CRC

Pennsylvanialaisesta autotallista globaaliksi erikoiskemikaalien valmistajaksi. Vuonna 1958 perustetun CRC:n ensimmäinen (ja ainoa) tuote oli CRC Corrosion Inhibitor, monikäyttöinen voiteluaine – nykyisin tuotevalikoimassa on puhdistusaineita, voiteluaineita, korroosionestotuotteita, liimoja, hitsaustuotteita, lisäaineita ja muita erikoistuotteita niin teollisuudelle kuin kuluttajillekin.

Suosituimmat CRC tuotteet

Uusimmat CRC tuotteet

CRC


CRC aloitti toimintansa pennsylvanialaisessa autotallissa vuonna 1958 yhdellä tuotteella: CRC Corrosion Inhibitor, monikäyttöinen voiteluaine.


Nykyisin CRC on globaali erikoistuotteiden ja -kemikaalien kehittäjä ja valmistaja - valikoimassa on yli 1300 tuotetta: puhdistusaineita, voiteluaineita, korroosionestotuotteita, liimoja, hitsaustuotteita, lisäaineita, maaleja, muovituotteita ja muita erikoistuotteita. Tuotteita kehitetään myös auto-, merenkulku-, raskaitten ajoneuvojen, laitteistojen, sähkö-, teollisuus- ja ilmailumarkkinoiden erikoistarpeisiin.


CRC – tarina


Yrityksen alkuvaiheet


Vuodesta 1958 alkaen CRC (CRC Industries, Inc.) on pyrkinyt johtavaksi kunnossapito- ja korjaustuotteissa käytettävien erikoiskemikaalien valmistajaksi. CRC:n laaja tuotevalikoima onkin tunnettu laadustaan eri puolilla maailmaa ja tuotteita käytetään esimerkiksi autoteollisuudessa. CRC tarkoittaa innovaatiota, laatua ja sitoutumista palvelemaan loppukäyttäjän tarpeita. CRC: n kasvu ja kansainvälisyys perustuu yrittäjähenkisyyteen, visioon ja ahkeraan työhön: pennsylvanialaisesta autotallista 120 maassa toimivaksi yritykseksi.


CRC:n tarina alkaa keväällä 1958. Charles J. Webb II – menestynyt villateollisuusyrittäjä - halusi kehittää liiketoimintaansa monipuolisemmaksi. Kuultuaan uudesta kemiallisesta korroosionestotuotteesta, jota eräs länsirannikon yritys (Rocket Chemical) markkinoi, hän kiinnostui tuotteen myyntimahdollisuuksista. Charles matkusti Kaliforniaan ja teki suullisen sopimuksen tuotteen markkinoinnista Mississipin itäpuolella sekä Euroopassa - yhtiön omaa pääomaa vastaan. Kalifornialaisyritys päätti myöhemmin purkaa sopimuksen ja toimitusjohtaja Norman Larson, joka oli tuotteen keksijä jätti yrityksen tämän sopimuskiistan takia.


Webb tarjosi Larsonille mahdollisuuden parantaa tuotetta ja, mikäli se onnistuisi, perustaa kilpaileva yritys yhdessä. Larson muutti Philadelphiaan, jonne Webb oli perustanut väliaikaisen laboratorion. Larsonilla olisi syyskuuhun asti aikaa parantaa tuotetta. Vappuun mennessä Larson oli parantanut tuotetta. 6.10.1958 yritys perustettiin virallisesti Pennsylvaniassa: Corrosion Reaction Consultants, Inc. Larson sai osuuden yrityksestä ja hänestä tuli toimitusjohtaja, Webb rahoitti liiketoiminnan. CRC oli syntynyt.


