Nilfisk

Tanskalainen vuonna 1906 perustettu Nilfisk on maailman johtavia siivouskoneiden valmistajia - nnovatiivisten siivousratkaisujen kehittäjä.

Suosituimmat Nilfisk tuotteet

Uusimmat Nilfisk tuotteet

NILFISK


Nilfisk perustettiin vuonna 1906. Ajatuksena oli valmistaa ja myydä korkealaatuisia tuotteita maailmanlaajuisesti. Jo yli sadan vuoden ajan Nilfiskin innovatiiviset tuotteet ja ratkaisut ovat olleet vastaus markkinoiden ja asiakkaiden tarpeisiin. Nilfisk on johtava globaali palveluntarjoaja, joka jatkuvasti pyrkii olemaan teknologisen kehityksen kärjessä.


Nilfiskin tavoitteena on kehittää kestäviä siivousratkaisuja – elämänlaadun parantamiseksi. Vastuullisuusstrategia määrittää Nilfiskin toimintaa ja tavoitteita: Nilfisk pyrkii edistämään kehitystä kohti kestävämpää tulevaisuutta - Yhdistyneiden kansakuntien kestävän kehityksen tavoitteet ohjaavat yrityksen vastuullisen yritystoiminnan työtä.


Nilfisk on maailman johtava ammattisiivoustuotteiden ja -palveluiden tarjoaja, jonka päätuotteita ovat pölynimurit, painepesurit ja lattianhoitolaitteet, Yrityksellä on myös laaja valikoima kotikäyttöön tarkoitettuja pölynimureita ja painepesureita.


NILFISK – yrityksen historiaa


Nilfisk on koko historiansa ajan halunnut tuoda markkinoille innovatiivisia siivousratkaisuja. Alusta alkaen yritys on myös tähdännyt alansa johtavaksi toimijaksi. Rakkaus tietoon yhdistettynä haluun luoda teknologiayritys innoitti Peder Andersen Fiskerin perustamaan yrityksen vuonna 1906. Yritys aloitti toimintansa kööpenhaminalaisen takapihan verstaassa, mutta melko pian se saavutti kansainvälisen johtoaseman ammattikäyttöön tarkoitettujen siivouslaitteiden valmistajana.


1906 – Nilfisk perustettiin


P.A. Fisker and H. M. Nielsen perustivat yrityksen nimeltä Diske & Nielsen vuonna 1906 Tanskassa. Yritys valmisti pieniä sähkömoottoreita


1910 – Euroopan ensimmäinen sähköimuri


Nilfisk suunnitteli ja patentoi Euroopan ensimmäisen sähkökäyttöisen pölynimurin, jolle annettiin nimi C1. C1 mullisti siivouksen. C1-pölnimurista tuli Nilfiskin perustuskivi


1913


Vuonna 1913 Nilfisk muuttaa Peter Bangs Vej -kadulle Kööpenhaminan Frederiksbergiin. Tästä osoitteesta tuli Nilfiskin synonyymi seuraavaksi 80 vuodeksi.


1919 - moottoripyöriä


Vuonna 1919 aloitti Nimbus-moottoripyörien valmistuksen.


1927 – vienti kasvaa ohi kotimarkkinoiden myynnin


Isoon-Britanniaan ja Saksaan perustetaan myyntiyhtiöt. Vienti ohittaa kotimaan myynnin.


1932 – The Silent Dane


Vuonna 1932 lanseerataan uusi, innovatiivinen pölynimuri, jonka äänitaso on merkittävän alhainen. Niinpä se tulikin tunnetuksi hiljaisena tanskalaisena: “The Silent Dane”


1938 – tuotantolaitoksia ulkomaille


Vuonna 1938 Nilfisk alkoi perustaa tuotantolaitoksia ulkomaille – nykyisin valmistusta on 10 maassa eri puolilla maailmaa.


1955 – lattianpuhdistusaineet


Vuonna 1955 Nilfisk tuo markkinoille ensimmäisen lattianpuhdistusaineensa. Lattianhoitoon liittyvistä tuotteista tulee myöhemmin Nilfisk-valikoiman suurin tuotelinja.


