Painepesurit

Ennen ostopäätöstä kannatta tutustua laitteen ominaisuuksiin, huollettavuuteen sekä lisävarustemahdollisuuksiin. Laitteen tärkeimmät ominaisuudet ovat paine, veden määrä, letkun pituus sekä laitteen siirrettävyys. Lisävarusteilla laitteesta saa monipuolisemman – käytännöllisyyttä lisäävät mm. suuttimet, pesuainesäiliö ja vedensuodatin.

Jos haluat pesurin, joka kestää isältä pojalle, siihen on tarjolla varaosat vielä 20 vuoden päästäkin ja toimii aina silloin, kun pitää, klikkaa Kränzlen pesureihin pesureihin ja osta kerralla kunnon laite!


Painepesuri on laite, jonka avulla vettä ruiskutetaan paineella. Pesurissa on suurta painetta kestävät paineletku, käsikahva, suihkuputki ja suutin. Suuttimet ja letkut käyttötarkoituksen mukaan: kotitalouskäyttöön tarkoitetuissa laitteissa on yleensä muovinen letku – teräspunoksella vahvistettuja kumiletkuja käytetään ammattikäyttöön tarkoitetuissa painepesureissa. Teräspunosletkuja on mahdollista korjata.


Painepesurilla terassit ja pihakiveykset puhdistuvat helposti ja nopeasti, ja se on näppärä apuväline myös mattojen tai pihakalusteiden pesuun. Autot, veneet ja vaikkapa aidat on kätevä pestä painepesurin avulla. Painepesuri on monikäyttöinen ja sen avulla säästää vettä, aikaa ja myös voimia. Hyvä painepesuri kestää käytössä pitkään.

Osta painepesuri näppärästi verkkokaupastamme: tilaa netistä – toimitus valitsemallasi tavalla!Painepesurin rakenne ja ominaisuudet


Painepesurin moottori on joko sähkö- tai polttomoottori. Moottori ja pumppu saavat aikaan paineen. Tavallisimmin pumppu on kieppulevyllä käytettävä tai kampiakselikäyttöinen. Pumpussa on männät ja sylinterinkansi - pienissä painepesureissa sylinterinkannen materiaali on muovi tai komposiitti, vähän isommissa useimmiten alumiini ja ammattikäyttöön tarkoitetuissa laitteissa messinki.

Sylinterikannen sisällä on imu- ja paineventtiilit sekä pumpun rakenteenmukainen kevennysventtiili, jossa on paineensäätö. Uudemmissa painepesurimalleissa on yleensä painekytkin eli moottori sammuu, kun ote irrotetaan käsikahvan liipaisimesta. Isompien, ammattikäyttöön tarkoitettujen painepesureiden pumput ovat rakenteeltaan monimutkaisempia.

Pesurin paine

Paine riippuu koneen tehosta. Pesuteho on sitä parempi, mitä suurempi paine on. Yleensä se on 100–200 barin välillä – tavalliseen kotikäyttöön riittää 100–120 barin työskentelypaine. Useimmissa pesureissa on paineensäätömahdollisuus. Vedenkulutus on keskimäärin 300–600 litraa tunnissa.

Liipaisinta painamalla saadaan vesisuihku. Nykyisissä painepesureissa on yleensä pysähdysautomatiikka: kun liipaisinta ei paineta, moottori pysähtyy. Isommissa painepesurimalleissa myös pesuainetta voi ruiskuttaa paineella.

Vesi pesuriin saadaan letkun avulla vesiverkostosta. Osa painepesureista toimiikin vain vesijohtoverkon paineen avulla. Jos malli on itseimevä (laitteessa on imupumppu), sillä voi imeä vettä kaivosta tai vaikkapa järvestä. Jos pesuun ei käytetä vesijohtovettä, laitteeseen on hankittava syöttövesisuodatin, jotta veden mukana tulevat hiukkaset ja epäpuhtaudet eivät riko pesurin pumppua.

Osa valmistajista ilmoittaa jatkuvan työskentelypaineen, toiset puolestaan maksimipaineen – ja tämä hankaloittaa laitteiden vertailua. Jatkuva paine on alhaisempi kuin maksimipaine.

Painepesurityypit

Painepesureita on koti- ja ammattikäyttöön, mutta pesurit voidaan jakaa myös kuuma- ja kylmävesipesureihin.
Kuumavesipesureissa on öljypoltin, jonka avulla pesuvesi voidaan lämmittää höyryksi asti. Täydellä työpaineella maksimilämpö on n. 90 °C. Polttimen ohjauksessa käytetään termostaattia ja virtausvahtia, joka estää polttimen käynnistymisen, mikäli se ei saa tarpeeksi vettä.

