Bruder lelut

Bruder lelut on saksalainen yritys, joka on jo vuosikymmenten ajan valmistanut korkealaatuisia leluja: esimerkiksi traktoreiden ja erilaisten ajoneuvojen pienoismalleja, rakennusmoduuleja, eläimiä ja erilaisia lisätarvikkeita iloisiin leikkeihin. Bruder leluissa on keskitytty pikkutarkkoihin yksityiskohtiin, ehkä siksi ne ovat maailman arvostetuimpia alan leluja.

Suosituimmat Bruder tuotteet

Uusimmat Bruder tuotteet

Uusimmat tuotearviot Bruder tuotteista

BRUDER – yrityksen historiaa


1926 – ensimmäiset vuosikymmenet


Paul Bruder perusti yrityksensä vuonna 1926. Paul Bruder oli ollut työttömänä ja alkoi nyt yksinyrittäjänä valmistaa messinkisiä pillejä pienellä käsikäyttöisellä puristimella. Valmistus oli aikaa vievää käsityötä. Bruder toimitti messinkipillit lelutrumpettien valmistajille.


Vuonna 1939 yrityksen toiminta keskeytyi toisen maailmasodan puhkeamisen takia.


Vuonna 1948 pieni yritys perustettiin uudelleen.


BRUDER 1950–1960: Heinz Bruder tulee mukaan vanhempiensa yritykseen


Vuonna 1950, kouluttauduttuaan työkaluvalmistajaksi, Heinz Bruder tuli mukaan vanhempiensa yritykseen – perinteet jatkuivat toisessa sukupolvessa. Vuonna 1954 Heinz Bruder pätevöityi alansa mestariksi ja hänellä oli uusia ideoita.


Yritys osti vuonna 1958 pienen manuaalisen ruiskuvalukoneen ja yritys siirtyi muovituotantoon. Muutos tarkoitti myös sitä, ettei 60 m² työpaja enää riittänyt. Pahviholkit korvattiin automaattisesti valmistetuilla muoviholkeilla. Heinz Bruderin käyttöön ottaman uuden tuotantoteknologian myötä haettiin ensimmäiset patentit pilleille ja pienille leluille. Vuonna 1960 Fürthin Würzburger Strasselle valmistui uusi tuotantorakennus – tehtaalla oli oma muottivalmistus.


Vuonna 1965 yritys siirtyi vanhemmilta Heinz Bruderille. 1960-luvulla pienet tuotteet – vaikkapa toimiva ja edullinen lelupistooli, joka koostui vain kolmesta osasta ja kumirenkaasta – vaikuttivat ratkaisevasti yrityksen kehitykseen. Varsinkin konditoriateollisuus hankki tällaisia pieniä tuotteita. Vuonna 1966 yritys täydentyi uudella tuotantolaitoksella, joka oli isompi kuin 1960 valmistuneet tuotantotilat.


BRUDER 1970–1980: yritys kasvaa


Helmikuussa 1975 yritys osallistui näytteilleasettajana ensimmäisen kerran Nürnbergin lelumessuille. Samana vuonna – jatkuvan kasvun seurauksena – perustettiin varasto- ja kuljetusyksikkö Bernbacher Strasselle, parin kilometrin päähän pääkonttorilta.


Yrityksen nimi muutettiin vuonna 1978: Paul Bruder Spielwarenfabrikista tuli BRUDER Spielwaren Inh. Heinz Bruder. Bruder-tavaramerkki oli rekisteröity ja perusta jatkuvalle kehitykselle luotu. Ajoneuvojen, myynninedistämistuotteiden ja pienten lelujen jatkuva kehittäminen ja uudenlaisten tuotteiden suunnittelu johti siihen, että vuonna 1979 Bernbacher Strassen tiloja piti laajentaa. Reilun vuoden rakennusvaiheen jälkeen uusi tuotanto- ja toimistorakennus vihittiin käyttöön 1981 ja yrityksen toimipaikka siirrettiin kokonaan Bernbacher Strasselle. Yrityksellä oli 70 työntekijää ja tuon ajan haastavasta taloudellisesta tilanteesta huolimatta kasvu jatkui. Yrityksen konekannassa oli 35 ruiskuvalukonetta, tuotteita myytiin yli 30 maassa ja viennin osuus oli noin 35 %. !980-luvulla kasvua edisti BRUDER-Mini: pienoisajoneuvosarja, joka pienestä koostaan huolimatta täytti korkeat toimintavaatimukset mm. monien liikkuvien osien ansiosta.


