Schleich

Schleich-leluilla luot parhaat leiikit hevosista ja muista eläimistä innostuineille lapsille. Ne ovat aidon näköisiä ja materiaaleiltaan laadukkaita kestäen monen sukupolven ajan. Anna mielikuvituksen hoitaa loput. Schleich-lelut verkkokaupasta - Virtasenkaupasta tottakai!

Suosituimmat Schleich tuotteet

Uusimmat Schleich tuotteet

Uusimmat tuotearviot Schleich tuotteista

SCHLEICH


Olipa kerran – ja on yhä edelleen


Vuonna 1935 perustettu Schleich on nykyisin yksi Saksan suurimmista leluvalmistajista – ja leikkifiguurien valmistajana johtava maailmassa.


Friedrich Schleich alkoi vuonna 1946 valmistaa rautalangasta ja puusta nukkeja, jotka päällystettiin pehmeällä sametilla. Alusta lähtien Schleichin lelut ovat ihastuttaneet niin lapsia kuin aikuisiakin. Schleichin lelut tunnetaan ympäri maailmaa ja niitä myydään yli 60 maassa, yli 40 000 myyntipisteessä.


Vuonna 1950 Schleichin valikoimassa oli vain 13 figuuria – seitsemän vuotta myöhemmin jo melkein 70. Vuonna 1955 valikoimaan kuuluivat mm. suositut Walt Disney™ -hahmot: Bambi ja Pluto. Tuohon aikaan ne valmistettiin vaahtomuovista. Kaksi vuotta myöhemmin Schleich lanseerasi ensimmäiset omat eläinfiguurit: merileijonaperhe, norsu ja kenguru.


Kansainvälistä mainetta Schleich sai sinisillä smurffi-hahmoilla (Die Schlümpfe™). Ystävälliset Smurffit™ muuttivat vuonna 1955 Schleich-taloon, josta tuli entistä värikkäämpi ja vilkkaampi.


Eläinfiguurit, joita on valmistettu 1980-luvulta lähtien, ovat edelleen yrityksen liiketoiminnan ydin. Tähän mennessä Schleich on toteuttanut kuusi erilaista teemamaailmaa: niihin kuuluu yli 600 tuotetta, joista osa on yhteistyökumppaneilta lisensioituja tunnettuja hahmoja. Vuosittain Schleich myy 50 miljoonaa figuuria eli noin 150 000 kpl/päivä.


Schleich toimii globaalisti, mutta sillä on juuret Saksan Schwabenissa. Yrityksen suurimmat markkinat ovat Saksassa, mutta tavoitteena on saada yli puolet liikevaihdosta Saksan ulkopuolelta. Ranska, Iso-Britannia ja Pohjois-Amerikka ovat tärkeitä markkina-alueita.


Schleich-figuurit ja teemamaailmat


Schleich-valikoimassa on otettu huomioon lasten kehitysvaiheet. Niinpä Farm World, Wild Life ja Dinosaurukset -teemamaailmat ovat realistisia ja tarkoitettu 3–8 -vuotiaille. Hieman vanhemmat lapset innostuvat roolileikeistä ja seikkailuista: Horse Club -hevosmaailma sopii 5–12-vuotialle. Lumoava bayala® tai mystinen Eldrador® kiehtovat fantasiateemoista innostuvia lapsia. Tuotevalikoimaa täydentävät elokuva- ja televisiomaailman lisensseillä tehdyt tuotteet.


Schleich-figuurit ovat täyttäneet jo pitkään lastenhuoneet iloisilla leikeillä, mielikuvituksella ja onnellisilla hetkillä. Kuuden eri teemamaailman 600 erilaista lelua kuuluvat leikkimaailmaan ja mitä vain voi tapahtua: savannin eläimet tervehtivät toisiaan ja joukkoon saattaa ilmestyä toiselta aikakaudelta stegosaurus. Leijona ja kirahvi ovat kavereita. Leikeissä on myyttisiä Eldrador® -hahmoja, tonttuja, yksisarvisia - tai maagisen bayala®-maailman merenneitoja. Smurffeja unohtamatta.


Mielikuvituksella ei ole rajoja.


85-vuotias Schleich


Vuonna 2020 Schleich täytti 85 vuotta.


Friedrich Schleich perusti yrityksen Schwäbisch Gmündiin vuonna 1935 ja silloin yrityksen valmistamat hahmot olivat toisenlaisia. Sametilla päällystetyt, rautalangasta ja puusta valmistetut nuket eivät olleet niin hienostuneita kuin nykyiset hahmot, mutta lapset nauttivat niistä silloin ihan yhtä paljon kuin nykylapset nykyfiguureilla leikkiessään.


