Ridgid

Vuonna 1923 perustettu yhdysvaltalainen RIDGID on tunnettu kestävistä ja luotettavista ammattikäyttöön suunnitelluista työkaluistaan,

Suosituimmat Ridgid tuotteet

Uusimmat Ridgid tuotteet

RIDGID


”Some Inventions Change the World. Ours Built It.” Jotkut keksinnöt muuttavat maailmaa. Meidän keksintömme rakensivat sen.


RIDGIDin työkalut siirtyvät isältä pojalle, isoisiltä pojantyttärille – RIDGIDin asiakkaiden tarinoissa kerrotaan rakennushankkeista tai miehistä ja naisista, jotka ovat käyttäneet RIDGID-työkaluja ennen heitä. RIDGID-työkalut kestävät kuumaa ja kylmää, likaa ja mutaa ja ne toimivat luotettavasti päivästä toiseen myös ammattikäytössä – tehtailla, rakennustyömailla ja monissa muissa ankarissa ympäristöissä.


RIDGID-työkalut on pääasiassa suunniteltu putkitöihin, putkistojen asentamiseen, rakentamiseen ja muihin LVI-alan töihin, mutta yrityksen tuotevalikoimassa on yli 300 työkalutyyppiä (400 mallia) ammattilaisten käyttöön.


RIDGIDin keksintöjä ja ratkaisuja on patentoitu sekä USA:ssa että muualla maailmassa.


RIDGID – historia


1923 – tarina alkaa: uudenlaiset putkipihdit


RIDGIDin historia alkaa nykyaikaisista putkipihdeistä, jotka esiteltiin vuonna 1923 ja joita käytetään edelleen. Ikoni oli syntynyt. Ridge Tool Company perustettiin Elyriaan (North Ridgeville), Ohioon (USA). Yhtiön perustaja Carl Ingwer, Sr. toimii yrityksen toimitusjohtaja.


1930 – panostus tuotekehitykseen ja testaukseen


Ridge Tool Company sijoittaa voittonsa tuotekehitykseen: suunnitteluun ja testaukseen - koko ajan käsityökalujen käyttäjät mielessään. Tuotekehitystyössä syntyneet innovaatiot tunnetaan testattuina ja työtä säästävinä työkaluina ("Pretested Work-Saver Tools") - suunnittelutyö edusti uudenlaista, tulevaisuuteen suuntautuvaa, ajattelutapaa.


1943 – uusiin tiloihin


Vuonna 1943 Ridge Tool Company muutti Elyriassa uusiin toimitiloihin, jotka nykyisinkin toimivat koko yrityksen pääpaikkana. Siellä sijaitsevat mm. toimistot, valmistus ja koulutus.


1946 - maailmalle


Toisen maailmasodan päätyttyä Ridge Tool Company aloittaa viennin Eurooppaan: työkaluja jälleenrakentamiseen.


1948 – tehoa putkien kierteitykseen: malli 400


Käsin kierteitys on hidasta ja puuduttavaa. Vuonna 1948 Ridge Tool Company kehitti työhön ratkaisun: sähköinen, kannettava voimansiirtolaite, joka kääntää työstettävää materiaalia samalla kun käsityökaluilla katkaistaan, työstetään ja kierteitetään putkea. Työkalu, joka tunnetaan nimellä RIDGID 400 Power Drive, oli heti menestystuote.


1950 – monipuolisuutta putken kierteitykseen: malli 500


Kierteityskone malli 500 vei mallin 400 edustamaa innovatiivista ajattelua askeleen pitemmälle: putken katkaisuun, työstöön ja kierteittämiseen tarvittiin vain yksi kone – malli 500.


1957 – RIDGID Speedchuck ja kierrekone malli 535


Samalla kun RIDGID 400- ja 500-koneet hallitsivat alaa, Ridge Tool Company jatkoi suorituskyvyn parantamiseen liittyvää kehitystyötä. Työn tuloksena syntyi patentoitu RIDGID Speedchuck (Speed Chuck, pikaistukka), jonka avulla saatiin nopeasti pitävä ote materiaalista. Tämän innovaation ansiosta putki- ja pulttikierteityslaite 535 pysyi alan standardina yli 40 vuoden ajan.


1959 – kannettava ratkaisu: malli 300


Vuonna 1959 esiteltiin RIDGID 300: kierteitys-, jyrsintä- ja leikkauskone - kevyt ja kannettava laite, joka voitiin asentaa esimerkiksi telineeseen.


1966 – Ridge Tool Company osaksi Emerson Electriciä


Yhtiön siirtyminen osaksi Emerson Electriciä – yhtä maailman menestyneintä yritystä – antoi RIDGID-tuotemerkille mahdollisuuden lisätä investointeja tutkimukseen ja tuotekehitykseen sekä laajentua uusille markkinoille.


Vuonna 1967 yhtiö ostaa Kollman Companyn, joka on tunnettu viemärinpuhdistuslaitteista, ja RIDGID/Kollmann-viemärinpuhdistuslaitteiden lanseerauksen myötä yrityksestä tulee ykkösvalinta viemärinpuhdistusammattilaisille.