Vuonna 1987 Heinzin ammattikorkeakoulusta insinööriksi valmistunut poika, Paul Heinz Bruder, tuli mukaan yhtiöön ja hän vastasi tuotekehityksestä ja tuotannosta. Vuonna 1988 tiloja oli jälleen laajennettu ja uudet kokoonpano- ja varastotilat vihittiin käyttöön: kapasiteetti kaksinkertaistettiin kasvun mahdollistamiseksi. Yhteensä BRUDERilla oli tiloja yli 26 000 m². Työntekijöitä oli 80 ja ruiskuvalukoneita 45. 1988 otettiin käyttöön myös uusi logo.


BRUDER 1990-luvulla: uusia tuotteita – uusia innovaatioita


Vuonna 1992 yrityksen yhtiömuoto muuttui yksityisyrityksestä GmbH:ksi (Gesellschaft mit beschränkter Haftung - "yhtiö rajoitetulla vastuulla"). Paul Heinz Bruder ja Heinz Bruder olivat yrityksen toimitusjohtajia. Työtekijöitä oli 105.


1997 tarvittiin jälleen lisää tuotantotilaa. Edellisinä vuosina kehitettyjen uusien tuotteiden – esimerkiksi ROADMAX- ja TOP Professional -sarjat ja uudet traktorisukupolvet, joiden laadusta kertoivat esimerkiksi aidonnäköiset renkaat – takia aloitettiin nelikerroksisen tuotantolaitoksen rakentaminen. Uusia tiloja saatiin n. 15 000 m². BRUDER Spielwaren -yhtiön tuotanto- ja varastotiloja oli nyt yhteensä 41 000 m² ja henkilökuntaa 120.


Uusien tilojen valmistumisen avulla BRUDER loi uuden toimintamallin ja takasi työllisyyden myös tulevaisuudessa. Yhtiön innovaatiokyky näkyi kehitystyössä, jonka tulokset on myös patentoitu tai mallisuojattu. Paul Heinz Bruderista, jolla oli ollut merkittävä rooli yrityksen myönteisessä kehityksessä, tuli yhtiön pääjohtaja. Kokemus nykyaikaisen yrityksen johtamisesta ja panostus tuotekehitykseen loisi pohjan yrityksen tulevaisuudelle – perheen perinteitä unohtamatta.


Vuonna 1999 perustettiin myyntiyhtiö Bruder Toys America Kaliforniaan, Yhdysvaltoihin. Myyntiyhtiötä johti Heinz ja Elfriede Bruderin tytär Beate Caso.


BRUDER 2000-luvulla: minisarja ja bworld


Vuonna 2001 viennin osuus myynnistä ylitti 50 % rajan. Yritys laajensi tilojaan edelleen ja kesäkuussa juhlittiin johtaja Heinz Bruderin 70-vuotispäiviä. Seuraavana vuonna aloitettiin varastotilojen rakentaminen yrityksen naapurista ostetulle tontille. Vuonna 2003 BRUDER sai oppisopimuskoulutustoimintansa ansiosta malliyrityksen arvonimen. Uusi varastotila vihittiin käyttöön. Yritys investoi myös neljään uuteen ruiskuvalukoneeseen sekä CNC-jyrsinkeskukseen. 2003 uudistettiin myös yrityksen logo.


Vuonna 2004 yrityksen vienti oli jo yli 60 %. Kesällä lanseerattiin uusi BRUDER-minisarja – markkinoille se tuli seuraavana vuonna. Sarjaan kuului traktoreiden pienoismalleja (mittakaava 1:128) ja useita toiminnallisia lisävarusteita sekä erikoisuutena ruuvimeisseli ja avaimenperäketju, joita voitiin käyttää muuttamaan lelutraktori avaimenperäksi. Vuonna 2006 USA:n myyntiyhtiö hankki oman toimiston sekä huolintatilat. Kesällä 2010 aloitettiin rakennustyöt logistiikkakeskuksen kapasiteetin lisäämiseksi – moderni korkeavarasto täyttäisi tulevaisuuden vaatimukset.


