Muut painepesurit ūüôā

Ennen ostopäätöstä kannatta tutustua laitteen ominaisuuksiin, huollettavuuteen sekä lisävarustemahdollisuuksiin. Laittee...Näytä kaikki
n t√§rkeimm√§t ominaisuudet ovat paine, veden m√§√§r√§, letkun pituus sek√§ laitteen siirrett√§vyys. Lis√§varusteilla laitteesta saa monipuolisemman ‚Äď k√§yt√§nn√∂llisyytt√§ lis√§√§v√§t mm. suuttimet, pesuaines√§ili√∂ ja vedensuodatin.

Jos haluat pesurin, joka kestää isältä pojalle, siihen on tarjolla varaosat vielä 20 vuoden päästäkin ja toimii aina silloin, kun pitää, klikkaa Kränzlen pesureihin pesureihin ja osta kerralla kunnon laite!


Painepesuri on laite, jonka avulla vett√§ ruiskutetaan paineella. Pesurissa on suurta painetta kest√§v√§t paineletku, k√§sikahva, suihkuputki ja suutin. Suuttimet ja letkut k√§ytt√∂tarkoituksen mukaan: kotitalousk√§ytt√∂√∂n tarkoitetuissa laitteissa on yleens√§ muovinen letku ‚Äď ter√§spunoksella vahvistettuja kumiletkuja k√§ytet√§√§n ammattik√§ytt√∂√∂n tarkoitetuissa painepesureissa. Ter√§spunosletkuja on mahdollista korjata.


Painepesurilla terassit ja pihakiveykset puhdistuvat helposti ja nopeasti, ja se on näppärä apuväline myös mattojen tai pihakalusteiden pesuun. Autot, veneet ja vaikkapa aidat on kätevä pestä painepesurin avulla. Painepesuri on monikäyttöinen ja sen avulla säästää vettä, aikaa ja myös voimia. Hyvä painepesuri kestää käytössä pitkään.

Osta painepesuri n√§pp√§r√§sti verkkokaupastamme: tilaa netist√§ ‚Äď toimitus valitsemallasi tavalla!Painepesurin rakenne ja ominaisuudet


Painepesurin moottori on joko sähkö- tai polttomoottori. Moottori ja pumppu saavat aikaan paineen. Tavallisimmin pumppu on kieppulevyllä käytettävä tai kampiakselikäyttöinen. Pumpussa on männät ja sylinterinkansi - pienissä painepesureissa sylinterinkannen materiaali on muovi tai komposiitti, vähän isommissa useimmiten alumiini ja ammattikäyttöön tarkoitetuissa laitteissa messinki.

Sylinterikannen sisällä on imu- ja paineventtiilit sekä pumpun rakenteenmukainen kevennysventtiili, jossa on paineensäätö. Uudemmissa painepesurimalleissa on yleensä painekytkin eli moottori sammuu, kun ote irrotetaan käsikahvan liipaisimesta. Isompien, ammattikäyttöön tarkoitettujen painepesureiden pumput ovat rakenteeltaan monimutkaisempia.

Pesurin paine

Paine riippuu koneen tehosta. Pesuteho on sit√§ parempi, mit√§ suurempi paine on. Yleens√§ se on 100‚Äď200 barin v√§lill√§ ‚Äď tavalliseen kotik√§ytt√∂√∂n riitt√§√§ 100‚Äď120 barin ty√∂skentelypaine. Useimmissa pesureissa on paineens√§√§t√∂mahdollisuus. Vedenkulutus on keskim√§√§rin 300‚Äď600 litraa tunnissa.

Liipaisinta painamalla saadaan vesisuihku. Nykyisissä painepesureissa on yleensä pysähdysautomatiikka: kun liipaisinta ei paineta, moottori pysähtyy. Isommissa painepesurimalleissa myös pesuainetta voi ruiskuttaa paineella.

Vesi pesuriin saadaan letkun avulla vesiverkostosta. Osa painepesureista toimiikin vain vesijohtoverkon paineen avulla. Jos malli on itseimevä (laitteessa on imupumppu), sillä voi imeä vettä kaivosta tai vaikkapa järvestä. Jos pesuun ei käytetä vesijohtovettä, laitteeseen on hankittava syöttövesisuodatin, jotta veden mukana tulevat hiukkaset ja epäpuhtaudet eivät riko pesurin pumppua.

Osa valmistajista ilmoittaa jatkuvan ty√∂skentelypaineen, toiset puolestaan maksimipaineen ‚Äď ja t√§m√§ hankaloittaa laitteiden vertailua. Jatkuva paine on alhaisempi kuin maksimipaine.

