enemmän huoltoa kuin sähkökäyttöiset ja akkukäyttöiset moottorisahat, mutta se on järein ja tehokkain. Sähkökäyttöisen moottorisahan toiminta-alue riippuu johdon pituudesta – jatkojohtokaan ei voi olla kovin pitkä. Johtoa pitää varoa sahatessa. Akkukäyttöisen moottorisahan käyttö on vapaampaa, mutta akun lataus pitää muistaa.

Kaikkia moottorisahatyyppejä voi käyttää erilaisissa säissä, ympäri vuoden (kaatosateessa sähkösahan käyttö ei ole suositeltavaa).

Turvallisuus


Moottorisaha on yksi vaarallisimmista kotitalouksissa käytettävistä laitteista. Lain vaatimia turvaominaisuuksia ovat ketjujarrullinen käsisuoja, ketjusieppo, oikean käden suoja, kaasukahvan turvaliipaisin, toimiva tärinänvaimennus ja käsisuoja ketjujarrulla.

Muista hankkia samalla myös suojavarusteet kypärä, suojalasit, kuulosuojaimet, turvasaappaat jne.

Tutustu huolellisesti käyttöohjeeseen ja pyydä tarvittaessa opastusta kokeneelta käyttäjältä.


Virtasenkaupan moottorisahavalikoimasta löydät käyttötarpeisiisi sopivan moottorisahan sekä moottorisahan ketjut ja muut tarvikkeet, tukkisakset, vesurit ja muut työkalut, turvasaappaat ja suojakypärät sekä kasvo- ja kuulosuojaimet,

Tutustu moottorisahavalikoimaamme virtasenkauppa.fi -verkkokaupassamme ja tilaa netistä. Toimitus haluamallasi tavalla.

Monta hyvää syytä tilata netistä: monipuoliset valikoimat ja edulliset hinnat - ja verkkokauppa on aina auki! Samalla näet myös tarjoukset ja alennustuotteet virtasenkauppa.fi -verkkokaupasta: koneet, työkalut, auto- ja perävaunutarvikkeet, kemikaalit ja vaikkapa leikkikalut sekä paljon muuta kätevästi netistä.