Norton

Norton on valmistanut erilaisia hiontaan liittyviä tuotteita jo yli 130 vuotta.

Nortonin valikoimissa on tuotteita hiekkapaperista hiomalaikkoihin, kodin remonttivälineistä teollisuuden tarvitsemiin hiontaratkaisuihin.

Suosituimmat Norton tuotteet

Uusimmat Norton tuotteet

NORTON


Norton on toiminut hiontaan liittyvien tuotteiden parissa jo yli 130 vuotta. Nortonin valikoimista löytyvät tuotteet hiekkapaperista hiomalaikkoihin, remonttivälineistä teollisuuden tarvitsemiin hiontaratkaisuihin.


Norton kehittää jatkuvasti tapoja työolosuhteiden parantamiseksi ja työn helpottamiseksi: pölyn ja melun poistaminen, kokonaiskustannusten pienentäminen, ergonomiaratkaisut jne.


Norton on Saint-Gobainin tuotemerkki ja Saint-Gobain on maailman johtavin rakennus- ja elinympäristöalan toimija. Nortonin laaja valikoima kattaa leikkaus-, hionta-, viimeistely- ja kiillotusratkaisut eri tarkoituksiin, materiaaleille ja sovelluksille – edistyneimmällä ja edullisimmalla tekniikalla. Norton toimii globaalisti: eri puolilla maailmaa Nortonilla on 61 tuotantolaitosta, 8 osaamiskeskusta, 4 hiontateknologian keskusta ja 3 tutkimus- & tuotekehitys- ja innovaatiokeskusta. Nortonilla on lähes 11 000 työntekijää 79 maassa.


Norton – huippuosaamisen historia


1800-luvun puolivälissä joukko keramiikkayrityksiä ja yrittäjiä Worcesterissa, Massachusettsissa Yhdysvalloissa, asetti tavoitteekseen vastata Yhdysvaltain laajenevan tuotantoteollisuuden kasvavaan tarpeeseen: koneiden rakentamiseen ja kunnossapitoon tarvittiin yhä enemmän hiomalaikkoja.


Norton - yrityksen alkuajat


Vuonna 1885 seitsemän worcesterilaista yrittäjää osti hiomalaikkapatentin Frank Nortonilta. Frank Norton omisti Water Street Pottery Shopin, jossa hiomalaikan rakenne oli keksitty. Patentin lisäksi nämä seitsemän yrittäjää ostivat myös yrityksen nimen ja näin syntyi Norton Company.


Yrityksen perustajat ostivat maata kaupungin Greendale-alueelta, joka oli tuolloin viljelysmaata, ja rakensivat sinne ensimmäisen hiomalaikkatehtaansa. Siitä asti Norton on hallinnut aluetta siitä lähtien ja siellä kaksi perustajista - John Jeppson ja Milton Higgins - ja heidän poikansa ja pojanpoikansa johtivat yritystä 1970-luvulle saakka.


Pienestä yrityksestä kansainväliseksi suuryritykseksi


Norton kasvoi nopeasti. Vuoteen 1920 mennessä siitä oli tullut yksi Yhdysvaltojen 400 suurimmasta teollisuusyrityksestä. Kasvun myötä yrityksen tuotevalikoima laajeni ja hiontatuotteiden rinnalle tuli myös muita teollisuustuotteita. Nortonista tuli merkittävä monikansallinen yhtiö - monipuolistui muiksi teollisuustuotteiksi kuin hioma-aineiksi ja siitä tuli merkittävä monikansallinen yhtiö. Pörssiyhtiöksi Norton tuli vuonna 1962.


Vuonna 1985 Norton vietti 100-vuotisjuhliaan ja rakensi tutkimuskeskuksen Northboroon, Massachusettsiin. Yritys työllisti tuolloin 18 700 henkilöä 130 tehtaalla 27 maassa.


Saint-Gobain ostaa Nortonin


Vuonna 1990 Nortonin osti Saint-Gobain, joka on yksi maailman suurimmista teollisuusyrityksistä. Saint-Gobain aloitti kunnianhimoisen, maailmanlaajuisen yritysosto- ja yhteisyritysohjelman.


Vuonna 2001 Norton Companyn viralliseksi nimeksi Saint-Gobain Abrasives.


Vuonna 2002 Gloucestershiren Stavertoniin rakennettiin huipputason tuotantolaitos, joka valmistaa pääasiassa Norton Winter -tuotemerkillä myytäviä hioma-aineita monille markkinoille: mm. ilmailu-, auto-, lääke- ja elektroniikkateollisuudelle. Vuonna 2012 tuotanto aloitettiin Raleigh Hallissa, Eccleshallissa. Miljoonan punnan investoinneilla varmistettiin tehtaan erikoisosaaminen ja huippuluokan hionta UK:n ilmailumarkkinoille.


Näiden suurten investointien jälkeen viimeisenä vaiheena haluttiin parantaa UK:n pääkonttorin ydinliiketoimintaa Doxey Roadilla Staffordissa. Kasvavan liiketoiminnan tarpeita varten rakennettiin monen miljoonan punnan investointi upouuteen rakennukseen Redhillin teollisuusalueella, joka sijaitsee aivan M6:n J14:n tuntumassa.


Norton on jo yli 130 vuoden ajan tarjonnut laajinta valikoimaa innovatiivisia ja edullisia hiontatuotteita, monista eri materiaaleista ja sovelluksista eri alojen tarpeisiin. Nortonille on tärkeää, että se voi tarjota asiakkaalle juuri oikean ratkaisun.


Norton ja innovaatiot


Norton panostaa jatkuvasti tutkimukseen ja tuotekehitykseen ja tekee tiivistä yhteistyötä asiakkaiden kanssa. Näin syntyvät optimoidut ratkaisut, jotka luovat tehokkuutta ja tuottavuutta. Nortonin uraauurtavat ideat ja tuotteet on patentoitu.


 


Virtasenkaupan NORTON-valikoimasta löydät hiomakangasnauhat, hiomalaikat eri tarkoituksiin sekä hiomapaperit, viimeistelylaikat, puhdistuslaikat ja laattaleikkurit.


Tutustu NORTON-tuotevalikoimaamme virtasenkauppa.fi -verkkokaupassamme ja tilaa netistä.  Toimitus haluamallasi tavalla.


Monta hyvää syytä tilata netistä: monipuoliset valikoimat ja edulliset hinnat - ja verkkokauppa on aina auki! Samalla näet myös tarjoukset ja alennustuotteet virtasenkauppa.fi -verkkokaupasta: koneet, työkalut, auto- ja perävaunutarvikkeet, kemikaalit, leikkikalut sekä paljon muuta kätevästi netistä.