Knipex

KNIPEX on yli 135-vuotias saksalainen perheyritys – nyt jo neljännessä sukupolvessa. Pienestä kyläpajasta alkunsa saanut yritys on maailman johtavia ammattikäyttöön sopivien pihtien valmistajia.

Suosituimmat Knipex tuotteet

Uusimmat Knipex tuotteet

Uusimmat tuotearviot Knipex tuotteista

KNIPEX


KNIPEX on yli 135-vuotias saksalainen perheyritys – nyt jo neljännessä sukupolvessa.


Pienestä kyläpajasta alkunsa saanut yritys on kehittynyt maailman johtavaksi ammattimaisten pihtien asiantuntijaksi.


KNIPEX – yli 135-vuotiaan yrityksen tarina


1882–1954: Carl Gustav Putschista Karl Putschiin


Vuonna 1882 Carl Gustav Putsch perusti Cronenbergissä pienen pajan, jossa hän yhden kisällin ja kahden oppipojan kanssa valmisti pihtejä - hohtimia ja kengityspihtejä taottiin käsin Putschin asuintalon kellarissa.


Carl Gustav Putsch hankki ensimmäisen pudotusvasaran vuonna 1900 - ja koko talo tärisi vasaraa käytettäessä. Astiat ja kotirauha turvattiin rakentamalla naapuritontille erillinen pajarakennus.


Vuonna 1914 pajalla työskenteli jo seitsemän työntekijää.


Vuonna 1922, Carl Gustav Putschin kuoleman jälkeen, vastuu yrityksen johdosta siirtyi Carl Putschille.


Vuonna 1927 yrityksessä oli 27 työntekijää. Viikossa valmistettiin noin 7000 pihtiä. Pajasta oli tullut pieni tehdas.


Carl Putsch kehitti ja rekisteröi KNIPEX-tavaramerkin vuonna 1942: tuotemerkki oli erottamiskykyisempi kuin sukunimi Putsch, joka oli alueella yleinen.


Karl Putsch, yrityksen perustaja Carl Gustav Putschin pojanpoika, siirtyi yrityksen johtoon vuonna vuonna 1954. Insinööri Karl Putsch laajensi tuotevalikoimaa ja uudisti valmistusprosessin. Karlin vaimo Ilse oli ollut yrityksen palveluksessa vuodesta 1951 lähtien. Yhdessä Karl ja Ilse kehittivät yritystä, ja siitä tuli Euroopan markkinoilla alansa johtava yritys.


1973–1995: Alligator®, Cobra®, Cobolt®


Innovaatioista tuli yhä tärkeämpiä. Alligator®-vesipumppupihdit olivat läpimurto. Uudentyyppisillä pihdeillä pystytään tarttumaan pyöreisiin ja neliömäisiin työkappaleisiin, putkiin ja muttereihin, yhtä hyvin. Puristinleuoilla oli itsekiinnittyvä vaikutus eikä kahvoja enää tarvinnut painaa yhteen.


Vuonna 1982 yritys täyttää 100 vuotta. Työntekijöitä on 390.


Vuonna 1984 KNIPEX kehitti Cobra®-vesipumppupihdit, joita on helppo ja nopea säätää napin painalluksella.


Vuonna 1988 lanseerattiin Cobolt®-voimapihdit. Cobolt®-pihtien nerokas voimansiirtoratkaisu vahvistaa käyttäjän manuaalisen voiman jopa 20-kertaiseksi. Pihtien muotoilu on yksinkertainen ja kompakti.


Thüringeniläisestä Rennsteig-Werkzeuge-työkaluvalmistajasta tuli osa Knipex-konsernia vuonna 1991. Tämä vahvisti Knipexin leikkaamiseen, kuorintaan ja puristamiseen liittyvien työkalujen valikoimaa merkittävästi. Sittemmin Rennsteigistä tuli oman alansa johtava eurooppalainen toimittaja – tuotevalikoimassa oli myös iskutyökaluja.


Vuonna 1994 kehitettiin pihtiavain: täysin uudentyyppinen työkalu, jossa on yhdensuuntaiset tartuntaleuat ja räikkätoiminto. Pihtiavaimella on mahdollista tarttua myös herkkiin pintoihin hellävaraisesti.


1996 – Ralf Putsch yrityksen johtoon


Ralf Putsch oli tullut yrityksen palvelukseen vuonna 1987. Vuonna 1996 hänestä tulee koko yrityksen johtaja. Vientitoimintaa laajennetaan voimakkaasti. Nykyisin viennin osuus on yli 60 %. Vuonna 1998 perustettiin myyntiyhtiö Moskovaan. Seuraavina vuosina tytäryhtiöitä perustettiin Yhdysvaltoihin, Kiinaan, Dubaihin, Japaniin, Meksikoon, Brasiliaan ja Intiaan.


Vuonna 2003 Ahausissa, Münsterlandissa toimivasta ORBISista tuli osa Knipex-konsernia ja vuonna 2006 Hessenin Neustadtissa sijaitseva WILL liitettiin konserniin. Nämä perinteikkäät yritykset valmistavat pihtejä asiakkaidensa tuotemerkeillä.


Vuonna 2005 Wuppertalin kaupunki palkitsi KNIPEXin vuoden yrityksenä. Palkintolautakunnan päätökseen vaikuttivat mm. yrityksen innovaatiovoima ja kasvu.