CRC – ensimmäiset vuodet


CRC Corrosion Inhibitor oli ensimmäisten vuosien ainoa myyntituote. Se oli monikäyttöinen voiteluaine, jota käytettiin mekaanisten ja sähköisten koneitten korroosion estoon.  CRC:n tuotantotilat sijaitsivat autotallissa ja tuotteen tärkeimmät ainesosat koottiin 55 gallonan tynnyreihin. Yritys vuokrasi 6000 gallonan säiliöauton, joka kiersi sitten eri kemikaalien toimittajien luona ja oikeat määrät kutakin kemiallista liuotinta lisättiin tuotteeseen. Lopuksi säiliöauton kuljettaja ajeli muutaman tunnin - ravistaen ja sekoittaen tuotetta.


Vuoteen 1963 mennessä tämä valmistusprosessi piti tehdä noin kahden viikon välein. Tarvittiin muutosta ja uudet tilat. Yritys muutti vuokratiloihin Pennsylvanian Dresheriin. Alun perin tilaa oli 20,000 neliöjalkaa, mutta se kaksinkertaistui yrityksen kasvun myötä. Huhtikuussa 1964 CRC osti isomman rakennuksen Warminsterista, Pennsylvaniasta, ja tästä paikasta tuli lopulta yrityksen pääkonttori ja sen suurin tuotantolaitos.


CRC – täydellisten tuotelinjojen kehittäminen


Muuttovuonna 1963 CRC päätti erikoistua kehittämällä tuotteita, jotka kohdistettiin tietyille markkinoille. Alkuperäisestä 5-56 -tuotteesta muokattiin vaihtoehtoisia tuotteita auto-, sähkö-, meri-, ilmailu- sekä muiden teollisuuden alojen erityistarpeisiin. Suunnitelma toimi hienosti ja seuraavaksi kehitettiin valikoima täydentäviä tuotteita. Vuosien varrella CRC on kehittänyt monenlaisia tuotteita: täydellinen valikoima puhdistusaineita, voiteluaineita, korroosionestoaineita, suojapinnoitteita, rasvanpoistoaineita, rasvoja, lisäaineita sekä asiakkaiden erityisiin huolto- ja korjaustarpeisiin räätälöityjä erikoistuotteita.


CRC - kansainvälinen verkosto


CRC aloitti yhteistyön eurooppalaisten jälleenmyyjien kanssa jo vuonna 1961, ja vuonna 1967 CRC Chemicals Europe perustettiin Brysseliin. Alun perin tuote tuotiin tiivisteenä Amerikasta ja se viimeisteltiin ja sekoitettiin Brysselissä. Ensimmäinen CRC-toimitila oli vuokrattu talo keskellä asuinaluetta: talo toimistona, varasto autotallissa.


Vuoteen 1969 mennessä liiketoiminnat oli kasvanut ja toiminta muutettiin nykyaikaisiin vuokratiloihin, joihin asennettiin sekoitustankit. Vuonna 1971 tuotetiivisteet sekoitettiin jo paikan päällä. Aerosolitäyttö aloitettiin pienimuotoisesti vuonna 1974. Vuonna 1975 Zeleen, Belgiaan, rakennettiin tuotantolaitos, joka oli suunniteltu tuottamaan lähes kaikkia niitä tuotteita, joita valmistettiin Yhdysvalloissakin – paikalliset vaatimukset huomioiden.


1970- ja 1980-luvuilla CRC Chemical Europe laajensi toimintaansa kaikkialle Eurooppaan perustamalla tytäryhtiöitä ja jakeluyrityksiä. Zelen tuotantotiloja laajennettiin vuonna 1994. CRC laajeni myös muualla: 1969 perustettiin CRC Australia ja vuoteen 1974 mennessä aerosoli- ja täyttölinjat oli asennettu ja tuotteita myytiin ympäri Australiaa sekä Tyynenmeren alueella. 1980 isommat tuotantotilat avattiin Australiassa ja nykyisin kaikkia CRC-tuotteita valmistetaan ja pakataan näissä Castle Hillin tiloissa. CRC Australia on solminut vientisopimukset yli 15 Aasian alueen maan kanssa.


1990-luvulle mennessä CRC:n tuotteita myytiin yli 120 maassa. Vuonna 1994 CRC perusti neljännen toimintayksikkönsä Aasiaan. Nykyisin yhtiöllä on neljä riippumatonta toimintayksikköä, joiden pääkonttorit sijaitsevat Yhdysvalloissa, Australiassa, Euroopassa ja Aasiassa.


