Ultraäänipesurit

Ultraäänipesurin avulla on mahdollista puhdistaa monimutkaisia kappaleita – sillä saa lian irrotettua paikoista, joihin muuten on hankala päästä käsiksi. Ultraäänipesuria käytetään esimerkiksi moottorin osien, hydrauliikkakomponenttien ja erilaisten työstettyjen kappaleiden puhdistamiseen. Myös korut ja kolikot, silmälasit ja pöytähopeat voi puhdistaa ultraäänen avulla.

Ultraäänipesureita on saatavilla sekä teollisuus- että kotikäyttöön. Teollisuuskäyttöön tarkoitetut pesurit soveltuvat jatkuvaan käyttöön. Tutustu tuotteisiin ja niiden ominaisuuksiin ja valitse käyttötarkoitukseen sopiva ultraäänipesuri valikoimistamme. Hanki samalla myös pesuneste.

Ultraäänipesurin avulla voi puhdistaa kappaleita, joita muuten on vaikeaa tai mahdotonta saada puhtaaksi.Ultraäänipesurin toiminta


Ultraääni on mekaanista värähtelyä – sen taajuus on ihmisen kuuloalueen yläpuolella. Tekninen ultraäänialue alkaa noin 20 kHz:stä eikä ylärajaa teoreettisesti ole. Ultraäänitekniikka jaetaan matalaintensiteettisovelluksiin – informaation siirtämiseen väliaineen läpi – sekä suurintensiteettisovelluksiin, jossa muutetaan ääniaaltojen läpäisemä väliaineen ominaisuuksia.

Tätä hetkeä seuraavan paineen kasvu muuttaa jälleen niiden kokoa. Samalla paikallisesti vapautuu paljon energiaa, joka on kuitenkin harmitonta pestäville osille. Prosessia kutsutaan kavitaatioksi.

Ultraäänipesu perustuu voimakkaaseen kavitaatioon, jonka ultraääni aiheuttaa. Puhdistettavan kappaleen tai esineen pinnassa mikroskooppisen pienet kavitaatiokuplat aiheuttavat voimakkaita paineiskuja ja ne irrottavat lian ja epäpuhtaudet tehokkaasti.

Ultraäänipesussa esine tai kappale upotetaan pesunesteeseen. Samalla pesunesteeseen johdetaan ultraäänitaajuista värähtelyä ja ultraääni saa aikaan kavitaation ja kavitaatiokuplat irrottavat lian ja puhdistavat esineen.

Pesuaineet


Parhaan puhdistustuloksen saa ultraäänipesurille tarkoitettua pesunestettä käyttäen. Nesteenä voi käyttää myös vettä, johon on lisätty vähän astianpesuainetta. Myös esimerkiksi liuotinpesuaineita, poltto- tai hydrauliöljyä, etikkaa jne. voi käyttää ultraäänipesurin pesunesteenä. Tarkista omalle laitteellesi sopivat pesuaineet käyttöohjeesta!

Pesuprosessiin vaikuttaa myös nesteen lämpötila: lämpötilan nosto kiihdyttää prosessia. Isommissa pesureissa on usein lämmitin. Jos lämmitintä ei ole, lämpimän veden voi ottaa suoraan hanasta. Lämpötilan ohella myös pesuaika vaikuttaa lopputulokseen.

Ultraäänipesureissa ei tarvita niin paljon pesukemikaaleja kuin muita puhdistusmenetelmiä käytettäessä: usein pienempi liuosväkevyys riittää ja samaa pesuliuosta voi käyttää pitkään. Ympäristö kuormittuu vähemmän.

Mitä ultraäänipesurilla voi puhdistaa?


Ultraäänipesureita on jo pitkään käytetty sekä teollisuudessa että laboratorioissa. Ultraäänipesurilla saadaan puhdistettua helposti, nopeasti ja tehokkaasti sellaisetkin monimutkaiset esineet ja kappaleet, joiden puhdistus muuten on vaikeaa: kappaleet, joissa on onteloita, aukkoja, kulmia ja muita hankalia muotoja.

Ultraäänipesuria voi käyttää esimerkiksi autokorjaamolla auton metalliosien ja erilaisten komponenttien puhdistukseen: ultraäänipesurilla saadaan työkalut, moottorin osat, venttiilit ja suuttimet, sähkökomponentit ja dieselruiskupumput puhtaiksi. Ultraäänipesuri sopii myös korujen, metallisten ruokailuvälineiden, linssien ja muiden optisten komponenttien sekä silmälasien puhdistukseen.

Ultraäänipesuri sopii sekä teollisuuden käyttöön että kodin tavaroiden puhdistukseen. Kotikäyttöön riittää pienempi laite, jossa koruesineet, keräilijöiden rahat, sähköharjan vaihtopäät, parranajokoneen teräosat, partaterät, CD- ja DVD-levyt ja vaikkapa tekohampaat saadaan kätevästi puhtaaksi.

On helppoa puhdistaa ultraäänipesurilla moottoripyörän jäähdyttimet, tasauspyörästöt ja kampikammiot, aseet ja aseiden osat, golfmailat ja -pallot ja polkupyörän osat.

Ultraäänipesureita käyttävät työssään esimerkiksi kello- ja kultasepät, silmälasien korjaajat, asesepät, hammasteknikot, tatuoijat, puhelin- ja televisiokorjaajat, autojen ja moottoripyörien korjaajat. Elektroniikka- ja metalliteollisuudessa, laboratorioissa ja sairaala-alalla käytetään ultraäänipesureita, samoin elintarvikealalla.

Monimutkaiset kappaleet – hankala lika ja muut epäpuhtaudet


Hankalat paikat saadaan puhdistettua ja vaikea lika – esimerkiksi hiomavaha - pois. Millään muulla tavalla ei saada puhdistettua likaa, rasvaa ja epäpuhtauksia monimutkaisista kappaleista, joissa on porauksia, onkaloita, kulmia, halkeamia ja muita vaikeita muotoja, joita ei muuten päästä puhdistamaan – ainakaan esinettä rikkomatta.

Ultraäänipesun korkeataajuinen värähtely irrottaa mikroskooppisen pienet likahiukkaset vaikeistakin paikoista. Erilaisilla pesuaineilla ja liuottimilla pesutulosta voidaan vielä tehostaa.

Puhdistettavan esineen materiaali voi olla metalli, lasi, keramiikka, kumi, muovi. Myös elektroniikkaa voi puhdistaa. Pesu on nopeaa ja tehokasta, mutta myös hellävaraista. Tiettyjä pehmeitä materiaaleja ei ultraäänipesurilla voi pestä, koska niiden pehmeä pinta vaimentaa värähtelyä – kavitaatiota ei synny. Tällaisia materiaaleja ovat esimerkiksi kankaat ja pehmeät kumit.

Ultraäänipesu on nopeaa ja tehokasta – energiaa kuluu vähemmän ja pesu on ympäristöystävällistä.

Tutustu laitteen käyttöohjeeseen!


Tilaa ultraäänipesuri ja pesuaineet kätevästi verkkokaupastamme – toimitus valitsemallasi tavalla.


Monta hyvää syytä tilata netistä: halpa hinta ja monipuoliset valikoimat - ja verkkokauppa on aina auki!

Pesurit, kemikaalit, koneet, työkalut, tarvikkeet ja paljon muuta helposti, edullisesti ja nopeasti verkkokaupasta!