Vuonna 2011 esiteltiin uusi tuotelinja: Bworld. Bworld-tuotemerkki - lyhenne sanoista "bruder world" – on lelujärjestelmä, johon kuuluu moduulirakennuksia, eläimiä ja hahmoja, joihin saa useita erilaisia lisävarusteita ja jotka on valmistettu korkealaatuisesta teknisestä muovista. Sarjan erityispiirteitä ovat täysin toimivat ja aidonnäköiset hahmot sekä monipuolisuus: bworld-hahmot ovat yhteensopivia Professional-sarjan leluajoneuvojen kanssa (mittakaava 1:16). Sarja on suunnattu 3–10-vuotiaille. Vuonna 2011 johtaja Heinz Bruder, joka edelleen toimi yrityksen neuvonantajana, juhli 80-vuotispäiväänsä.


Yritys kasvoi edelleen ja vuonna 2012 kaksi vuotta aiemmin alkanut rakennustyö valmistui. Myös ruiskupuristusosaston laajennus valmistui ja uusi energiatehokas jäähdytysjärjestelmä otettiin käyttöön.  Vuonna 2015 vihittiin käyttöön tehdas 2 Plzeňissä (Tšekki): uusi tehdas auttaa vastaamaan BRUDER-tuotteiden kasvavaan kysyntään ja takaamaan riittävän tuotantokapasiteetin.


BRUDER lelut – tehokasta tuotantoa ja houkuttelevia pakkauksia


BRUDER Spielwaren on yritys, jonka vahvuus on innovatiivisuudessa, uusien lelujen kehittämisessä ja valmistuksessa – leluihin liittyy aina BRUDERille tyypillinen toiminto. Kaikki vaiheet ideoinnista tuotantoon ja markkinointiin tapahtuvat yrityksen pääpaikalla Fürthissä, Saksassa.  Tuotantotekniikka on teknologian huippua. BRUDER-leluajoneuvojen suunnittelussa apuna käytetään parhaita CAD-ohjelmia ja 3D-suunnittelutyöasemia. Suunnittelutyön jälkeen on vuorossa muotinvalmistus – huipputekniikan avulla.


Muottivalmistuksen jälkeen muovituotanto voi alkaa. BRUDERilla on noin 100 CNC-ruiskuvalukonetta. Tuotannossa käytetään ainoastaan korkealaatuisia muoveja – vastaavia käytetään autoteollisuuden osissakin. Jäännösmuovi palautuu materiaalikiertoon osana kierrätysmenettelyä – tämän avulla voidaan säästää resursseja ja suojella ympäristöä. Vuodesta 2015 lähtien yhtiö on käyttänyt sertifioitua energianhallintajärjestelmää.


Vuosikymmenten kokemuksen ansiosta tuotanto ja kokoonpano on tehokasta: kestävä kokoonpano onnistuu muutamassa vaiheessa plug-in-liitännöillä. Viimeisessä tuotantovaiheessa valmiit leluautot ”pysäköidään” houkutteleviin BRUDER-pakkauksiin. Leluja viedään yli 70 maahan eri puolille maailmaa.


Made by BRUDER


BRUDER-lelut suunnitellaan Saksassa ja ne valmistetaan EU:n alueella – suurimmaksi osaksi Saksan tehtaalla. Lelut valmistetaan korkealaatuisista materiaaleista ja siksi ne ovat myös kestäviä – toki varaosiakin saa. BRUDER-lelut ovat saaneet hyvät testitulokset – niin lapsilta kuin asiantuntijoiltakin: ”spiel gut”.


BRUDER keskittyy leikkikokemukseen, lapsille sopiviin toimintoihin sekä turvallisuuteen. Laatuvaatimukset ovat tiukat.


 


Virtasenkaupan BRUDER-tuotevalikoimasta löydät autot ja kuorma-autot, hälytysajoneuvot, leikkuupuimurit ja traktorit sekä työkoneet ja laitteet. Leikkeihin tarvitaan myös ihmisiä, eläimiä ja maatilan rakennuksia. Älä unohda perävaunuja ja kuljetusvaunuja: metsävaunu nosturilla, hevoskuljetusvaunu, paalinkuljetusvaunu,… Meiltä saat myös tarvikkeet ja varaosat.


Tutustu BRUDER-leluvalikoimaan virtasenkauppa.fi -verkkokaupassamme ja tilaa netistä.  Toimitus haluamallasi tavalla.


Netistä tilaamiseen on monta hyvää syytä: monipuoliset valikoimat ja edulliset hinnat - ja verkkokauppa on aina auki! Samalla näet myös tarjoukset ja alennustuotteet virtasenkauppa.fi -verkkokaupasta: koneet, työkalut, auto- ja perävaunutarvikkeet, kemikaalit ja paljon muuta kätevästi netistä.