Kukko

100-vuotias saksalainen perheyritys KUKKO kehittää ja valmistaa korkealaatuisia ulosvetimiä ja muita työkaluja - ratkaisuja.

Made in Germany

Suosituimmat Kukko tuotteet

Uusimmat Kukko tuotteet

KUKKO Werkzeugfabrik - Kleinbongartz & Kaiser oHG


Alfred Kleinbongartz ja Emil Kaiser perustivat yrityksen vuonna 1919. Yrityksen nimi KUKKO muodostettiin perustettiin perustajien sukunimien alkukirjaimista: K U(nd; und = ja) K sekä sanasta KOmpagnon (kumppanit).


1900-luvun alussa teollisuudessa käytettiin yhä enemmän vierintälaakereita ja tarkasti koneistettuja sovituksia. Laakerit olivat kalliita ja ne olivat tiukasti kiinni koneiden akseleissa. Tarvittiin työkaluja, joilla laakerit voitaisiin irrottaa niitä vaurioittamatta. Yrityksen perustajat halusivat suunnitella, kehittää ja valmistaa työkaluja tähän tarkoitukseen. Yritys valmisti ulosvetäjien lisäksi myös muita työkaluja koneiden korjaustyöhön. Tuotevalikoima on vuosien myötä kasvanut ja siihen kuuluu ulosvetäjien ja irrotustyökalujen lisäksi myös muita työkaluja. KUKKO-merkkisiä ulosvetäjiä on yli 1000 mallia eri tarkoituksiin.


KUKKO on alusta asti erikoistunut hammaspyörien, laakereiden, kuulalaakereiden ja vastaavien komponenttien rikkoutumattomaan purkamiseen tarkoitettujen työkalujen kehittämiseen ja valmistamiseen kaikilla tekniikan aloilla.


KUKKO on arvostettu saksalaismerkki. Saksalaisessa koneteollisuudessa ja varsinkin autonvalmistuksessa KUKKO on alkuperäistyökalu.


100-vuotias KUKKO – yrityksen historiaa


Yrityksen historia ja tuotteiden valmistus alkoi 1.10.1919 asuinrakennuksen kellaritiloissa – nykyisin perheyrityksen johdossa on neljännen sukupolven edustaja Michael Kleinbongartz ja yritys toimii globaalisti.


Kehittäjägeeni on DNA:ssa. Yrityksen perustamisen jälkeen on syntynyt lukuisia innovaatioita ja haasteita on voitettu. Pysähtyminen on muutettu liikkeeksi ja ratkaisuja on kehitetty eteenpäin. Vahvat juuret ovat yrityksen perusta tulevaisuuteen suuntautuvalle työlle.


Yritys perustettiin vuonna 1919. Vuonna 1929 Lennep liitetään Remscheidiin ja näin Remscheidistä tulee suuri kaupunki – tällä on merkitystä yrityksen pääkonttorin maantieteelliselle asemalle. Vuonna 1931 aloitetaan ulosvetotyökalujen valmistus.


Vuonna 1948 Emil Kaiser tutustuu amerikkalaiseen sotilastietoon ja tekee oivalluksen, joka johtaa lukuisiin uusiin tuotekehitys ja patentteihin. Vuonna 1950 ilmestyy ensimmäinen KUKKO-ulosvedinluettelo – DIN-A4-koossa.


Vuonna 1970 valmistuu uusi tuotantolaitos Herderstraße 8:aan: 1400 m² tuotantotilaa. 1976 yritys osallistui ensimmäisen kerran Kölnin messuille. 1980 lanseerattiin hydrauliset ulosvedinjärjestelmät 844 ja 845 – alun perin Ison-Britannian markkinoiden perustaksi. Vuonna 1981 vanha tehdasrakennus purettiin ja uusi, kaksikerroksinen tehdas rakennettiin Königstraßelle.


Vuonna 1996 neljäs sukupolvi tulee mukaan yritykseen: Michael Kleinbongartz. Vuonna 1998 yritys on mukana Kölnin rautakauppa-alan messuilla. Vuonna 2004 KUKKO sai työkaluteollisuusalan innovaatiopalkinnon Kölnin messuilla.


Vuonna 2012 tuotanto siirrettiin Remscheidistä Hildeniin, Düsseldorfin kaakkoispuolelle. Vuonna 2016 siirrytään vihreään tulevaisuuteen sähkön ja lämmön yhteistuotantolaitoksen myötä. Vuosina 2018 ja 2019 yritys saa jälleen palkintoja.


Vuonna 2019 yritys viettää 100-vuotisjuhliaan. Digitaalinen tuotekonfiguraattori lanseerataan – uusi tuotesuositusaikakausi alkaa. Vuonna 2020 Hildenin pääkonttoriin avataan uusi showroom. KUKKO aloittaa uuden Intelligent Pulling -aikakauden. Digitaalisen viestinnän ansiosta tuotteiden ja myynnin hallinta, neuvonta ja palvelu nousee uudelle tasolle.


KUKKO = ratkaisu rikkomattomaan purkamiseen


Markkinajohtaja KUKKO työllistää Hildenissä 80 henkilöä ja myy tuotteitaan yli 100 maassa eri puolilla maailmaa. Yli 60 % tuotannosta menee vientiin. Nykyisin KUKKO ei ole ainoastaan ulosvedinten valmistaja, vaan pikemminkin ratkaisujen kehittäjä: know-how ja ennakointi varmistavat, että asiakkaiden ja kumppaneiden toiminta sujuu hyvin.


"Made in Germany" tarkoittaa maailmanlaajuisesti korkeaa ongelmanratkaisutaitoa ja ehdotonta laatua. Myös perheyritys merkitsee monilla kansainvälisillä markkinoilla paljon. Vuonna 1994 käyttöön otettu DIN EN ISO -laadunhallintajärjestelmä kattoi koko konsernin – tällä hetkellä KUKKO täyttää standardin DIN EN ISO 9001: 2008 vaatimukset laajennetuilla, prosessikeskeisillä vaatimuksilla suunnittelusta hankintaan, tuotantoon ja myyntiin huoltopalveluun.


KUKKO on globaali markkinajohtaja ja alan innovaatiojohtaja. Laatu on aina etusijalla. Lukuisat saksalaiset ja ulkomaiset patentit, mallisuojat ja hyödyllisyysmallit kertovat intensiivisestä, jatkuvasta ja onnistuneesta kehitystyöstä.


 


Virtasenkaupan KUKKO-valikoimasta löydät esimerkiksi 2- ja 3-jalkaiset ulosvetimet, ulosvetimet laakereille, pallonivelille, vaarnaruuveille tai pyörännavoille ja jarrurummuille sekä ulosvedinsarjat.


Tutustu KUKKO-tuotevalikoimaamme virtasenkauppa.fi -verkkokaupassamme ja tilaa netistä.  Toimitus haluamallasi tavalla.


Monta hyvää syytä tilata netistä: monipuoliset valikoimat ja edulliset hinnat - ja verkkokauppa on aina auki! Samalla näet myös tarjoukset ja alennustuotteet virtasenkauppa.fi -verkkokaupasta: koneet, työkalut, auto- ja perävaunutarvikkeet, kemikaalit ja vaikkapa lelut sekä paljon muuta kätevästi netistä.