Akkulaturit

Sekä nykyisten autojen tekniikka että autossa käytettävät laitteet tyhjentävät akkua – ja tästä voi aiheutua ongelmia, kun ajetaan lyhyitä matkoja eikä akku ehdi latautua. Akkulaturit eivät siis ole pelkästään vanhoja autoja tai harrastusautoja varten.

Akkulaturit ovat helppoja ja turvallisia käyttää. Akkulaturin valintaan vaikuttaa käyttötarve ja esimerkiksi ladattavien ajoneuvojen tyyppi: henkilöautoille vai metsäkoneille.

Tutustu akkulaturivalikoimaan ja valitse ajoneuvollesi sopiva laturi!

Autot ovat nykyisin lähes tietokoneita ja ajon aikana käytetään usein monenlaisia teknisiä laitteita.

Autoa käytetään usein vain lyhyillä kauppa- ja työmatkoilla, eikä auto ehdi ajossa latautua. Sääolot pahentavat asiaa.

Akkulatureita tarvitaankin juuri nykyautojen kanssa.Nykyiset älykkäät akkulaturit ovat helppokäyttöisiä ja turvallisia. Ne pulssilataavat akun ja näin akku pysyy pitempään kunnossa. Vanhemmilla akkulatureilla lataus kesti pari tuntia ja akun elinikä lyheni samalla huomattavasti. Vanhojen latureiden kanssa ladattaessa on omat riskinsä, joten latausta pitää vahtia. Akkulaturipäivitys helppokäyttöiseen älylaturiin on siis aiheellista!

Akkulaturit ja niiden valinta


Akkulaturin valintaan vaikuttaa se, minkälaiselle ajoneuvolle ja minkälaiseen käyttöön sitä tarvitaan.

Perustasoinen - alle 5 A – akkulaturi sopii monenlaisille ajoneuvoille, mopoista traktoreihin. Perustason akkulaturi sopii akkujen ylläpitolataukseen. Maksimivirransyöttö on perustason akkulaturissa alhaisempi, joten lataukseen menee enemmän aikaa kuin akkulatureilla, joiden virranantokyky on isompi.

Keskitason akkulatureilla (5 – 10 A) lataaminen o nopeampaa kuin perustasoisilla latureilla. Toiminta on kummallakin akkulaturityypillä suurin piirtein samanlainen. Tätä laturityyppiä voi käyttää moniin akkumalleihin.

Ammattilaistason tehokkaat akkulaturit ( > 25 A) sopivat tietysti henkilöautoillekin, mutta niitä voidaan käyttää erityisesti metsäkoneiden ja muitten suurten ajoneuvojen akkujen lataukseen sekä korjaamokäyttöön

Akkulaturin valintaan vaikuttaa ladattavien ajoneuvojen tyyppi ja määrä sekä käyttö. Mikäli ajoneuvoja on useita ja erityyppisiä, akkulaturiksi kannattaa valita sellainen, joka sopii käytettäväksi niille kaikille.

Akkulaturin käyttö


Älykkäät nykylaturit voidaan pitää jatkuvasti kytkettynä. Älykkäät akkulaturit säätävät latausvirtaa ja jännitettä varaustilan mukaan – ja lataavat vain silloin, kun latausta tarvitaan. Älylaturilla ladatessa ei ole vaaraa ylilatauksesta.

Nykyiset akkulaturit ovat sekä kosteus- että oikosulkusuojattuja. Niitä on turvallista käyttää ja käyttö on helppoa. Usein akkulaturi asennetaan moottorilämmittimen yhteyteen, jolloin akku alkaa latautua, kun moottorilämmittimen johto kytketään.

Akkulaturin käytöllä pidennetään akun elinikää. Näin säästetään sekä rahaa että ympäristöä!


Akkulaturit hankit näppärästi ja nopeasti verkkokaupastamme: tilaa netistä – toimitus valitsemallasi tavalla.


Akkulaturit, akut sekä muut autotarvikkeet ja työkalut helposti, edullisesti ja nopeasti verkkokaupasta!

Monta hyvää syytä tilata netistä: halpa hinta ja monipuoliset valikoimat - ja verkkokauppa on aina auki!

Samalla voit tarkistaa myös muut tarjoukset ja alennustuotteet virtasenkauppa.fi -verkkokaupasta: työkalut, koneet, tarvikkeet, kemikaalit ja paljon muuta kätevästi netistä.