Vuodesta 1981 lähtien CRC on kuulunut Berwind-konserniin.


CRC – yritysostoja


Siloo-yrityksen ostaminen vuonna 1983 kasvatti CRC:n tuotevalikoimaa merkittävästi. Vuonna 1935 perustettu Siloo oli ensimmäinen kaupallisesti saatavilla olleen öljyn lisäaineen valmistaja. Muita Siloon tuotteita olivat Siloo Diesel Fuel Conditioner, Siloo Transmission Kleen and Siloo Gas Line Anti-Freeze.


Vuonna 1984 CRC osti Kontakt Chemien, saksalaisen elektroniikan erikoiskemikaalien toimittajan. Tämä kauppanimi – kuten myös muutkin yritysostojen mukana saadut tuotenimet – pysyivät ennallaan.


Vuonna 1993 CRC osti Sta-Luben ja jälleen erikoiskemikaalien tuotevalikoima laajeni: vuonna 1933 perustettu Sta-Lube oli erikoisvoiteluaineiden ja -rasvojen sekä käsisaippuoiden valmistaja ja erikoisvoiteluainemarkkinoiden johtava voima.


Vuonna 1993 CRC hankki myös Siceront KF:n, Ranskan sähkö-, teollisuus- ja elektroniikkakemikaalien markkinajohtaja. Mainio lisäys CRC-perheeeseen.


Vuoden 1994 yrityshankinta oli Seaclear, uusiseelantilainen yritys, jonka tuotenimi on Mendent. Tämän oston jälkeen CRC:n tuotevalikoimaan kuuluivat erilaiset polyesteritäyteaineet autonkorikorjaamoille.


Vuoden 1995 yritysoston jälkeen CRC Australian tuotevalikoimaan tulivat Repo-merkkiset autonhoitotuotteet.


Vuonna 1999 CRC osti K&W Products, Inc:in. Tämä onnistunut yrityskauppa toi CRC:lle muutamia johtavia autoteollisuuden käyttämiä tuotemerkkejä: esimerkiksi Block Seal, Trans-X, Aviex ja Copper Coat.


Vuonna 2001 CRC osti Marikate Ship Shape, Inc:in. Marykate-brändin puhdistusaineet, vahat sekä erilaiset erikoistuotteet laajensivat CRC:n olemassa olevaa merituotteiden valikoimaa, joka koostui ammattitason voiteluaineista, korroosiosuoja-aineista ja moottorin huoltokemikaaleista.


CRC:n rekisteröityjä tavaramerkkejä ovat: CRC®, K&W®, Sta-Lube®, SmartWasher®, Marykate®, Ambersil®, KF®, Kontakt Chemie®, Ados®, Action Can®, Kitten® and WELD-AID®.


 


Virtasenkaupan CRC-valikoimasta löydät esimerkiksi auton puhdistusaineet, lukkosulat, puhdistusliinat, ruosteenirrotusaineet, korroosionsuoja-aineet, kiillotusaineet, rasvanpoistoaineet, elektroniikkaosien puhdistusaineet ja tiivisteiden irrotusaineet, voitelurasvat ja voiteluaineet, tarranpoistajat ja etiketinirrottajat, silikonisprayt ja litiumrasvat ym.


Tutustu CRC-tuotevalikoimaamme virtasenkauppa.fi -verkkokaupassamme ja tilaa netistä.  Toimitus haluamallasi tavalla.


Monta hyvää syytä tilata netistä: monipuoliset valikoimat ja edulliset hinnat - ja verkkokauppa on aina auki! Samalla näet myös tarjoukset ja alennustuotteet virtasenkauppa.fi -verkkokaupasta: koneet, työkalut ja työkaluvaunut, auto- ja perävaunutarvikkeet, pesuaineet ja vaikkapa leikkikalut sekä paljon muuta kätevästi netistä.