Ale -11%
Asiakkaan kuva

Webasto Pure Black 2 type 2 - 22kW - 4,5 m kotilatausasema sähköautolle

Kotilatausasema sähköautolle: 3,6 kW (16A 230VAC) - 22kW (32 A 400VAC)

Markkinoiden suosituin ja erittäin laadukas kotilatausasema Type 2 -pistokkeella. Soveltuu sisä- ja ulkokäyttöön. Latausjohdon pituus 4,5 m. Lue lisää >>

Vertaile

Saatavuusarvio: Heti varastossa

Tuotekoodi: W5110494A

EAN-koodi: 4054037300790

Löysitkö muualta halvemmalla?

Toimitus alkaen 0 € -
Toimitustavat  

Katso myös muut tuotteet ryhmässä Sähköauton laturit ja latauskaapelit

Webasto Pure sähköauton latausasema

Korkealaatuinen, Webaston valmistama sähköauton kotilatausasema. Webasto Pure on kuluttajakäyttöön suunniteltu latausasema sähköautoille. Helppokäyttöinen latausasema on mahdollista sijoittaa joko sisätiloihin esimerkiksi autotalliin tai vaikkapa suoraan kodin ulkoseinään. Latausasemassa on 4,5 metriä pitkä latausjohto, jonka ansiosta autoa ei välttämättä tarvitse ajaa aivan kiinni latauspisteeseen.
Latausaseman kautta sähköauton lataaminen onnistuu noin kuusi kertaa nopeammin kuin ladattaessa tavallisen pistorasian kautta.
Webasto Pure voidaan kytkeä joko valovirtaan tai voimavirtaan ja latausteho on kytkentätavasta riippuen 3,6 kW - 22 kW.
Valmistajan ohjeiden mukaisesti latausasema voidaan sijoittaa 0,4 - 1,5 m korkeudelle.

Asiakkaamme luvalla lainattu viesti Facebookin Plug-in hybridit-ryhmästä muokkaamattomana:

Osalle ryhmäläisistä tämä postaus on varmaan ihan arkea, mutta kun itse aloittelin sähköautoilua, niin kaipailin tietoa latausratkaisuista, asennuksista ja mistä kukin on laitteensa hankkinut jne. Niinpä ajattelin nyt jakaa oman pienen seinälaturiprojektini tämän ryhmän mahdollisille uusille tulokkaille tai vasta plugarin hankintaa suunnitteleville.

Itsellä menopelinä XC60 T8, jonka mukana tulee kaksi latausvaihtoehtoa: Type2 kaapeli sekä normaalilla sukolla oleva laturi. Jälkimmäistä olen sitten käyttänyt autotallissani puolen vuoden ajan, mutta kun pyörin työmatkoilla eri puolilla Suomea, niin olen useimmiten ottanut senkin mukaan. Monissa hotelleissa tai asiakkaillani kun ei vielä ole varsinaisia latausasemia, mutta sukoista on saanut virtaa ottaa. Niinpä kyllästyin tämän kaapelin edestakaisin pakkailuun ja päätin hankkia latausaseman tallin seinään.

Vertailujen jälkeen päädyin Webaston Pureen, joka sopii hyvin nykyiseen 3,6 kW latailuun, mutta laitteesta löytyy potkua myös 22 kW lataukseen tulevaisuuden mahdollisia täyssähköautohankintoja ajatellen. Laitteelle löytyy verkosta monia eri myyjiä, omani ostin täältä: https://www.virtasenkauppa.fi/webasto-pure-black-type-2-22kw-kotilatausasema-sahkoautolle-33662, josta toimitus tuli todella sujuvasti, vuorokaudessa perillä.

Tutulla sähkärillä oli kädet täynnä projekteja pitkälle kevääseen, joten googlailin vähän Turun seudun sähköurakoitsijoita. Silmiin pistävää oli se, että yksikään heistä ei sivuillaan tarjonnut laturien asennusta, monenlaista muuta kyllä. Tarjouspyynnön lähetin neljälle yhtiölle, joista vain yksi vastasi! Kolmesta ei ole tähän päivään mennessä kuulunut mitään, taitaa olla liikaa töitä... No, se yksi palveli sitten sitäkin jouhevammin. Turun Sähköurakoinnista on vain hyvää sanottavaa. Nopeasti tuli vastaus asennusvaihtoehdoista sekä arvio kustannuksista. Tänään asentaja tuli sitten sovitusti paikalle ja koko homma meni kahdessa tunnissa, vaikka laitteelle vedetiin uusi kolmivaihealinja keskukselta. Ja kaveri vieläpä siivosi kaikki roskatkin pois.

Itse tein latausjohdolle sitten vielä pienen "yläasennuksen", jotta se ei pyöri tallin lattialla jaloissa tai johtoa ei tarvtise koko ajan nostella edestakaisin. Nyt voi vain ajaa töpselin viereen, luukku auki ja lataus on kytkeyttynä yhdellä käden liikkeellä.

Että semmosta, aurinkoista sähköautoilua kaikille, nimittäin seuraavaksi paneelit katolle :)


  • Latauspää: Type 2
  • Liitantä: 230 V / 400 V
  • Virta: 16 - 32 A
  • Lataustehon vaihtoehdot (230 V): 3,6kW (16A) / 4,6kW (20A) / 7,2kW (32A)
  • Lataustehon vaihtoehdot (400 V): 11kW (3x16A) / 22kW (3x32A)
  • Latausjohdon pituus: 4,5 m
  • Normaali käyttölämpötila: -25°C - + 55°C
  • Suojausluokka: IP54
  • Mitat: 224 x 107 x 447 mm (sisältää asennuskehyksen, jonka paksuus 23 mm)
  • Paino: 5,6 kg

Huom: latausasemaa asentavalla, käyttöönottavalla sekä ylläpitävällä henkilöstöllä täytyy olla asiaankuuluva pätevyys ja valtuutus työskennellä sähköjärjestelmien kanssa. Tämä ammattisähköasentaja on täysin vastuussa sovellettavien asennussääntöjen ja määräysten noudattamisesta.