1958 – ikoninen G70


Vuonna 1958 alkaa ikonisen G70-pölynimurin valmistus. G70 oli Nilfiskin ensimmäinen pölynimuri, jossa oli pölypussi. G70 soveltui sekä ammattilais- että kotikäyttöön.


1959


Vuonna 1959 päätti keskittyä ainoastaan puhdistusvälineisiin.


1962 – märkä-/kuivaimuri


Vuonna 1962 Nilfisk lanseeraa ensimmäisen märkä-/kuivaimurin.


1969


Nilfisk kehittää koko ajan uusia poistoilman puhdistustekniikoita. Nilfiskin maine huippuluokan suodattimien valmistajana tuo yritykselle uusia asiakkaita: vuonna 1969 NASA käytti Nilfisk-imureita haitallisen pölyn poistoon avaruussukkuloista.


Vuonna 1969 Nilfisk osti Helsingørin Elsinoresta modernin teollisuuslaitoksen, jossa valmistettiin teollisuusimureita.


1988 - korkeapainepesureita


Vuonna 1988 Nilfisk hankkii omistukseensa Gernin ja näin Nilfisk pääsee korkeapainepesurimarkkinoille.


1989 – omistus vaihtuu


Vuonna 1989 NKT Holding ostaa Nilfiskin.


1994 – yritysosto USA:ssa


Amerikkalaisen Advance Machine Company -yrityksen oston myötä Nilfiskin ammattilaistuotteiden markkinakattavuus USA:ssa laajenee huomattavasti.


2004 - ALTO


Vuonna 2004 ostaa ALTO-konsernin, joka oli muodostettu kuusi vuotta aiemmin yhdistämällä 10 kansainvälistä siivousalan brändiä (mm. Wap ja Carke)


2005


Vuonna 2005 Nilfisk perustaa tuotantolaitokset Unkariin ja Kiinaan.


2007 – Viperin osto


Vuonna 2007 Nilfisk ostaa Viperin - johtava keskisuurten yritysten käyttöön tarkoitettujen puhdistuslaitteiden valmistaja ja toimittaja Kiinassa.


2008


Vuonna 2008 Meksikon Querétarossa avataan tuotantolaitos.


2013 – CS7000


Vuonna 2013 lanseerataan CS7000 – Nilfiskin ensimmäinen polttokennokäyttöinen kone.


2016 – Horizon-ohjelma


Vuonna 2016 Nilfisk julkistaa The Horizon Program -ohjelman ja uusi robottiyhdistelmäkoneen prototyyppi esitellään. Uraauurtava kone mahdollistaa autonomisen siivouksen - ilman ihmisen ohjausta.


2017 – Nilfisk listautuu pörssiin


Vuonna 2017 NKT A/S jaetaan kahdeksi yritykseksi ja Nilfisk listautuu itsenäisenä yrityksenä Kööpenhaminan pörssiin (Nasdaq Copenhagen).


2018


Nilfisk on vuosien ajan toteuttanut yksinkertaistamisstrategiaa ja siihen liittyen yritys luopuu vuonna 2018 viidestä tuotevalikoiman osasta, mm. outdoor-liiketoiminnasta.


2019 – Nilfisk Liberty SC50


Vuonna 2019 autonominen Nilfisk Liberty SC50 -robottiyhdistelmäkone tulee myyntiin tärkeimmille markkinoille Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa – älykkään siivouksen uudet standardit.


 


Virtasenkaupan NILFISK-valikoimasta löydät esimerkiksi painepesurit ja painepesuritarvikkeet, märkä-/kuivaimurit, pölypussit ja imurien lisätarvikkeet, kuumavesipesurit ja harjakoneet.


Tutustu NILFISK-tuotevalikoimaamme virtasenkauppa.fi -verkkokaupassamme ja tilaa netistä.  Toimitus haluamallasi tavalla.


Monta hyvää syytä tilata netistä: monipuoliset valikoimat ja edulliset hinnat - ja verkkokauppa on aina auki! Samalla näet myös tarjoukset ja alennustuotteet virtasenkauppa.fi -verkkokaupasta: koneet, työkalut ja työkaluvaunut, auto- ja perävaunutarvikkeet, pesuaineet ja vaikkapa leikkikalut sekä paljon muuta kätevästi netistä.