Pumppukärryt, haarukkavaunut

Pumppukärry eli haarukkavaunu eli lavavaunu on erinomainen työkalu varastoissa, myymälöissä ja kaikkialla, missä tavaroi...Näytä kaikkita ja kuormalavoja pitää saada helposti ja näppärästi siirrettyä.

Valitse pumppukärry sen mukaan, kuinka painavia tavaroita siirretään. Ota huomioon myös käyttöympäristö.

Pumppukärryt, haarukkavaunut


Pumppukärryä käytetään kuormalavojen monenlaisten tavaroiden siirtämiseen esimerkiksi varastoissa tai tavaroiden lastauksen tai kuorman purkamisen yhteydessä.

Pumppukärry on monikäyttöinen, näppärä ja ketterä työkalu, jonka avulla tavarat saadaan helposti siirrettyä jopa pineissä tiloissa ja ahtaissa väleissä.Pumppukärry eli haarukkavaunu eli lavavaunu


Pumppukärry eli haarukkavaunu eli lavavaunu voi olla joko käsikäyttöinen tai sähköinen.

Pumppukärryssä on käsikäyttöinen hydarulinen ostomekanismi ja pyörät: nostoaisojen päässä on yleensä muoviset pyörät - vaunun käyttäjän puolella isommat pyörät, ohjauspyörät, sekä hydraulipumpun kahva, jonka avulla myös vaunua ohjataan.

Trukki on vastaavantyyppinen, mutta ajettava laite.

Pumppukärryn käyttö on melko yksinkertaista: nostoaisat työnnetään lavan alle. Lava nostetaan kahvaa pumppamalla, ja kun lava ei ole enää alustassa kiinni ja paino on siirtynyt pumppukärryn päälle, lavaa voidaan kuljettaa helposti. Pumppukärryn nostokyky voi olla jopa tuhansia kilogrammoja.

Pumppukärryn käyttö ja valintaan vaikuttavat asiat


Pumppuvaunun valintaan vaikuttaa sekä käyttökohde että käyttöympäristö: Kuinka suuria kuormia siirretään ja millaisessa ympäristössä sitä käytetään? Minkälaisia kuormalavoja siirretään ja kuinka pitkiä matkoja? Minkälaisia käytäviä ja kulmia on käyttöpaikalla? Tavaran paino vaikuttaa valintaan – ja myös pakkaustapa. Siirrelläänkö standardilavoja (EUR tai FIN) vai jotain muunkokoisia kuormalavoja? Kuinka pitkät haarukat pumppukärryssä pitäisi olla?

Pumppukärryjä käytetään niin marketeissa kuin varastoissakin sekä monissa muissa paikoissa, joissa lavoja pitää siirrellä. Työskentely-ympäristö voi olla myös meluisa tai hiljainen, jolloin pumppukärrykään ei saisi olla äänekäs. Elintarvike- ja meijeriteollisuudessa vaatimukset edellyttävät, että haarukkavaunun materiaalitsopivat tarvittavalla tavalla pestäviksi.

Perinteiset pumppukärryt sopivat mataliin nostoihin ja siirtomatkoihin, jotka eivät ole kovin pitkiä. Sähkökäyttöistä lavavaunua kannattaa harkita, mikäli tavaroita nostetaan korkealle tai jos siirtomatkat ovat pitkiä.

Hyvän pumppukärryn ominaisuuksia ovat kestävyys, turvallisuus ja helppokäyttöisyys.


Kun valitset pumppukärryä, ota huomioon:


- pumppukärryn nostokapasiteetti
- tavaran paino
- tavaran pakkaustapa
- kuormalavan tyyppi tai koko
- haarukan mitat
- nostokorkeus ja siirtomatka
- kääntösäde: hyllyvälien ja käytävien mitat, lastauslaiturin mitat
- käyttöympäristö: erityisvaatimukset (puhtaus, melu) tai esimerkiksi epätasainen alusta, kynnykset, hiekkaisuus jne
- materiaalit ja ominaisuudet: pyörien materiaali, laitteen materiaali – vierintävastus, melu, puhdistus jne.
- muut erityisvaatimukset ja erityisominaisuudet (onko tarve nostaa kuorma pitkältä sivulta jne.)

Haarukkavaunun käyttöikä pitenee, kun se tarkastetaan ja huolletaan päivittäin. Tarkkaile laitteen akseleita ja pyöriä. Työn päättyessä, laske haarukat.
Voitele säännöllisesti - ja aina perusteellisemman puhdistuksen jälkeen.

Lue käyttöohjeet ja varoitukset!


Älä ylitä sallittua maksimikuormaa, älä käytä kaltevilla tasoilla, älä kuljeta ihmisiä! Varmista, että osaat käyttää haarukkavaunua oikein!


Pumppukärryt hankit näppärästi verkkokaupastamme: tilaa netistä – toimitus valitsemallasi tavalla.


Pumppukärryt, tunkit, nostimet, työkalut ja -koneet ostat helposti, edullisesti ja nopeasti verkkokaupasta!

Monta hyvää syytä tilata netistä: halpa hinta ja monipuoliset valikoimat - ja verkkokauppa on aina auki!

Samalla voit tarkistaa myös muut tarjoukset ja alennustuotteet virtasenkauppa.fi -verkkokaupasta: pientarvikkeet ja kemikaalit, työkalut töihin, kotiin ja puutarhaan sekä paljon muuta kätevästi netistä.