Kolmivaihevirralla toimivat kuumavesipesurit ovat suuria, painavia ja hankalasti liikuteltavia laitteita. Huoltoelektroniikka rekisteröi laitteen käyttötunnit, määräaikaishuollot ja mahdolliset vikakoodit – tämä ominaisuus on uudemmissa malleissa.

Käytettävyys

Kotikäyttöön tarkoitettujen painepesureitten paino on n. 5-15 kg. Pyörät helpottavat laitteen siirtelyä – isot pyörät ovat käytännöllisemmät kuin pienet.

Letkun ja virtajohdon pituus vaikuttaa käytettävyyteen: jos paineletku on tarpeeksi pitkä, pesuria ei tarvitse siirrellä ympäri autoa – jos taas letku on liian pitkä, se haittaa työskentelyä. Virtajohdonkin tulee olla tarpeeksi pitkä. Mutkalle taittuva letku katkaisee helposti vedentulon, joten kannattaa valita vahvistettu letku.

Pesurin pumppu on häiritsevän äänekäs, joten on miellyttävintä, että se käy vain vettä suihkutettaessa. Kannattaa laitetta valitessa tarkistaa tämä ominaisuus: varsinkin halvimpien laitteiden pumput saattavat käydä koko ajan.

Kätevää on, jos suutinkahvalle ja suuttimille on koneen kotelossa säilytyspaikat. Letku ja johto pysyvät järjestyksessä, jos ne voidaan kiertää omille paikoilleen.

Suuttimet ja muut lisävarusteet

Pistemäinen suutin, joka suuntaa voimakkaan suihkun pienelle alueelle ja viuhkasuutin, joka hajottaa hellävaraisemman suihkun laajalle alueelle, ovat tarpeellisimmat suutintyypit. Usein nämä toiminnot ovat samassa säädettävässä suuttimessa. Pyörivää rotosuutinta tarvitaan sitkeän lian irrottamiseen. Auton pesuun tarvitaan pesuharja, ja kääntyvällä suuttimella saa pestyä myös auton pohjan.

Puu- ja kivilaattojen sekä patioiden ja terassien tehokkaaseen puhdistukseen tarvitaan terassipesurilisälaite. Samaa laitetta voi käyttää myös mattojen pesemiseen. Vesi kohdistuu vain pestävään kohteeseen eikä roisku pesijän päälle - tai seinille ja pihakalusteille.

Viemäreiden tukosten avaamiseen on saatavissa viemärinavaussuutin. Hankalimpien kohteiden puhdistuksessa apuna voidaan käyttää vesi-hiekkapesuvarusteita.

Epäpuhtaudet tukkivat pesurin suuttimet ja voivat aiheuttaa muitakin ongelmia laitteeseen, joten tulovedensuodatin on tärkeä varuste. Jos pesuvesi otetaan kaivosta tai vaikkapa järvestä, suodatin on välttämätön. Vesijohtovedessäkin voi olla esimerkiksi ruostehiukkasia, joten suodatin voi olla järkevä hankinta. Yleensä suodatin ei kuulu painepesureiden vakiovarusteisiin.

Pesuainesäiliö on irrallinen tai kiinteä. Joissakin painepesureissa on imuletku, jolla saa imettyä pesunestettä mistä tahansa astiasta. Usein pelkkä vesikin riittää puhdistamaan kohteen.

Painepesureiden käyttökohteita

Painepesureita käytetään pihalaattojen ja portaiden, mattojen ja kattojen puhdistukseen ja pesuun. Niitä käytetään myös esimerkiksi uimahalleissa sekä ja rakennusten julkisivujen puhdistukseen. Maataloudessa käyttökohteita ovat mm. sikalat ja navetat. Painepesureilla voidaan pestä autot ja työkoneet. Teollisuudessa käyttökohteita on runsaasti. Jossain kohteissa painepesuria käytetään myös kiertovesipumppuna.


Painepesurit ja painepesuritarvikkeet helposti verkkokaupasta


Painepesurit ostat verkkokaupasta edullisesti ja nopeasti! Monta hyvää syytä tilata netistä: halpa hinta ja monipuoliset valikoimat - ja verkkokauppa on aina auki! Samalla voit tarkistaa myös muut tarjoukset ja alennustuotteet virtasenkauppa.fi -verkkokaupasta: työkalut, tarvikkeet, kemikaalit, koneet ja paljon muuta näppärästi netistä.