Metabo

Made in Germany - Metabon työkalujen ja koneiden takana on saksalaista insinööritaitoa ja innovaatioita.

Ammattilaisilta ammattilaisille.

Suosituimmat Metabo tuotteet

Uusimmat Metabo tuotteet

Uusimmat tuotearviot Metabo tuotteista

METABO - historiaa


Vuonna 1923 Albrect Schnizler suunnitteli ensimmäisen käsiporakoneen (No 18) vanhempiensa leipomossa Nürtingenissä. Nimi Metabo tulee tästä metalliporasta (saksaksi Metallbohrdreher). Ensimmäistä poramallia myytiin 50 000 kappaletta nimellä No 18. Schnizler GmbH perustettiin vuonna 1924 – yhtiökumppanina oli nürtingeniläisen Sonnenbrauerei-panimon omistaja Julius Closs ja uusi yritys muutti panimon tiloihin. Walter Rauch tuli yhtiökumppaniksi vuonna 1927 ja hänen vastuullaan oli koneiden jakelu sekä Saksassa että ulkomailla.


Vuonna 1932 yrityksen nimi muutettiin ja siitä tuli Metabowerke Closs, Rauch & Schnizler KG. Tehdas säästyi sodan tuhoilta, mutta loppusyksyllä 1945 lähes 75 % tuotantotiloista tuhoutui tulipalossa. Jälleenrakennus valmistui vuonna 1948. Yrityksen nopean kasvun takia oli välttämätöntä saada uusi pääkonttori ja niinpä vuonna 1953 aloitettiin uuden tehtaan rakentaminen Nürtingenin Steinach-teollisuusalueelle. Vuonna 1969 uuden tehdasalueen viimeisteli hallintorakennuksen valmistuminen.


Vuonna 1999 Metabo-konserni osti Elektra Beckumin Meppenistä, Pohjois-Saksasta. Yritys hanki myös kaksi muuta puunvalmistusteollisuuden konevalmistajaa ja Metabosta tuli hetkeksi maailman toiseksi suurin kiinteiden puuntyöstökoneiden valmistaja. Seuraavalla vuosikymmenellä Metabo päätti keskittyä lähinnä pienempien sähkötyökalujen valmistamiseen. Vuonna 2004 yritys uudisti tuotantoaan ja perusti tehtaan Shanghaihin. Elektra Beckum integroitiin yritykseen kokonaan vuonna 2006. Uudelleenjärjestely saatettiin loppuun myymällä Meppenin tehdas vuonna 2010.


1.3.2016 Metabon osti Hitachi Koki, joka on osa Hitachi Groupia. Hitachi Group möi Hitachi Kokin maaliskuussa 2017 HK Holdings Co. Ltd:lle, joka kuuluu sijoitusyhtiö KKR:ään.


Perinteikkäässä yrityksessä on nykyisin melkein 2000 työntekijää, joista 1200 työskentelee Nürtingenissä, Saksassa. Yrityksellä on 25 tytäryhtiötä ja yli 100 edustusta, joten Metabon korkealaatuisia tuotteita on saatavilla lähes kaikkialla maailmassa. Metabon tuotantolaitokset sijaitsevat Nürtingenissä ja Shanghaissa.


Tuotekehitys


Jokainen Metabo-työkalu on perinteistä svaabialaista insinööritaitoa. ”Made in Germany” - yrityksen historia kertoo yrityksen juurista ja sitoutumisesta suunnitteluosaamiseen. Vuodesta 1924 tuotteita on ideoitu ja kehitetty Nürtingenin tehtaalla ja niitä on sovellettu uraauurtaviin työkaluihin ja lisävarusteisiin, joita ammattikäyttäjät ovat heti päässeet kokeilemaan ja käyttämään: ammattilaisilta ammattilaisille.


Tuotekehityksen historiaa • Albrect Schnizler suunnitteli porakone no 18 vuonna 1923.

 • Vuonna 1934 kehitettiin ensimmäinen sähkökäyttöinen käsiporakone: legendaarisen Metabo no 750 teho oli 120W, porauskapasiteetti 6,5 mm ja nopeus 1200 rpm.

