Rolly Toys

Vuonna 1938 perustettu saksalainen perheyritys Rolly Toys valmistaa korkealaatuisia polkuautoja ja -traktoreita ja kaikkea muuta kivaa leikkeihin.

Suosituimmat Rolly Toys tuotteet

Uusimmat Rolly Toys tuotteet

Uusimmat tuotearviot Rolly Toys tuotteista

rolly toys


Perinteiset lelut – Coburgista maailmalle


Franz ja Rosa Schneider perustivat yrityksen vuonna 1938. Yritys valmisti nukketeollisuudelle sokkia ja stanssattuja osia pahvista.


Vuonna 1945 yritys muuttui alihankintayrityksestä lelunvalmistajaksi. Ensimmäinen roly poly -lelu valmistetaan syvävetomenetelmällä.


Vuonna 1948 yritykselle valmistuu oma rakennus Coburgin Siemensstraßelle. Yritys valmistaa paperimassasta roly poly -leluja (keinuvia leluja), nyökytteleviä leluja sekä erilaisia tavaroita tapahtumiin ja juhliin.


Vuonna 1951 alkoi pyörillä varustettujen pehmoeläinten valmistus. Samana vuonna yritys osallistui ensimmäisille Nürnbergin kansainvälisille lelumessuille – yritys oli yksi messujen perustajista.


Vuonna 1953 suunniteltiin "rolly toys" -tavaramerkki. Tavaramerkki rekisteröitiin Saksan patenttivirastossa vuonna 1954 ja sen jälkeen ”rolly toys” -tavaramerkki on suojattu ympäri maailmaa.


Tuotanto uudistuu


Tehtaalle saatiin ensimmäinen ruiskuvalukone vuonna 1955 – alkoi uusi, muovista valmistettujen roly poly -lelujen aika. Lelutuotantoa laajennettiin 1959 puhallusmuovausprosessin avulla.


Ensimmäinen kolmipyöräinen traktori suunniteltiin ja lanseerattiin vuonna 1964.


Vuonna 1965 yritys alkoi valmistaa työkalunsa. Neustadtiin, Coburgin lähelle, rakennettiin "Bahnhof South"-tuotantohalli, jolla oli oma rautatieyhteys ja joka tunnetaan nykyisin nimellä Werk II.


Vuonna 1966 valmistettiin ensimmäinen lasten Mercedes polyeteenistä. Markkinoille tuli myös ensimmäinen nelipyöräinen traktorin: Massey Ferguson, joka oli valmistettu mittakaavassa 1:4.


Schneiderin poika Gernot ja rouva Irmgard Schneider rakensivat sivuliikkeen St. Lucia di Piveen, Pohjois-Italiaan vuonna 1970. Yritys erikoistui tehokkaaseen metallituotantoon.


Vuonna 1975 DI Gernot Schneider ottaa vastuulleen lelutuotannon Neustadtissa. Seuraavana vuonna yhtiömuoto muuttuu GmbH & Co. KG:ksi.


Sukupolvenvaihdos


Franz Schneider vetäytyi operatiivisesta liiketoiminnasta vuonna 1984. Gernot Schneider laajentaa yritystä vaimonsa Irmgardin kanssa.


1986 alkoi vinssin kehittäminen – se oli yksi ensimmäisistä lisälaitteista ja myyntimenestys edelleen. Seuraavana vuonna uudistettiin ja laajennettiin Neustadtin toimipisteen logistiikka-aluetta sekä rakennettiin nykyaikainen osavarasto loppukokoonpanoa varten. Vuonna 1988 saatiin haluttu ”Spiel Gut” -palkinto. Palkinto tuli hiekkalelusta - ja myöhemmin palkintoja on tullut lisää.


rollyMega Trailer


Vuonna 1995 markkinoille tuli rollyMega Trailer – täysin toimiva kolmisuuntainen kippilava lasten ajoneuvoihin. RollyMega Trailer palkittiin arvostetulla IF Award -muotoilupalkinnolla ja se on valikoimassa edelleen. Vuonna 1996 logistiikka-aluetta laajennettiin edelleen ja sinne rakennettiin moderni korkeavarasto.


Vuonna 1997 yrityksen perustaja Franz Schneider kuoli 87 vuoden ikäisenä. Gernot ja Irmgard Schneiderin poika Frank R. Schneider tuli mukaan yrityksen johtoon. Maailman ensimmäinen polkukuorma-auto – Unimog – esiteltiin Nürnbergin lelumessuilla. ”Red Dot” -palkinto saadaan erinomaisesta kottikärryjen muotoilusta.


Vuonna 1998 aloitetaan isot laajennustyöt Neustadtin tehtaalla (Werk II). Toinen yrityksen perustajista, Rosa Schneider, kuoli 82-vuotiaana vuonna 2001.


2002 –


Nykyisin Rolly Toys valmistaa yli 250 000 lasten ajoneuvoa vuodessa, 30 puhallusmuovaus- ja ruiskuvalukoneella. Tuotantotiloja on 36 000 m². Frank R. Schneider johtaa edelleen perheyhtiötä Neustadtissa, Coburgin lähellä.


rolly toys tulee jatkossakin pysymään korkealuokkaisena laatubrändinä. Työntekijät ovat omistautuneet kehittämään ja laajentamaan tuotevalikoimaa jatkossakin.


rolly toys hat ... "das Zeug zum Spielen"!


eli


rolly toys on se - mitä leikkiin tarvitaan!


 


Virtasenkaupan ROLLY TOYS -valikoimasta löydät esimerkiksi potkuautot, polkuautot, polkutraktorit ja peräkärryt sekä tarvikkeet ajettaviin leikkikaluihin: esimerkiksi etukuormaajan, lumiauran, käsijarrun, polkimet, ajokortin, vilkkuvalot jne.


Tutustu ROLLY TOYS -tuotevalikoimaamme virtasenkauppa.fi -verkkokaupassamme ja tilaa netistä.  Toimitus haluamallasi tavalla.


Monta hyvää syytä tilata netistä: monipuoliset valikoimat ja edulliset hinnat - ja verkkokauppa on aina auki! Samalla näet myös tarjoukset ja alennustuotteet virtasenkauppa.fi -verkkokaupasta: koneet, työkalut, auto- ja perävaunutarvikkeet, kemikaalit ja paljon muuta kätevästi netistä.