Vuonna 1957 tuli aika muuttua - eläimelliseksi: ensimmäiset arojen ja merten asukkaat tulivat Schleichille ja niistä tuli todella suuosittuja. Nämä figuurit ja teemamaailmat, joissa ne seikkailevat, ovat jo pitkään olleet Schleichin toiminnat ydin.


85-vuotiasta yritystä onnitteli myös kultainen leijona – se symboloi yrityksen historiaa. Leijona-hahmoja on vuosien saatossa ollut useita erilaisia: ensimmäinen leijona ilmestyi 1953 ja sitä valmistettiin vuoteen 1960 asti. Toinen leijonamalli oli markkinoilla 1978–1990 ja kolmas 1995–1996. Seuraavaa mallia tehtiin vuosina 1996–2005. Viides leijona oli tuotannossa 2006–2007 ja seuraavan mallin vuoro oli vuosina 2007–2014. Leijonaa uudistettiin taas ja uutta mallia valmistettiin 2014–2017. Uusin malli on ollut tuotannossa vuodesta 2017. Leijona-hahmo – kuten muutkin figuurit - on muuttunut paljon vuosien varrella: se on muuttunut yhä realistisemmaksi ja yksityiskohtiin on kiinnitetty aina enemmän huomiota.


Figuurien suunnittelu ja valmistus


Schleich-tuotteet suunnitellaan edelleen Saksassa. Myös laatu- ja turvatestit tehdään Saksassa. Tuotteet valmistetaan joko Schwäbisch Gmündissa tai ulkomailla. Laatu ja turvallisuus ovat tärkeitä!


Laatu otetaan suunnittelussa huomioon koko prosessin ajan. Uusien tuotteiden ideoita kehitetään ainoastaan talon sisällä – markkinatutkimukset jalasten toiveet huomioiden. Yksityiskohtien suunnitteluun käytetään paljon aikaa. Apuna käytetään valokuvia, piirroksia ja ammattikirjallisuutta. Osa suunnittelijoista käyttää perinteisesti vahaa, osa suunnittelee tietokoneella. Yksityiskohtaisten tuotteiden muotoilussa menee aikaa: koiran suunnitteluun menee kaksi viikkoa ja hevosen kolme - dinosauruksen jopa pari kuukautta. Ennen prototyypin valmistusta mallin pitää läpäistä kaikki testit. Viimeistään tässä muotoiluprosessin vaiheessa mukaan otetaan myös museoiden tai eläintarhojen asiantuntijat.


Tuotantovaiheessa jokainen figuuri tarkistetaan ja maalataan – käsin. Valmistusmateriaalien pitää olla vaarattomia ja raaka-aineet testautetaankin säännöllisesti ulkopuolisessa laboratoriossa. Tuotteet täyttävät kaikki voimassa olevat kansalliset ja kansainväliset vaatimukset (eurooppalainen leludirektiivi 2009/48/EY, DIN EN 71 ja kansainvälinen standardi Toy Standards ASTM F963-2008).


” The world in your hands”


 


Virtasenkaupan Schleich-valikoimasta löydät esimerkiksi arabihevosen ja sille karsinan sekä hoitajan, friisiläishevosen tai vaikkapa knabstrupinhevosen varsan eläinlääkärin autoineen, eläinsuojan puhdistussarjan sekä eläinten ruokapaikan varusteet. Valikoimassa on myös gebardeja ja niiden pentuja, leijonia, aaseja, papukaijoja ja afrikannorsuja. Schleich-valikoimasta löytyvät myös kissat ja koirat, kanat ja kukot, possut, kanit ja vuohet. Leikkeihin tarvitaan tietysti myös dinosauruksia, käärmeitä, krokotiilejä ja mustekaloja.


Tutustu Schleich -tuotevalikoimaamme virtasenkauppa.fi -verkkokaupassamme ja tilaa netistä.  Toimitus haluamallasi tavalla.


Monta hyvää syytä tilata netistä: monipuoliset valikoimat ja edulliset hinnat - ja verkkokauppa on aina auki! Samalla näet myös tarjoukset ja alennustuotteet virtasenkauppa.fi -verkkokaupasta: koneet, työkalut ja työkaluvaunut, auto- ja perävaunutarvikkeet, pesuaineet ja paljon muuta kätevästi netistä.