 • Vuonna 1957 Metabo 76108/10 oli ensimmäinen iskuporakone, jota valmistettiin suurina sarjoina. Tuo iskuporakone maksoi kuukauden palkan.

 • Vuonna 1966 esiteltiin ensimmäinen kulmahiomakone, jossa oli uusi Metabo S -automaattinen turvakytkin.

 • Vuonna 1969 markkinoille lanseerattiin ensimmäinen iskuporakone, jossa oli elektroninen nopeudensäätö.

 • Vuonna 1981 kehitettiin ensimmäinen 1000 Watin iskuporakone, joka toimi vakionopeudella kuormitettuna.

 • Vuonna 2000 lanseerattiin ensimmäinen Metabo Marathon -moottorilla varustettu kulmahiomakonesukupolvi.

 • Vuonna 2002 Metabo kehitti uuden pienikokoisten, langattomien PowerGrip®-ruuvinvääntimien tuoteryhmän.

 • Vuodesta 2005 lähtien Metabon akkuvalikoima on perustunut litiumioni-teknologiaan.

 • Vuonna 2010 Metabo lanseerasi täydellisen tuotevalikoiman ruostumattoman teräksen käsittelyyn.

 • Vuonna 2011 esiteltiin maailman ensimmäinen langaton magneettinen porakone sekä langaton Inox-sarja – uudet käytännöt metallinkäsittelyyn.

 • 2012 ensimmäinen 4.0 Ah -akku sekä Ultra M -tekniikka – sähkötyökalujen uudet ulottuvuudet.

 • Vuonna 2013 Metabo kehittää 5.2 Ah -akun, joka oli tuolloin maailman tehokkain.

 • Uuden sukupolven pienikokoiset ja tehokkaat (teho jopa 1700 W) kulmahiomakoneet esiteltiin vuonna 2014.

 • 2015: LiHD – akkuteknologian virstanpylväs. Teknologia mahdollistaa sovellukset, jotka on aiemmin voitu toteuttaa vain tehokkailla, verkkovirralla toimivilla koneilla.

 • Vuonna 2016 esiteltiin maailman ensimmäinen suuri, langaton 36 V -kulmahiomakone: halkaisija 230 mm, suorituskyky vastaa 2400 W verkkokäyttöistä konetta - rakennustyömaa täysin langattomaksi.

 • Vuonna 2018 lanseerattiin uudet 4,0 Ah ja 8,0 Ah -LiHD-akut. LiHD-akkuteknologia – maailman tehokkain akkutekniikka: 400…3200 W. Uusien, tehokkaiden akkukennojen ja uudelleen kehitettyjen komponenttien yhdistelmä varmistaa pitkäaikaisen, maksimaalisen tehon.


METABO lukuina • Metabolla on melkein 2000 työntekijää, joista 1200 työskentelee Nürtingenissä, Saksassa

 • Metabolla on yli 50 harjoittelijaa ja BA-opiskelijaa

 • Viennin osuus tuotannosta oli vuonna 2019 80 %

 • Yli 700 patenttia ja mallisuojaa


 


Monipuolisesta Metabo-tuotevalikoimastamme löydät esimerkiksi iskuporakoneet, kulmahiomakoneet, nauhahiomakoneet ja epäkeskohiomakoneet, nitojat ja naulaimet, poravasarat, porakoneet ja ruuvinvääntimet, pöytäsirkkelit, puukkosahat, höylät ja jiirisahat, akkuhiomakoneet, akkuiskuporakoneet, akkuruuvinvääntimet ja muut akkutyökalut ym.


Tutustu Metabo-valikoimaan virtasenkauppa.fi -verkkokaupassamme ja tilaa netistä.  Toimitus haluamallasi tavalla.


Netistä tilaamiseen on monta hyvää syytä: monipuoliset valikoimat ja edulliset hinnat - ja verkkokauppa on aina auki! Samalla näet myös tarjoukset ja alennustuotteet virtasenkauppa.fi -verkkokaupasta: koneet, työkalut, auto- ja perävaunutarvikkeet, kemikaalit, lelut ja paljon muuta kätevästi netistä.