Gedore

Saksalainen GEDORE on yksi maailman johtavista premium-työkalujen valmistajista. ja tuotevalikoima on kattava.

Suosituimmat Gedore tuotteet

Uusimmat Gedore tuotteet

Uusimmat tuotearviot Gedore tuotteista

GEDORE – pajasta kansainväliseksi yritykseksi


Yrityksen menestystarina alkoi 15.12.1919 Remscheidissa, Saksassa. Veljekset Karl, Otto ja Willi Dowidat perustivat pienen pajan – käytännössä ilman pääomaa – valmistaakseen säädettäviä jakoavaimia, lävistystyökaluja ja muita käsityökaluja. Veljekset päättivät kutsua yritystään nimellä GEDORE, joka muodostuu nimestä GEbrüder (=veljekset) DOwidat REmscheid.


GEDOREn menestys perustuu laatuun: nopeasti kasvavat käsityö- ja teollisuusyritykset hankkivat Dowidatin veljesten korkealaatuisia ja kestäviä työkaluja. GEDORE valmisti myös yhä enemmän tuotteita autoteollisuudelle, joka oli alkanut kasvaa ensimmäisen maailmansodan jälkeen. Paja kävi pian pieneksi ja niinpä GEDORE muutti vuonna 1926 uuteen rakennukseen Remscheid Lüttringhauseniin – perheyrityksen päämaja edelleen.


Jo aikaisessa vaiheessa GEDORE vakiinnutti asemansa laajalti tunnettuna työkalujen valmistajana, jolla oli erinomainen maine ja jonka tuotteita pidettiin nykyaikaisten ammattityökalujen perikuvana. Esimerkiksi 1930-luvulla lanseeratut hylsyavainsarjat tunnetaan edelleen GEDORE Nusskästen -nimellä (nut box, mutterilaatikko).


GEDOREn Remscheidin tehdas säästyi pääosin sodan tuhoilta. Tuotantoa voitiinkin jatkaa pian sodan jälkeen: GEDORE kasvoi voimakkaasti sodanjälkeisinä vuosina, laajensi tuotantolaitoksiaan ja johti teollisuudenalan kehitystä erilaisilla innovaatioillaan.


GEDORE – kansainvälisille markkinoille


GEDOREn voimakas kasvu jatkui koko 1960-luvun. Vaikka toimitiloja laajennettiin, tuotantotilat eivät riittäneet kysynnän tarpeisiin. Lisätäkseen tuotantokapasiteettia ja ollakseen lähempänä asiakkaitaan, Otto Dowidat valitsi strategian, joka tuohon aikaan oli lähes vallankumouksellinen: yritys laajensi ulkomaille. Tuotantolaitokset avattiin Brasiliaan, Englantiin, Itävaltaan ja Etelä-Afrikkaan ja markkinointiyrityksiä eri puolille maailmaa. Nykyisin perheyritys on edustettuna yli 70 maassa. Työntekijäitä on nykyisin yli 2300: Saksan toimipaikoissa sekä tuotantolaitoksissa ulkomailla.


Yrityksen kehitys


GEDOREn menestyksekkäästä maailmanvalloituksesta vastannut Otto Dowidat kuoli vuonna 1975. Oton poika Karl jatkoi yrityksen kehittämistä johtavaksi, kansainväliseksi työkaluvalmistajaksi. Tuotevalikoiman laajentamiseksi ostettiin paikallisia erikoistuotteiden valmistajia, kuten Herder ja Dako. Myöhemmin näitä seurasivat erikoisratkaisujen osaajat: esimerkiksi autoteollisuuden, metsätalouden ja korkean vääntömomentin teknologian asiantuntijat.


Vuonna 2002 toimitusjohtajaksi tuli yrityksen perustajan Otto Dowidatin pojantytär Karen Dowidat. Vuonna 2012 GEDOREsta tuli holding-yhtiö. 2016 tehtiin yritysjärjestelyjä: yhdistettiin osaamista ja keskitettiin brändivalikoimaa integroimalla olemassa olevat tuotemerkit – jotta yritys olisi entistä lähempänä asiakasta ja markkinoita.


Vuonna 2012 GEDORE-konsernista tuli holdingyhtiö. Pystyäkseen olemaan entistä lähempänä asiakasta sekä tehokkaampi markkinoilla, GEDORE järjestettiin uudelleen vuonna 2016: osaamisalueet yhdistettiin ja brändivalikoima keskitettiin integroimalla olemassa olevat tuotemerkit. Vuodesta 2018 GEDORE- ja GEDORE red -tuotelinjat ovat toimineet GEDORE ”Tools for Life” -brändin alla. Tuotevalikoimaa vahvistaa erinomaisista metsätyökaluista tunnettu, perinteinen OCHSENKOPF-tuotemerkki.


100 vuotta työkaluosaamista


Yritys vietti 100-vuotisjuhlaansa vuonna 2019. Teemana oli ”Aus Tradition in die Zukunft” (Perinteestä tulevaisuuteen). Seuraavatkin sata vuotta yritys aikoo pysyä perheen käsissä: Christian Dowidat, Karenin poika, kutsuttiin yrityksen hallitukseen.


Yli 16 000 tuotetta


GEDOREn tuotevalikoima on eurooppalaisten työkaluvalmistajien kattavimpia. GEDORE on yksi maailman johtavista premium-tuotteiden valmistajista.


Tutustu GEDORE-tuotevalikoimaamme virtasenkauppa.fi -verkkokaupassamme: meiltä saat hylsyavaimet ja -vääntimet, hylsyt ja hylsysarjat, kiintoavaimet, silmukka-avaimet ja momenttiavaimet, momenttiavainten vaihtopäät ja istukat, lukkopihdit ja rengaspihdit, ruuvitaltat, räikkälenkit, ulosvetimet, putkipihdit ja muut GEDORE-työkalut.


Monta hyvää syytä tilata netistä: halpa hinta ja monipuoliset valikoimat - ja verkkokauppa on aina auki! Tarkista samalla myös tarjoukset ja alennustuotteet virtasenkauppa.fi -verkkokaupasta: koneet ja työkalut, auto- ja perävaunutarvikkeet, kemikaalit ja paljon muuta kätevästi netistä.