AL-KO

Korkealaatuisista tuotteistaan tunnetun saksalaisen AL-KO:n motto on ”Quality for Life” - tärkeintä on käyttömukavuus, ilo ja turvallisuus.

Suosituimmat AL-KO tuotteet

Uusimmat AL-KO tuotteet

Uusimmat tuotearviot AL-KO tuotteista

AL-KO


AL-KO – kyläpajasta kansainväliseksi yritykseksi


Vuonna 1931 Alois Kober perusti Baijeriin, Svaabian Großkötziin, joka on lähellä Günzburgia, pienen konepajan. Nykyisin AL-KO KOBER Group toimii maailmanlaajuisesti puutarhatekniikka- ja ilmastointiteknologian aloilla sekä autoteollisuudessa. Yritys on toiminut alalla jo yli 80 vuotta ja sen johdossa on nykyisin perheen kolmas sukupolvi. Yritys toimii 40 maassa ja työntekijöitä on yli 1500 eri puolilla maailmaa.


Yrityksen tarina alkoi siis Alois Koberin (1908 - 1996) perustamasta pienestä pajasta. Vuonna 1952 alkoi käsijarruvipujen kehitys ja sarjavalmistus. Seuraavan kolmen vuoden aikana alettiin valmistaa ruohonleikkureita sekä asuntovaunujen akseleita ja alustoja. Ensimmäinen tytäryhtiö perustettiin vuonna 1958 ja isänsä opissa olleet pojat Kurt (1936 – 2015), Willy ja Herbert Kober jakoivat vastuun siitä. Ensimmäinen ulkomainen tytäryhtiö perustettiin 1961 Itävallan Zelliin. Ruohonleikkureiden tuotanto aloitettiin vuonna 1966. Vuonna 1975 yritys alkoi toimia myös ilmanvaihtotekniikan alalla. Robottileikkuri Robolinho® 3000 lanseerattiin 2012. AL-KO PURE -steriloiva ilmapuhdistin tuli markkinoille vuonna 2015. Vuonna 2015 valmistui 25 miljoonas akseli.


AL-KO:n tuotevalikoimaan kuuluvat niin ammattikäyttöönkin sopivat puutarhalaitteet kuin huipputeknologiaan perustuvat, erityisesti teollisuuskäyttöön sopivat ilmastointilaitteetkin. AL-KO myös toimittaa osia monille eurooppalaisille autonvalmistajille.


Yrityksellä on pitkä historia, kokemusta ja osaamista. Tuotteet valmistetaan Saksassa. Perheyritys kehittää innovatiivista teknologiaa ja panostaa korkeaan laatuun.


Yrityskauppoja ja yhdistymisiä


1.1.1987 yritys muutettiin AL-KO KOBER AG:ksi ja veljekset toimivat hallituksen jäseninä. Kolmannen sukupolven edustajista Raymond ja Stefan Kober ovat toimineet aktiivisesti yrityksen johdossa.  Toukokuussa 2013 Saksan lainsäädännön mukainen osakeyhtiö muutettiin Euroopan lain mukaiseksi osakeyhtiöksi ja syntyi AL-KO SE (Societas Europaea).


Vuonna 2014 yhtiö hankki omistukseensa Solo Kleinmotoren GmbH:n moottorisahojen ja puutarhavarusteiden toimialat.


AL-KO:n ajoneuvotekniikan toimiala yhdistettiin yhdysvaltalaisen akselivalmistaja Dexter Axlen kanssa vuoden 2015 lopussa ja siitä lähtien AL-KO-ajoneuvotekniikka on ollut osa DexKo Global Inc. -yhtiötä. Ennen tätä jakautumista AL-KO:lla oli maailmanlaajuisesti 4000 työntekijää (2013). Ajoneuvoteknologia oli suurin yhtiön kolmesta toimialasta ja jäljelle jääneiden toimialojen työntekijämäärä ja myynti yhteensä oli pienempi kuin yhtiöstä erotettu ajoneuvoteknologian osa.


Uusi autoteollisuuden divisioona perustettiin vuonna 2017: AL-KO osti enemmistöosuudet Mettec-Holding GmbH:sta ja Prinz Kinematics GmbH:sta. Samana vuonna Raymond ja Stefan Kober perustivat yhdessä Cancomin perustaja Klaus Weinmannin kanssa Müncheniin Primepulse SE:n. Primepulse yhdisti perustajiensa yritystoiminnot ja sen perustamisesta lähtien AL-KO on ollut osa PrimePulse-konsernia.


AL-KO - ”Quality for Life”


AL-KO:n motto ”Quality for life” on tae tuotteiden ja palveluiden erinomaisesta laadusta. Tärkeintä on käyttömukavuus, ilo ja turvallisuus. Yritys on toiminut yli 80 vuotta rakentaen tätä perustaa ja jatkaa edelleen innovaatioiden ja laadukkaiden, pitkäikäisten ratkaisujen kehittämistä.


 


Monipuolisesta AL-KO-tuotevalikoimastamme löydät akkukäyttöiset pensasleikkurit, ruohonleikkurit, trimmerit ja raivaussahat, kelaleikkurit, lehtipuhaltimet tai -imurit, lumilingot ja niittokoneet. Meiltä saat myös oksasilppurit ja hakettimet, puutarhajyrsimet sekä klapi- ja puunhalkaisukoneet. Valikoimassamme on myös sähkökäyttöiset moottorisahat, pensasleikkurit, ruohonleikkurit sekä trimmerit ja raivaussahat. Meiltä voit hankkia myös AL-KO-jarrurummut, kitkakytkimet, kuulakytkimet ja kytkinlukot. Valikoimassa on myös esimerkiksi AL-KO-vintturit, AL-KO AMC Caravan -tuotteet sekä ajorampit, pyöräkiilat kuormapeitteet, kuormaverkot ja lavapeitteet.


Tutustu AL-KO-valikoimaan virtasenkauppa.fi -verkkokaupassamme ja tilaa netistä.  Toimitus haluamallasi tavalla.


Netistä tilaamiseen on monta hyvää syytä: monipuoliset valikoimat ja edulliset hinnat - ja verkkokauppa on aina auki! Samalla näet myös tarjoukset ja alennustuotteet virtasenkauppa.fi -verkkokaupasta: koneet, työkalut, auto- ja perävaunutarvikkeet, kemikaalit, lelut ja paljon muuta kätevästi netistä.