2007 – KNIPEX 125 vuotta


Yrityksen perustamisen 125-vuotisjuhlaa vietettiin vuonna 2007. Liikevaihto oli kasvanut kaksinkertaiseksi viimeisen kymmenen vuoden aikana. Yrityksessä oli 800 työntekijää ja joka päivä valmistettiin 45 000 pihtiä. Pihtejä vietiin yli 100 maahan eri puolille maailmaa. Työntekijöiden osaamista ja koulutusta arvostetaan. KNIPEX on johtava pihtimerkki maailmassa.


Vuonna 2010 esitteli tulevan toimintansa periaatteet: laadun, innovaatioiden ja tehokkuuden lisäksi yrityksen toiminnan kulmakiviä ovat kestävä kehitys ja yrityksen arvoihin pohjautuva toiminta.


Vuosi 2011 oli yrityksen historian siihen asti menestyksekkäin. Vuonna 2012 KNIPEX-konsernissa on 1300 työntekijää. Kölnin messuilla esitellään monia merkittäviä uutuuksia.


Vuonna 2016 tuo markkinoille KNIPEX ErgoStrip® - yleiskuorintatyökalun. KNIPEX ErgoStrip® -työkalussa yhdistyy kolme kaapelinkäsittelytyökalua, joten se mahdollistaa nopean ja tehokkaan työskentelyn. KNIPEXin asiantuntemus sähköasennustyökalujen alalla laajenee.


Vuonna 2017 KNIPEX-konserni täydentyy Osnabrückissä toimivalla LMIS-ohjelmistoyrityksellä, josta on hankkinut enemmistöosuuden. Yritys on ohjelmoinnin ja digitalisoinnin osaaja. Tietotekniikka-alan hallinta on tulevaisuudessa yhä tärkeämpää.


Vuonna 2018 KNIPEX työllistää Wuppertalissa noin 1200 työntekijää - koko konsernissa henkilöstöä on noin 1900. Tuotanto- ja toimistotiloja rakennetaan lisää ja koneisiin ja järjestelmiin (mm. automatisoitu karkaisulaitos) investoidaan.


KNIPEX on osallistunut monin tavoin kestävän kehityksen kysymyksien ratkaisuihin jo vuosien ajan.  Vuonna 2019 KNIPEX saa arvostetun Deutscher Nachhaltigkeitspreis 2019 -palkinnon (keskisuuret yritykset).  Palkinto myönnetään yrityksille, jotka yhdistävät esimerkillisesti taloudellisen menestyksen sosiaaliseen vastuuseen ja ympäristönsuojeluun ja edistävät siten yhteiskunnassa kestävän kehityksen ajatusta.


KNIPEX – laatua, innovaatioita


KNIPEX-työkalut ovat tehokkaita, kestäviä ja ergonomisia – ammattimaiseen käyttöön suunniteltuja.  Työkalut on valmistettu modernilla valmistustekniikalla korkealaatuisista materiaaleista. Noin 1000 tuotteen valikoimasta löytyvät sopivat työkalut – myös uusimpien teknologia-alojen tarpeisiin. Tuotekehitys suunnittelee koko ajan uutuuksia.


Työkalut valmistetaan Saksassa – ekologisesti ja kestävän kehityksen periaatteella. Wuppertalin tehtaan työtekijät huolehtivat kaikista valmistusvaiheista – pihtiaihioiden takomisesta valmiin tuotteen pakkaamiseen. Knipex myös suunnittelee ja valmistaa monet tuotannossa käytettävät koneet ja laitteen itse: tekninen etumatka säilyy.


Vähemmän on enemmän: KNIPEX keskittyy vain yhteen ainoaan tuoteryhmään – laatua ja tehokkuutta.  KNIPEX onkin nykyisin maailman johtava pihtimerkki. Knipex-pihtejä käyttäviä asiakkaita on yli 100 maassa – ja kasvu jatkuu.


KNIPEX-konserni


KNIPEX-konserniin kuuluu tunnettuja saksalaisia eri työkalujen valmistajia:


KNIPEX-Werk (C. Gustav Putsch KG)


Rennsteig Werkzeuge GmbH


Orbis Will GmbH + Co. KG


Will Werkzeuge GmbH & Co. KG


 


Virtasenkaupan KNIPEX-valikoimasta löydät tarvitsemasi pihdit ja muut työkalut: abikopihdit, elektroniikkapihdit ja kuorintapihdit, putkipihdit, siirtonivelpihdit, ja voimapihdit ja yleispihdit, linjapihdit, lukkorengaspihdit ja letkunsidepihdit, kärkipihdit, reikäpihdit, pääteholkkipihdit ja pihtisarjat. Valikoimassa on myös esimerkiksi kaapelileikkureita, putkileikkureita, vaijerileikkureita ja sivuleikkureita.


Tutustu KNIPEX-tuotevalikoimaan virtasenkauppa.fi -verkkokaupassamme ja tilaa netistä.  Toimitus haluamallasi tavalla.


Monta hyvää syytä tilata netistä: monipuoliset valikoimat ja edulliset hinnat - ja verkkokauppa on aina auki! Samalla näet myös tarjoukset ja alennustuotteet virtasenkauppa.fi -verkkokaupasta: koneet, työkalut, auto- ja perävaunutarvikkeet, kemikaalit, lelut ja paljon muuta kätevästi netistä.