Webaston Pure Black latausasemien mallit:
Pure Black 22kW - 4,5 metrin johdolla
Pure Black 22kW - 7 metrin johdolla
Pure Black 11kW - 4,5 metrin johdolla
Pure Black 11kW - 7 metrin johdolla

Lisäksi saatavilla on tolppa-adapteri, jolla latausaseman saa asennettua suoraan lämmitystolppaan vanhan piharasian tilalle.

Syksyn ALE on täällä - katso tuotteet!

UUTTA! Voit lisätä nyt myös kuvia kaikkien ihasteltavaksi (vapaaehtoinen)
Voit lisätä yhden tai useamman kuvan. Lähettämällä kuvan, annat meille oikeuden käyttää kuvaa markkinoinnissa ja sosiaalisessa mediassa.

Yhteystietojasi ei julkaista.


  Raimo 14.09.2021

Asiointi vaivatonta ja toimitus nopeasti perillä.

  Kape 16.09.2020

Laadukas laite ja asennus oli helppoa!

  Kimmo P. 15.09.2020

Helppo asentaa ja käyttää. Latausjohdon saa kätevästi roikkumaan laitteen päällä olevaan uraan, kun ottaa irti autosta. Led-valot on ainakin vakiona melko kirkkaat, ja vilkuttaa niitä koko yön kun lataus on valmis. Kirkkautta voi ehkä säätää, en ole vielä perehtynyt siihen.. Hyvä tuote, parin vkon kokemuksella suosittelen!

  Markus L. 03.09.2020

Simppeli ja toimiva laturi. Ei haittaisi, jos LEDit saisi vieläkin himmeämmäksi. Vilkkuva sininen valo ilmoittaa naapureillekin, että auto on täysin ladattu, ja jatkaa vilkkumistaan, kunnes kaapelin irrottaa autosta. Itsellä kytkettynä kolmeen 16 A linjaan, mutta vain yksi on käytössä nykyisellä autolla. Tarvittaessa dippikytkimillä voi sitten ottaa kaikki kolme linjaa käyttöön.

Käyttöohjeessa hieman harhaanjohtavasti sanotaan, että linjoihin tarvittaisiin B-tyypin vikavirtasuojakatkaisija, mutta Suomessa riittää toistaiseksi A-tyypin suojakatkaisija, koska laitteessa itsessään on tasavikavirran tunnistus.

  Pasi R. 10.07.2020

Nopea asentaa, yksinkertainen käyttää.

  Olli L. 18.06.2020

Erittäin nopea toimitus. Tyylikäs ja helppokäyttöinen tuote. Kaikki kävi uskomattoman nopeasti, kun sähköasennuskin onnistui samalle päivälle. Kytkimme yksikön tavallisen pistorasian paikalle. Vaihtovirta-asennus olisi vaatinut kaivuutöitä. Hybridille tämä teho riittää.

10A pistorasialataukseen verrattuna nopeampi lataus + ei enää latausjohdon pakkaamista mukaan.

  Markus 11.05.2020

Tuote toimitettiin nopeasti ja asennus onnistui ilman yllätyksiä! Lisäksi Webasto oli tyylikkään näköinen.

  Kalevi S. 01.04.2020

Helppo asentaa, laadukkaan oloinen tuote.

  Kari L. 12.02.2020

Tuote oli helppo asentaa ja käyttö on maailman helpointa.Otat Type2 latauspiuhan irti pidikkeestä ja liität sen autoon ja se on siinä.Helppoa.
Lisäksi auton Appi ilmoittaa koska akku on ladattu.
Suosittele ehdottomasti.

  Mikko K. 10.12.2019

nopeasti toimitettu, laadukas, hyvä hinta!

  Petri K. 13.11.2019

Hyvin pelittää

  Petri R. 24.07.2019

Aivan huipputuote, toimii hienosti ja paketin mukana tuli todella hyvät asennus- ja käyttöohjeet. Ammattisähkäri laittoi kolmivaihekytkennällä seinään tunnissa. Plugari saa nyt virtaa laadukkaasti ja lisäksi laitteessa riittää kapasiteettia tulevaisuuden täyssähköautoiluunkin. Kiitokset Virtasen kaupan jengille myös sujuvasta toimituksesta, tuli päivässä ja lakukin maistui hyvälle :-)

  L. 21.02.2019

Nyt alkaa sähköautoilu sujua, kun laturi odottaa kotona valmiina...

  Timppaee 23.01.2019

Tekee sen mihin latausasema on hankittukin. Pieniin yksityiskohtiin laturissa toivoisi kehitystä, kuten latausjohdon säilyttäminen, kun johto ei ole kiinni autossa ja turhan pieni avain. Erinomainen hintalaatusuhde.

  -jp 02.06.2020

en ole vielä ottanut latausasemaa käyttöön

  Lasse L. 09.07.2020

  Juha M. 08.06.2020

  Pekka H. 07.05.2020

  Pertti Åke K. 31.01.2020

  Juhani M. 01.10.2019

  Tommi H. 12.02.2020

  Suosittelemme myös

  Tämän tuotteen ostajat tilasivat myös näitä