Sinilevän pikatesti 3 kpl, BlueGreenTest (vkp.09/2023) ūüôā

Testaa veden uimakelpoisuus nopeasti sinilevän varalta

 • Nopea - tulos noin 15 minuutissa
 • Helppo - kuin koronatesti ilman tikkua nen√§ss√§
 • Kotimainen avainlipputuote

Nopea kotimainen kotikäyttöinen pikatesti sinilevän havaitsemiseen. Pakkaus sisältää kaiken tarpeellisen myrkyllisten sinilevien testaukseen. Varmista käyttökelpoinen uima ja pesuvesi meren tai järven rannalla! Lue lisää >>

44,90

36,21 alv 0 %

Valitettavasti tuote on poistunut myynnistä

√Ąl√§ en√§√§ ep√§ile vaan testaa uimavesi!

BlueGreenTest Sinilevätesti on tarkoitettu havaitsemaan onko uimavedessä tai löylyvedessä haitallisia määriä sinilevää. Kotimainen testi on helppo ja nopea käyttää. Kuin koronatesti, mutta ilman tikkua nenässä!

Yleisimmin sinilevän tunnistaa veden pinnalle kerääntyvästä vihreän kellertävästä leväkasaumasta. Se voi esiintyä myös pienempinä hippusina tai värjätä itse vettä vihreämmäksi. Tuulet saattavat liikutella sinileväesiintymiä vuorokaudenkin aikana, joten levätilanne tulee tulkita päivittäin ennen esimerkiksi uimaan menemistä. Sinilevää ei tule kuitenkaan sekoittaa muihin leviin, tai esimerkiksi hyvin samankaltaisena veden pinnalla esiintyviin siitepölylauttoihin. Täyden varmuuden vedessä olevasta sinilevästä saa helposti BlueGreen sinilevätestillä.

Näin käytät BlueGreen sinilevätestiä:

 • T√§yt√§ n√§ytteenottopurkki testattavalla vedell√§, jolloin kemiallinen reaktio kuumentaa purkin
 • Odota kymmenen minuuttia, jonka j√§lkeen ota pipetill√§ vett√§ purkista ja laita sit√§ testikasetin reik√§√§n.
 • Testitulos on luettavissa viiden minuutin j√§lkeen, jolloin testikasettiin ilmestyy 1 tai 2 viivaa.
 • Yksi viiva C:n kohdalla tarkoittaa, ett√§ vedess√§ ei ole myrkky√§.
 • Kaksi viivaa on merkki myrkyllisyydest√§.
 • Yksityiskohtaisemmat ohjeet l√∂yd√§t pakkauksesta


Tuotepakkaus sisältää testausvälineet eli näytteenottopurkin, pipetin ja testikasetin. Lisäksi paketissa on testissä tarvittavat kertakäyttökäsineet. Tämän lisäksi tarvitset vain puhtaan ämpärin tai vastaavan reilun astian testattavalle vedelle.

Testiä on saatavana kahdessa eri pakkauskoossa:

Tietoa sinilevästäSinilevä eli syanobakteeri on kaikille tuttu jokakesäinen vitsaus eri puolilla merenrantoja ja myös joissakin järvissä. Se on yleistynyt vesien parempien ravinneolosuhteiden ja ilman lämpenemisen myötä. Myös tyyni sää lisää kasvustojen mahdollisuutta kun vesi ei pääse sekoittumaan.

Yleisimmin sinilevän tunnistaa veden pinnalle kerääntyvästä vihreän kellertävästä leväkasaumasta. Se voi esiintyä myös pienempinä hippusina tai värjätä itse vettä vihreämmäksi. Myös tuulet saattavat liikutella levälauttoja jopa vuorokauden aikana, joten tilanne levän suhteen saattaa muuttua päivittäin. Jos havaitset epäilyttäviä merkkejä sinilevästä, tulee vesi testata ennen sen käyttöä.

Terveyden ja hyvinvointilaitoiksen THL:n muistilista:

 • √Ąl√§ ui sinilev√§isess√§ vedess√§
 • √Ąl√§ p√§√§st√§ lapsia tai lemmikkiel√§imi√§ rantaveteen leikkim√§√§n tai uimaan
 • Vett√§ ei saa k√§ytt√§√§ ihmisten tai el√§inten juomaveten√§ edes keitettyn√§
 • Vett√§ ei saa k√§ytt√§√§ l√∂ylyveten√§
 • Vett√§ ei suositella pesuvedeksi
 • Vett√§ ei suositella tiskivedeksi
 • Vett√§ ei suositella sy√∂t√§v√§ksi tarkoitettujen kasvien kasteluun


Osa suomen vesillä esiintyvistä sinilevistä voi tuottaa maksa- tai hermomyrkkyjä. Myrkkyjen lisäksi sinilevä eli syanobakteeri voi tuottaa muun muassa ihoa ärsyttäviä yhdisteitä. Pelkästään levän ulkonäön perusteella ei voidakaan arvioida, onko kyseessä myrkkyjä tuottava sinilevälaji vai ei.

Millaisia oireita sinilevästä voin saada?

Sinilevän aiheuttamat oireet voivat näkyä vasta muutaman tunnin päästä altistumisesta. Ne voivat aiheuttaa ihmisessä tai eläimessä erilaisia iho-oireita, vatsaoireita kuten pahoinvointia, mahakipua, ripulia ja oksentelua, sekä flunssan kaltaisia oireita, kuten nuhaa, päänsärkyä, silmien ärsytystä ja kuumetta. Hoitoon liittyvät ohjeet saat aina omasta terveydenhuollostasi.

Voinko syödä kalaa joka pyydystetty sinileväisestä vedestä?

Ruokaviraston antamien ohjeiden mukaan, ei sinileväisestä vedestä pyydettyjen kalojen syöminen ole vaarallista. Kalojen sisäelinten käyttöä tulee sen sijaan välttää, koska levän mahdollisesti sisältämät myrkyt kerääntyvät niihin. Muista myös pestä huolellisesti puhtaalla vedellä ennen käsittelyä. Mikä onkaan parempaa kuin herkullinen ateria itsepyydystetystä kalasta!

Kotimainen BlueGreenTest sinilevän kotitesti erottaa seuraavat myrkyt:
MC-LR, dm-MC-LR, MC-RR, dm-MC-RR, MC-LA, MC-LY, MC-LF, MC-YR, MC-WR, MC-LW, Nod-R.
Tuotetta on kehitetty yhdessä VTT Oy:n ja Turun Yliopiston kanssa ja myydään Turun yliopiston patenttihakemukseen WO2017109290 myöntämän lisenssin alla.

Tuotteella ei ole yhtään arvostelua

Ole ensimmäinen joka arvostelee tämän tuotteen!

UUTTA! Voit lisätä nyt myös kuvia kaikkien ihasteltavaksi (vapaaehtoinen)
Voit lisätä yhden tai useamman kuvan. Lähettämällä kuvan, annat meille oikeuden käyttää kuvaa markkinoinnissa ja sosiaalisessa mediassa.

Yhteystietojasi ei julkaista.