Osborn

Yhdysvalloissa vuonna 1887 perustettu Osborn valmistaa korkealaatuisia pintakäsittely-, viimeistely- ja teollisuusharjatuotteita sekä kiillotusratkaisuja.

Suosituimmat Osborn tuotteet

Uusimmat Osborn tuotteet

Uusimmat tuotearviot Osborn tuotteista

OSBORN


Osborn valmisti ensimmäiset teollisuusharjat vuonna 1887. Sen jälkeen yritys on kasvanut maailman suurimmaksi pintakäsittely- ja viimeistelyalan toimijaksi. Pyrkimyksenä on tarjota kaikkein parasta. Osborn auttaa viimeistelemään. Osbornin tuotevalikoima käsittää monipuolisen ja korkealaatuisen valikoiman pintakäsittely-, viimeistely- ja teollisuusharjatuotteita sekä kiillotusratkaisuja. Osborn myös panostaa jatkuvasti tutkimukseen ja tuotekehitykseen.


Osborn – yrityksen historia


John J. Osborn perusti yrityksen Osborn Manufacturing Company vuonna 1887. Vuonna 1890 alkoi kansainvälistyminen: harjanvalmistus Brysselissä, Belgiassa. Vuonna 1894 Franklin Smith osti 97 % yrityksestä.


Vuonna 1902 Osborn muutti Clevelandiin. Koneosasto perustettiin vuonna 1910. Vuonna 1914 yritys on jo johtava valimolaitteiden valmistaja.


1930 yritys aloitti toiminnan kiillotusalalla. Tuotantotiloja laajennettiin vuonna 1942 F.G.Smithin toimitusjohtajakaudella. Kunnossapitopuoli muutti vuonna 1947 Kentuckyyn (Henderson, Kentucky).


Load Runner -osasto perustettiin vuonna 1960. Vuonna 1965 yritys järjesti esittelykiertueita Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Franklin Smith kuoli vuonna 1968. Vuonna 1969 yritys osti saksalaisen Schmitz & Ludwig GmbH:n.


Vuonna 1979 yritys osti Jackson Buff Companyn. Seuraavana vuonna aloitettiin osallistuminen kansainvälisille messuilla. Jason Inc. perustettiin 1985. Vuonna 1986 perustettiin Ranskaan (Pariisi) Societe Anonyme des Machines (Osborn SAMO). Jason osti Brushes Internationalin samana vuonna. Vuonna 1987 Jason listattiin pörssiin (NASDAQ).


Kunnossapito-osasto muutti Nogalesiin, Meksikoon, vuonne 1992.


Vuonna 2000 yritys yksityistettiin: 40 yrityksen avainhenkilöä jakavat omistuksen. 2004 Richmondissa (IN) aloitti uusi harjanvalmistustoiminta. Lippert-Unipol GmbH ostettiin vuonna 2006. Robot Laboratories perustettiin vuonna 2011 Saksan Burgwaldiin ja Richmondiin Yhdysvalloissa.


Vuonna 2012 Osborn uusii brändinsä – mm. logo päivitetään ja Osborn tulee olemaan yrityksen globaali tuotemerkki ja Lippert-Unipol, JackonLea ym. nimet ovat jatkossa tuotelinjoja.


Romanian, Saksan, Kiinan ja Intian toimitilat päivitetään vuonna 2013. Vuonna 2015 Osborn hankkii Droncon osaksi yritystä ja vuonna 2019 Schaffner integroidaan Osborniin. Vuonna 2020 Osborn ostaa Matchless Metal Polish Companyn.


 


Virtasenkaupan OSBORN-valikoimasta löydät esimerkiksi karakuppiharjat, pyörökaraharjat ja tupsukaraharjat, hoonaustyökalut, kiillotuslaikat, teräsharjat, laikat ja alustat. Valikoimassa on myös mm. kiinnitysakselit ja -rungot, pyöröharjat, kuppiharjat, hionta-aineet ja maalisiveltimet.


Tutustu OSBORN-tuotevalikoimaamme virtasenkauppa.fi -verkkokaupassamme ja tilaa netistä.  Toimitus haluamallasi tavalla.


Monta hyvää syytä tilata netistä: monipuoliset valikoimat ja edulliset hinnat - ja verkkokauppa on aina auki! Samalla näet myös tarjoukset ja alennustuotteet virtasenkauppa.fi -verkkokaupasta: koneet, työkalut, auto- ja perävaunutarvikkeet, kemikaalit, lelut ja paljon muuta kätevästi netistä.