Painepesurityypit

Painepesureita on koti- ja ammattikäyttöön, mutta pesurit voidaan jakaa myös kuuma- ja kylmävesipesureihin.
Kuumavesipesureissa on √∂ljypoltin, jonka avulla pesuvesi voidaan l√§mmitt√§√§ h√∂yryksi asti. T√§ydell√§ ty√∂paineella maksimil√§mp√∂ on n. 90 ¬įC. Polttimen ohjauksessa k√§ytet√§√§n termostaattia ja virtausvahtia, joka est√§√§ polttimen k√§ynnistymisen, mik√§li se ei saa tarpeeksi vett√§.

Kolmivaihevirralla toimivat kuumavesipesurit ovat suuria, painavia ja hankalasti liikuteltavia laitteita. Huoltoelektroniikka rekister√∂i laitteen k√§ytt√∂tunnit, m√§√§r√§aikaishuollot ja mahdolliset vikakoodit ‚Äď t√§m√§ ominaisuus on uudemmissa malleissa.

Käytettävyys

Kotik√§ytt√∂√∂n tarkoitettujen painepesureitten paino on n. 5-15 kg. Py√∂r√§t helpottavat laitteen siirtely√§ ‚Äď isot py√∂r√§t ovat k√§yt√§nn√∂llisemm√§t kuin pienet.

Letkun ja virtajohdon pituus vaikuttaa k√§ytett√§vyyteen: jos paineletku on tarpeeksi pitk√§, pesuria ei tarvitse siirrell√§ ymp√§ri autoa ‚Äď jos taas letku on liian pitk√§, se haittaa ty√∂skentely√§. Virtajohdonkin tulee olla tarpeeksi pitk√§. Mutkalle taittuva letku katkaisee helposti vedentulon, joten kannattaa valita vahvistettu letku.

Pesurin pumppu on häiritsevän äänekäs, joten on miellyttävintä, että se käy vain vettä suihkutettaessa. Kannattaa laitetta valitessa tarkistaa tämä ominaisuus: varsinkin halvimpien laitteiden pumput saattavat käydä koko ajan.

Kätevää on, jos suutinkahvalle ja suuttimille on koneen kotelossa säilytyspaikat. Letku ja johto pysyvät järjestyksessä, jos ne voidaan kiertää omille paikoilleen.

Suuttimet ja muut lisävarusteet

Pistemäinen suutin, joka suuntaa voimakkaan suihkun pienelle alueelle ja viuhkasuutin, joka hajottaa hellävaraisemman suihkun laajalle alueelle, ovat tarpeellisimmat suutintyypit. Usein nämä toiminnot ovat samassa säädettävässä suuttimessa. Pyörivää rotosuutinta tarvitaan sitkeän lian irrottamiseen. Auton pesuun tarvitaan pesuharja, ja kääntyvällä suuttimella saa pestyä myös auton pohjan.

Puu- ja kivilaattojen sekä patioiden ja terassien tehokkaaseen puhdistukseen tarvitaan terassipesurilisälaite. Samaa laitetta voi käyttää myös mattojen pesemiseen. Vesi kohdistuu vain pestävään kohteeseen eikä roisku pesijän päälle - tai seinille ja pihakalusteille.

Viemäreiden tukosten avaamiseen on saatavissa viemärinavaussuutin. Hankalimpien kohteiden puhdistuksessa apuna voidaan käyttää vesi-hiekkapesuvarusteita.

Epäpuhtaudet tukkivat pesurin suuttimet ja voivat aiheuttaa muitakin ongelmia laitteeseen, joten tulovedensuodatin on tärkeä varuste. Jos pesuvesi otetaan kaivosta tai vaikkapa järvestä, suodatin on välttämätön. Vesijohtovedessäkin voi olla esimerkiksi ruostehiukkasia, joten suodatin voi olla järkevä hankinta. Yleensä suodatin ei kuulu painepesureiden vakiovarusteisiin.

Pesuainesäiliö on irrallinen tai kiinteä. Joissakin painepesureissa on imuletku, jolla saa imettyä pesunestettä mistä tahansa astiasta. Usein pelkkä vesikin riittää puhdistamaan kohteen.

Painepesureiden käyttökohteita

Painepesureita käytetään pihalaattojen ja portaiden, mattojen ja kattojen puhdistukseen ja pesuun. Niitä käytetään myös esimerkiksi uimahalleissa sekä ja rakennusten julkisivujen puhdistukseen. Maataloudessa käyttökohteita ovat mm. sikalat ja navetat. Painepesureilla voidaan pestä autot ja työkoneet. Teollisuudessa käyttökohteita on runsaasti. Jossain kohteissa painepesuria käytetään myös kiertovesipumppuna.


Painepesurit ja painepesuritarvikkeet helposti verkkokaupasta


Painepesurit ostat verkkokaupasta edullisesti ja nopeasti! Monta hyvää syytä tilata netistä: halpa hinta ja monipuoliset valikoimat - ja verkkokauppa on aina auki! Samalla voit tarkistaa myös muut tarjoukset ja alennustuotteet virtasenkauppa.fi -verkkokaupasta: työkalut, tarvikkeet, kemikaalit, koneet ja paljon muuta näppärästi netistä.