Siku

Saksalaisen, vuonna 1921 perustetun perheyrityksen leluilla on leikitty jo sukupolvien ajan. Kestäviä leluja, joissa on aidot mittasuhteet, tarkat yksityiskohdat ja paljon erilaisia toimintoja! Hauskaa!

Suosituimmat Siku tuotteet

Uusimmat Siku tuotteet

SIKU


SIKU-leluilla on leikitty jo useiden sukupolvien ajan. Vanhemmat ostavat SIKU-leluja lapsilleen, isovanhemmat lastenlapsilleen. Kestävät, metalli- ja muoviosista kootut lelut on suunniteltu pienten käsiin sopiviksi.


Sieper GmbH on vuonna 1921 perustettu, keskikokoinen yritys. Sen pääkonttori on Lüdenscheidissa, Saksassa. Perheyritystä johdetaan jo neljännessä sukupolvessa ja yrityksellä on 850 työntekijää eri puolilla maailmaa. Pääkonttorin yhteydessä Lüdenscheidissa ovat myös yrityksen tuotekehitys, suunnittelu, markkinointi, hallinto ja tuotanto. Sieper-konsernilla on lisäksi tuotantolaitoksia Puolassa ja Kiinassa sekä omat markkinointitytäryhtiöt Ranskassa ja Hongkongissa.


SIKU-tuotemerkillä Sieper GmbH valmistaa mekaanisia ja kauko-ohjattavia leluja eri mittasuhteissa. Leluissa on tarkkoja yksityiskohtia, ne ovat kestäviä ja niissä on paljon erilaisia toimintoja. Siku-leluja on myynnissä ympäri maailmaa. Suurimpia vientimaita ovat Euroopan valtiot – esimerkiksi Ranska, Benelux-maat ja Skandinavia. SIKU on vakiintunut nimi myös merentakaisten maiden lelumarkkinoilla: mm. Kiina, Japani, Korea, Uusi-Seelanti ja Meksiko.


SIKU – yrityksen historia


1921 – menestystarinan alku


Vuonna 1921 – inflaation alkaessa - Richard Sieper perusti valimoyrityksen Lüdenscheidiin. Tämä yritys oli nykyisen Sieper-konsernin alku. Yritys valmisti kulutustavaroita - esimerkiksi alumiinisia ruokailuvälineitä ja tuhkakuppeja. Yritys aloitti myös - tuolloin vähemmän tunnettujen - kestomuoveista valmistettujen uusien tuotteiden kehittämisen ja valmistuksen.


1950 – tavaramerkin rekisteröinti


Tavaramerkki SIKU (SIEPER KUNSTSTOFFE) rekisteröidään. SIKU oli yksi ensimmäisten Nürnbergin lelumessujen näytteilleasettajista. SIKU esitteli messuilla muovileluja – yksi niistä oli paloauto - ensimmäistä kertaa. Seuraavina vuosina leluvalikoimaa laajennettiin jatkuvasti.


1963 – painevalettua sinkkiä


Uusi aikakausi lelunvalmistuksessa: SIKU valmistaa ensimmäisenä leluja painevaletusta sinkistä. SIKU aloitti 16 mallilla – nykyisin tuotevalikoimassa on li 500 leikkikalumallia.


1970 – yritysilme uudistuu


SIKU uudisti yritysilmettään ja pakkauksiin ja viestintämateriaaliin tulevat uudet värit: violetti, purppuranpunainen ja oranssi. SIKUn osasto Nürnbergin lelumessuilla on vaikuttava.


1983 – SIKU-farmari


Vuonna 1983 “SIKU FARMER” 1:32-mittakaavan maatalouskonemallit esiteltiin ensimmäistä kertaa. Tulevina vuosina maatalouskoneleluista kehittyi SIKU-mallien menestynein sarja.


1984 - WIKING


SIKU-perhe kasvaa: SIKU ostaa Wiking Modellbau GmbH & Co KG: n, perinteikkään berliiniläisen yrityksen. WIKING valmistaa muovisia pienoismalliajoneuvoja (1:87 (HO) ja 1: 160 (Spur N)) sekä painevalettuja malleja (1:32 ja 1:43). WIKINGin tuotevalikoima on yhtä monipuolinen kuin SIKUn, ja sitä laajennetaan jatkuvasti. Vuodesta 2008 lähtien WIKING on valmistanut radio-ohjattavia malleja mittakaavassa 1:87: ensimmäisenä Compact Rosenbauer line (paloauto LF 10/6 t.) Ohjausteknologia perustuu maailman uusimpaan ja todennäköisesti kehittyneimpään radiotekniikkaan (2,4 GHz- / ISM-taajuus). WIKING- tuotteet ovat erittäin kysyttyjä keräilijöiden keskuudessa.