1969 – kevyempiä vaihtoehtoja


Vuonna 1969 yritys valmistaa ensimmäiset alumiinikahvaiset pihdit – kevyempi vaihtoehto ammattilaisille ja ihanteellinen käyttää ahtaissa tiloissa tai esimerkiksi töissä, joissa kohde on pään yläpuolella. Tuote on lähes 50 % kevyempi kuin vastaavat putkipihdit, mutta täyttää lujuusvaatimukset ja takuu sama kuin RIDGID Heavy Duty -putkipihdeilläkin.


Vuonna 1974 yhtiö ostaa erieläisen Urick Foudry -valimon, joka on tunnettu pallografiittivalurautaratkaisuistaan. Valimon omistamisen ansiosta laadunvalvonta, tehokkuus ja joustavuus paranee.


Vuonna 1997 alkaa hyödyntää online-teknologiaa ja ridgid.com lanseerataan. Nykyisin sivusto ei ole ainoastaan tuotetietojen ja -uutisten lähde, vaan se myös mahdollistaa ammattilaisten yhteydet ja verkostoitumisen 24/7.


Vuonna 1998 lanseerataan malli 1210 - kierrekone, joka on yhdistelmä siirrettävyyttä ja puhtaita työvaiheita: ensimmäinen kierrekone, jossa tekee kierteet ilman öljyä. Prosessi on myös ympäristöystävällisempi kuin aikaisemmat ratkaisut. Samana vuonna yhtiö tuo markkinoille märkä/kuivaimurit ja RIDGIDistä tulee ykkösvalinta rakennustyömaitten, tehtaitten, pajojen, ajoneuvojen ym. Pohjois-Amerikan märkä/kuivaimurimarkkinoilla.


Vuonna 1999 RIDGID lanseerasi ensimmäisen puristustyökalunsa, CT-400. RIDGIDin puristusteknologia mullisti putkiliitosten tekemisen (kupari-, ruostumaton teräs-, PEX-, monikerroksiset putkiliitokset).


2007 – high tech -putkitarkastusta


RIDGIDin SeeSnake® microReel lanseerattiin vuonna 2007. Pienikokoinen ja edullinen tarkastuskamerajärjestelmä, jonka ohjattavuus on erinomainen, on putkialan ammattilaisten suosikkityökalu: korkean teknologian tarkastusominaisuuksia putkitarkastuksiin


2008 lanseerattiin Press Snap™-työkalu viemäriputkien katkaisuun – nopea ja helppo tapa katkaista valurautainen putki. Samana vuonna yritys tuo markkinoille RIDGIDConnect ™ -verkkotyökalun, jonka avulla ammattilaisten on helpompi hoitaa paperitöitä ja tehostaa asiakastiedon hallintaa ja asiakaskontakteja. Vuonna 2010 lanseerattu RIDGID-ohjelmistoratkaisu auttaa myynnin työntekijöitä tehostamaan työtään. RIDGIDin ohjelmistokehitysosasto kasvaa ja se alkaa tukea kaikkia Emersonin liiketoimintayksiköitä: RIDGIDin tuotteiden lisäksi sovelluksia kehitetään myös esimerkiksi ClosetMaid- ja Liebert-yrityksille.


2012 – rautaputkien liittäminen helpottuu: MEGAPRESS®


Maailman ensimmäinen rautaputkien puristinjärjestelmän ansiosta on mahdollista liittää rautaputket puristintyökalulla – kierteitysmenetelmän sijaan.


2014 –RE 6: Innovatiivinen ja monipuolinen työkalu sähköasentajille.


2015 – RIDGID B-500: kannettava viisteityskone, jolla putkien viistäminen sujuu perinteisiä menetelmiä nopeammin ja tarkemmin.


RIDGID julkaisi pin up -kalenteria vuodesta 1935 aina vuoteen 2016 asti. Ensimmäisissä julkaisuissa oli amerikkalaisen pin up -taiteilija George Pettyn töitä. Myöhemmin kalentereissa esiintyi mm. Raquel Welch ja Brooke Burke.


 


Virtasenkaupan RIDGID-tuotevalikoimasta löydät esimerkiksi putkipihdit, putkileikkurit ja putkentaivuttimet, kierrepäät ja kierreleuat, laajennustyökalut, katkaisukoneet, tarkastuskamerat, viemärinpuhdistustyökalut sekä varaosat ja tarvikkeet.


Tutustu RIDGID-työkaluvalikoimaan virtasenkauppa.fi -verkkokaupassamme ja tilaa netistä.  Toimitus haluamallasi tavalla.


Netistä tilaamiseen on monta hyvää syytä: monipuoliset valikoimat ja edulliset hinnat - ja verkkokauppa on aina auki! Samalla näet myös tarjoukset ja alennustuotteet virtasenkauppa.fi -verkkokaupasta: koneet, työkalut, auto- ja perävaunutarvikkeet, lelut, kemikaalit ja paljon muuta kätevästi netistä.