Jokon

Saksassa vuonna 1948 perustetun JOKON suunnitellut, valmistanut ja toimittanut tuotteitaan kansainväliselle ajoneuvoteollisuudelle vuosikymmenten ajan.

Laadukkaat valot parantavat turvallisuutta liikenteessä. Modernit muotoilu herättää huomiota ja antaa ajoneuvolle innovatiivisen ilmeen.

Suosituimmat Jokon tuotteet

Uusimmat Jokon tuotteet

Uusimmat tuotearviot Jokon tuotteista

JOKON – valaistusosaamista


JOKON – yrityksen historiaa


Saksalainen Johann & Konen perustettiin Wuppertalissa elokuussa 1948 - yrityksen perustivat Heinz Johann ja Heinz Konen. Tuotantolaitos sijaitsi toisen maailmansodan aikana palaneessa raunioissa ja yrityksen henkilökunta koostui perustajakaksikosta sekä kahdesta muusta insinööristä.


Tuotenimi JOKON rekisteröitiin vuonna 1949. Tuotanto rajoittui aluksi autoteollisuuden lisävarusteiden valmistamiseen. Vuonna 1951 aloitettiin valojen ja heijastimien tuotanto ja työntekijöiden määrä kasvoi 24:ään. Samana vuonna yritys siirtyi kokonaan Heinz Konenin omistukseen. Taitavan johtamisen sekä positiivisten näkymien ansiosta tuotantoa laajennettiin ja työntekijämäärä kasvoi: henkilökuntaa oli jo yli 80. Kilpailukyvyn säilyttämiseksi hankittiin Bonn Beuelista tehdasrakennus ja yhtiö siirrettiin Wuppertalista Bonniin. Vuonna 1958 aloitettiin tuotanto kokoonpanolinjalla.


1950-luvun loppupuolelta lähtien JOKON on myös ollut tunnustettu koulutusyritys, joka tarjoaa oppisopimuskoulutusta niin kaupallisiin kuin teknisiinkin ammatteihin.


Uusia koneita hankittiin ja otettiin käyttöön uusia tuotantomenetelmiä: esimerkiksi muovien ruiskuvalu sekä muottien valmistus - ja työntekijöitä tarvittiin lisää. Vuonna 1964 työntekijöitä oli 120 ja tarvittiin myös lisää tilaa. Uusiin tiloihin muutettiin vuonna 1967: 5300 m² tontti hankittiin Bonn-Pützchenistä, missä yritys edelleenkin toimii. Muuton aikoihin työntekijöitä oli jo 150 ja yrityksellä oli markkinoilla vakiintunut asema. Massatuotanto aloitettiin. 1970-luvulla viennin osuus oli noin 30 %.


1970-luvulla yrityksestä tuli iso tekijä kansainvälisillä markkinoilla, minkä takia ensimmäinen tytäryhtiö, Jokon SARL, perustettiin vuonna 1971 Folschvilleriin, Ranskaan. Vuonna 1978 yhtiömuoto muutettiin osakeyhtiöksi ja siitä lähtien yritys on tunnettu nimellä Johann & Konen GmbH & Co.KG.


Markkinakasvun ja kysynnän lisääntymisen takia Bonnin tuotantotiloja laajennettiin vuonna 1980. Toinen tytäryhtiö perustettiin Pooleen, Iso-Britanniaan. Samana vuonna yrityksen perustaja Heinz Konenin poika Heiner Konen yhdessä Karl Breitkopfin kanssa tulivat yrityksen johtoon. Vuonna 1993 Christel Konen-Velasco, yrityksen perustajan tytär, seurasi veljeään yrityksen johtajana. Breitkopf pysyi toisena toimitusjohtajana.


Vuonna 2004 Johann & Konen GmbH & Co. KG siirtyi Jochen Jungfleischin omistukseen. Jungfleisch oli yrityksen omistajana ja johtajana seuraavien kahdeksan vuoden ajan. Vuonna 201 Axel Oster aloitti teknisenä johtajana.


Yritys myytiin VM Industries -yhtiölle vuonna 2012 ja siitä tuli osa eurooppalaista H.I.G.-konsernia. Marc Laisné, joka toimi myös VM Industriesin toimitusjohtajana, tuli Jungfleischin tilalle yrityksen johtoon. Syyskuussa 2013 yrityksen nimi Johann & Konen GmbH & Co. KG muutettiin Jokon GmbH:ksi.


JOKON – osaaminen ja asiakkaat


Modernit valot herättävät huomiota ja antavat ajoneuvolle innovatiivisen ilmeen. Samalla laadukkaat valot antavat parasta turvaa tieliikenteessä. Vuosikymmenten ajan JOKON on suunnitellut, valmistanut ja toimittanut tuotteitaan kansainväliselle ajoneuvoteollisuudelle. Innovatiivisuutta ja joustavuutta arvostavat niin linja-autojen, hyötyajoneuvojen, asuntovaunujen, haarukkatrukkien, perävaunujen, maatalouskoneiden, työmaakulkuneuvojen, raideliikennevälineiden kuin polkupyörän tarakoidenkin valmistajat. Autoteollisuus, erikoisajoneuvojen valmistajat ja sähkökäyttöisten ajoneuvojen valmistajat luottavat myös JOKONiin.


JOKONin toimipaikat Saksassa, Ranskassa ja Englannissa pitävät huolta kansainvälisistä markkinoista. Tuotteet suunnitellaan asiakkaiden vaatimusten mukaisesti, parhailla mahdollisilla työvälineillä. Valmistuksessa käytetään huipputeknologiaa ja valmistus on standardien (IATF 16949: 2016) mukaista. Asiakastyytyväisyys on kaiken toiminnan ydin.


 


Virtasenkaupan JOKON-valikoimasta löydät esimerkiksi takavalot, peruutus- ja sumuvalot, suuntavalot ja peruutusvalot. Meiltä saat myös sisävalot, lisäjarruvalot sekä äärivalot. Valikoimasta löydät myös led-takavalot, rekisterikilven valot ja heijastimet sekä polttimot, varalasit ja johdot ym.


Tutustu JOKON-tuotevalikoimaan virtasenkauppa.fi -verkkokaupassamme ja tilaa netistä.  Toimitus haluamallasi tavalla.


Netistä tilaamiseen on monta hyvää syytä: monipuoliset valikoimat ja edulliset hinnat - ja verkkokauppa on aina auki! Samalla näet myös tarjoukset ja alennustuotteet virtasenkauppa.fi -verkkokaupasta: koneet, työkalut, auto- ja perävaunutarvikkeet, kemikaalit, lelut ja paljon muuta kätevästi netistä.