Luna

Yli sata vuotta sitten perustettu, ruotsalainen Luna on yksi Pohjoismaiden johtavista laatutyökalujen ja -koneiden toimittajista.

Suosituimmat Luna tuotteet

Uusimmat Luna tuotteet

LUNA – yrityksen historiaa


Carl Lindahl perusti vuonna 1917 laitteiden ja työkalujen tukkuyrityksen Alingsåsissa, Ruotsissa. Holger Nermark tulee mukaan yritykseen vuonna 1919, ja yrityksen nimeksi tulee Lindahl & Nermark AB.  Nykyisin – yli sata vuotta myöhemmin - Luna Verktyg & Maskin AB on yksi Pohjoismaiden johtavista laatutyökalujen ja -koneiden toimittajista, jonka asiakkaina ovat teollisuuden, rakennusalan ja julkishallinnon ammattilaiset.


Vuonna 1921 asiakkaille esiteltiin ensimmäinen painettu tuotekuvasto, jossa oli 70 sivua ja tuotenimikkeitä noin 500. Kuvaston numeroksi tuli 10 – jotta asiakkaisiin tehtäisiin vaikutus.


Yritys toimi lähes kokonaan kone- ja työkalualan tukkumyyjänä, mutta vuonna 1960 se aloitti pellintyöstökoneiden valmistuksen Nossebrossa, Ruotsissa.


Vuonna 1965 yritys perusti SkolLuna-osaston: SkolLuna möi työkaluja, koneita ja laitteita kouluille. 1973 Kristineholmiin valmistui varastorakennus, jonka tiloissa sijaitsi myös MaskinLuna. MaskinLunan osaomistajaksi tuli Järnia. Yrityksen nimeksi tulee Luna AB ja liikevaihto on yli 100 miljoonaa Ruotsin kruunua.


Vuonna 1975 perustettiin tytäryritys Norjaan ja Luna International seuraavana vuonna. Luna laajensi toimintaa edelleen: Tanskaan perustetaan tytäryhtiö.


Luna, Järnia ja Bergman & Beving


1984 Luna siirtyi kokonaan Järnia AB:n omistukseen. Uusi myyntiyritys Provid Auto Ab perustettiin 1986 ja sen avulla yritys laajensi toimintaansa moottorialalle. Vuonna 1987 perustetusta AB Ferro Engrosista tuli Luna AB:n ja Järnia AB:n emoyhtiö. Luna osti T Karlemark Försäljning AB:n vuonna 1993. Tämä göteborgilaisyritys oli erikoistunut lastuavaan työstöön.


Vuonna 1994 pörssinoteerattu Bergman & Beving osti Ferron ja Lunasta tuli Bergman & Bevingin alakonserni. Luna jatkoi kasvua ja hankki vielä kaksi yritystä, jotka olivat pohjoissaksalainen työkalujen ja koneiden jälleenmyyjä Mager & Wedenmeyer GmbH ja paineilma- ja voitelulaitetuoteryhmiin erikoistunut Nordiska Maskin AB Nomab.


Alingsåsissa toiminut Luna yhdistyi Ulricehamnissa toimineen Ferro Enros AB:n kanssa vuonna 1998. Samana vuonna Viroon perustettiin uusi yritys. Vuonna 2000 kaksi Luna AB:n jaostoa yhtiöitetään: Grunda AB:sta tulee Lunan sisaryritys ja Gigant Arbetsplats AB:sta Luna AB:n tytäsyhtiö. Luna teki Puolassa yrityskaupan ja Latviaan ja Liettuaan perustettiin yritykset.


Vuoden 2003 huhtikuussa Luna AB -konserniin perustettiin useita itsenäisiä tuote- ja markkinointiyrityksiä: Luna Service Partner AB, Luna Export AB, Luna Sverige AB sekä Luna Verktyg & Maskin AB. Luna osti myös Brandt International AB:n (momenttitekniikka). 2005 Shanghaihin avattiin ostokonttori.


Luna ja Teng Tools


2003 Luna AB osti Teng Toolsin. Teng Tool on perustettu 1985 ja sen perustaja Henri Tengvall, joka oli huomannut markkinaraon valikoiduille työkaluille ja säilytysratkaisuille, jotka vastaisivat kuluttajien tarpeita.


Lunan pääkonttori on Alingsåsissa, Ruotsissa ja myyntikonttorit sijaitsevat Norjassa, Tanskassa, Suomessa, Puolassa sekä Baltiassa. Teng Tools -tuotemerkin avulla kansainvälinen verkosto laajeni jälleenmyyjien kautta mm. Englantiin, Benelux-maihin, Australiaan ja Uuteen-Seelantiin. Shanghaissa ja Taiwanissa sijaitsevat ostokonttorit varmistavat hankintojen ja toimitusten jatkuvuus.


Lunan pääkonttori sijaitsee Alingsåsissa, ja on omat myyntikonttorit. Teng Tools -tuotemerkin kautta yrityksen kansainvälinen verkosto laajenee parinkymmenen jälleenmyyjän kautta esimerkiksi Englantiin,


Luna on osa BERGMAN & BEVING -yhtiötä, jonka omistuksessa olevat yritykset kehittävät ja markkinoivat tuotteita ammattikäyttöön. Tällä hetkellä yhtiöllä on 15 tuotemerkkiä, n. 1000 työtekijää ja liikevaihto n 3,8 miljardia Ruotsin kruunua. Bergman & Beving on perustettu vuonna 1906 ja se on listattu Tukholman pörssissä.


LUNA – tuotteet


Lunan tuoteryhmiä ovat käsityökalut, koneet, sähkötyökalutarvikkeet, lastuavat työkalut, mittaustekniikka, paineilmatekniikka, momenttitekniikka, hitsaus ja hionta sekä kemikaalit.


 


Luna-tuotevalikoimastamme löydät esimerkiksi kulmahiomakoneet, neulavasarat, porakoneet, pöytäsirkkelit, puhalluspistoolit, metallisorvit, kompressorit, epäkeskohiomakoneet, mutterinvääntimet, pora- ja jyrsinkoneet, viilakoneet, käsinakertajat ja laikkaleikkurit. Meiltä saat myös koneruuvipuristimet, peltisahat, pistosahat, putkileikkurit sekä jyrsinistukat, poraistukat, sorvinkärjet, poranterätelineet ja puristusraudat. Luna-valikoimassamme on myös mm. kierteenkorjaussarjat, painemittarit, rasvanipat, letkukelat, liittimet nesteille ja ilmalle, venttiilit sekä varaosat ja tarvikkeet. Meiltä saat myös esimerkiksi hydrauliöljyt, moottoriöljyt, teräketjuöljyt sekä muut öljyt ja voiteluaineet.


Tutustu Luna-valikoimaan virtasenkauppa.fi -verkkokaupassamme. Tilaa netistä – toimitus haluamallasi tavalla.


Monta hyvää syytä tilata netistä: monipuoliset valikoimat ja edulliset hinnat - ja verkkokauppa on aina auki! Tarkista samalla myös tarjoukset ja alennustuotteet virtasenkauppa.fi -verkkokaupasta: koneet, työkalut, auto- ja perävaunutarvikkeet, kemikaalit ja paljon muuta kätevästi netistä.