1995 – uusi logistiikkakeskus


Uudessa logistiikkakeskuksessa on 25 metriä korkea, täysin automatisoitu korkeavarasto, jossa on tilaa yli 6000 lastauspaletille – ja miljoonille SIKU-leluille! Uusi tehdas puolestaan tukee Lüdenscheidin tuotantoa painamissa, kokoonpanossa ja pakkaamisessa.


2004 – high tech -ratkaisuja ja menestys jatkuu


SIKUCONTROL32: n kanssa leikeissä on enemmän liikettä! Ensimmäistä kertaa SIKU-traktorimallit ovat elektronisesti kauko-ohjattavia: vuoden 2004 lopulla sarja alkoi kahdella traktorilla. Seuraavina vuosina tätä menestyssarjaa on kehitetty ja laajennettu jatkuvasti, ja se on edelleen yksi SIKU-valikoiman suosituimmista sarjoista.


2007 – tytäryhtiö Kiinaan


Korkealaatuisten SIKU-leikkikalujen kysyntä kasvaa maailmanlaajuisesti. SIKUlla on tuotantolaitokset Saksassa ja Puolassa, mutta lisääntyneen kysynnän vuoksi SIKU perustaa oman tuotantolaitoksen myös Kiinaan. Miljoonia SIKU-leluja voidaan valmistaa ja lähettää markkinoille vuosittain. Kiina tehtaan ansiosta myös logistiikkareitit Aasian markkinoille lyhenevät huomattavasti, mikä on myös ympäristöystävällisempää. Kaikissa kolmessa tehtaassa valmistetut SIKU-lelut täyttävät tietenkin sekä Saksan että kansainväliset leluturvallisuusstandardit ja -ohjeet


2012 - SIKU // WIKING MODEL WORLD


Suuri SIKU // WIKING -pienoismallimaailma avattiin yrityksen pääpaikalla Lüdenscheidissä vuonna 2012: 500 m² pelkkää SIKUa ja WIKINGiä ja yli 3500 pienoismallia kävijöiden ihailtavana.


2013 – SIKUracing


Vuonna 2013 SIKUracing-sarja voitti ToyAward 2013 ja Trader's Favourite 2013 -palkinnot. SIKU lanseerasi uuden konseptin kilparadalle, jossa ei ole kaistamerkintöjä. Kaksi 2,4 GHz:n kauko-ohjattavaa kilpa-autoa - uutta hauskuutta lastenhuoneen kilpa-autoiluleikkeihin!


2016 - uusi tuotantolaitos


Puolaan avattiin vuonna 2016 tuotantolaitos, joka mahdollistaa toimitusketjujen parantamisen sekä täyttää viimeisimmät tuotantovaatimukset.


2017 - SIKUCONTROL32-sarjan tähti!


SIKUCONTROL32-tuotevalikoimaan saadaan Liebherr R 980 SME -alustainen kaivinkone. Sen paino on 2 kg ja täysin alkuperäisen laitteen kaltaiset toiminnot takaavat aivan erityisen leikkikokemuksen.


 


Virtasenkaupan SIKU-valikoimasta löydät esimerkiksi autot, kuorma-autot ja hälytysajoneuvot, leikkuupuimurit ja traktorit, kauko-ohjattavat lelut, perävaunut ja kuljetusvaunut sekä työkoneet ja laitteet – vaikkapa perunanistutuskoneen, kylvökoneen, harvesterin, klapikoneen ja niittokoneen. Meiltä saat myös lelujen tarvikkeita ja varaosia.


Tutustu SIKU-tuotevalikoimaamme virtasenkauppa.fi -verkkokaupassamme ja tilaa netistä.  Toimitus haluamallasi tavalla.


Monta hyvää syytä tilata netistä: monipuoliset valikoimat ja edulliset hinnat - ja verkkokauppa on aina auki! Samalla näet myös tarjoukset ja alennustuotteet virtasenkauppa.fi -verkkokaupasta: koneet, työkalut, auto- ja perävaunutarvikkeet, kemikaalit sekä paljon muuta kätevästi netistä.