Autotarvikkeet ja lisävarusteet autoiluun 🙂

Suosituimmat tuotteet juuri nyt

Uusimmat tuotteet

Suosituimpia tuotteita tästä tuoteryhmästä

Autotarvikkeet ja lisävarusteet autoiluun


Auto on monelle paitsi kulkuväline, myös harrastus ja elämäntapa. Autoiluun liittyy paljon erilaisia tarvikkeita ja lisävarusteita, jotka tekevät ajamisesta mukavampaa, turvallisempaa ja käytännöllisempää. Alla esittelemme joitakin yleisiä autotarvikkeita ja lisävarusteita sekä niiden hyötyjä.


Erilaiset kuljetusjärjestelmät


Jos tarvitset autollasi kuljettaa tavaraa tai ihmisiä, kannattaa hankkia sopiva kuljetusjärjestelmä. Kuljetusjärjestelmiin kuuluvat esimerkiksi kattotelineet, peräkoukut, perävaunut ja polkupyörätelineet. Ne mahdollistavat isompien tai epäsäännöllisen muotoisten esineiden kuljettamisen turvallisesti ja helposti. Kuljetusjärjestelmät ovat usein irrotettavia tai taitettavia, joten ne eivät vie tilaa silloin kun niitä ei tarvita.


Talviautoilu


Suomessa talvi tuo omat haasteensa autoiluun. Lumi, jää ja pakkaset vaativat autolta ja sen varusteelta enemmän kuin kesällä. Talviautoiluun liittyviin tarvikkeisiin kuuluvat muun muassa nastarenkaat tai kitkarenkaat, lumiharjat, jääskrapat, lämmityslaitteet ja akkulaturit. Nämä tuotteet parantavat auton pitoa liukkailla teillä, helpottavat auton puhdistamista lumesta ja jäästä sekä pitävät akun toimintakunnossa kylmällä säällä.


Sähköauton laturit ja sähkötarvikkeet autoiluun


Sähköautot ovat yhä suositumpia vaihtoehtoja bensiini- tai dieselautoille. Sähköautojen etuja ovat muun muassa pienemmät päästöt, alhaisemmat käyttökustannukset ja hiljainen äänimaailma. Sähköautojen tarvikkeisiin kuuluvat erityisesti sähköauton laturit eli latauspisteet sekä latauskaapelit. Niiden avulla voit ladata autosi akun kotona tai matkan varrella eri latausasemilla.


Sisätilan varusteet


Sisustan varusteilla voit lisätä matkustamon viihtyisyyttä sekä suojata auton sisätiloja kulumiselta ja likaantumiselta. Sisustan varusteisiin kuuluvat esimerkiksi istuinsuojat, matot, koiraverkot, penkinlämmittimet ja tuoksut. Ne antavat autollesi persoonallisen ilmeen ja tekevät ajamisesta mukavampaa kaikille matkustajille.


Korin osat


Auton korin osilla voit parantaa autosi ulkonäköä ja suojata sitä vaurioilta. Korin osiin kuuluvat muun muassa pohjapanssarit, kolhusuojat, spoilerit, maskit ja peilit. Ne antavat autollesi sporttisen tai tyylikkään ilmeen ja suojaavat sitä naarmuilta, lommoilta ja ruosteelta.


Autoilun lisävalot


Autoilun lisävalot ovat hyödyllisiä varsinkin pimeällä tai huonolla säällä ajamiseen. Lisävaloihin kuuluvat esimerkiksi sumuvalot, ajovalot, työvalot ja led-valot. Ne parantavat näkyvyyttä tiellä sekä lisäävät turvallisuutta muita tielläliikkujia kohtaan.


Auton hoito ja puhdistus


Auton hoito ja puhdistus ovat tärkeitä toimenpiteitä auton kunnon ylläpitämiseksi sekä arvon säilyttämiseksi. Auton hoitoon ja puhdistukseen liittyviin tarvikkeisiin kuuluvat muun muassa pesuaineet, vahat, harjat, sienet ja pyyhkeet. Niiden avulla voit pitää autosi puhtaana niin sisältä kuin ulkoa.


Alkometrit


Alkometrit ovat laitteita, jotka mittaavat veren alkoholipitoisuutta hengitysilmasta. Alkometrejä voi käyttää esimerkiksi ennen ajamista tai aamulla edellisen illan juhlimisen jälkeen. Alkometrit auttavat sinua arvioimaan oman ajokuntosi ja välttämään rattijuopumusta. Alkometrejä on erilaisia malleja ja hintaluokkia. Autotarvikkeet ja lisävarusteet autoiluun ovat monipuolisia tuotteita, jotka tekevät autoilusta mukavampaa, turvallisempaa ja käytännöllisempää. Autotarvikkeita ja lisävarusteita kannattaa valita oman auton mallin, tarpeen ja maun mukaan.