Simons

Simons® Sportsystem - urheilupakoputkistoja valmistava Ray Metallfabrik AB on ruotsalainen vuonna 1961 perustettu perheyritys.

Korkealaatuiset ja upeasti muotoillut Simons®-pakojärjestelmät maksimoivat moottorin suorituskyvyn ja tehokkuuden ja antavat autollesi urheilullisen äänen.

Suosituimmat Simons tuotteet

Uusimmat Simons tuotteet

Uusimmat tuotearviot Simons tuotteista

Simons® Sportsystem


Simons® Sportsystem on urheilullinen vaihtoehto alkuperäiselle pakojärjestelmälle. Korkealaatuiset ja upeasti muotoillut Simons®-pakojärjestelmät maksimoivat moottorin suorituskyvyn ja tehokkuuden ja antavat autollesi urheilullisen äänen.


Simons®-tuotevalikoima on jaettu kahteen pääryhmään:


Simons® Sportsystem - urheilupakoputkistot monille eri automalleille.


Simonsin urheilupakoputket ovat usein catback-tyyppisiä eli pakojärjestelmiä, jotka on pakattu sarjaan ja liitetään katalysaattorin jälkeen.


Simons® Universal - räätälöidyt pakoputken rakenneosat: pakokaasujärjestelmien tai niiden osien rakentamiseen, korjaamiseen tai vaihtamiseen.


Yrityksen historia


Simon Angerd perusti Ray Metallfabrik AB:n vuonna 1961. Volvo PV:n ja kaksitahtisen Saabin äänenvaimentimet olivat alussa tärkeimmät tuotteet. Muutaman vuoden kuluttua Ray Metallfabrik AB aloitti urheilupakojärjestelmien valmistamisen. Aluksi pakojärjestelmiä myytiin Rallye-tuotenimellä, myöhemmin käytettiin Simons Rallye Sportsystem -tuotemerkkiä ja vuodesta 1985 lähtien tuotteiden nimi on ollut Simons® Sportsystem. Simons® Sportsystem -tuotenimen oikeudet kuuluvat RAY Metallfabrik AB -yhtiölle.


1980-luvulla Simonsista tuli tunnettu Skandinaviassa.  Korkea laatu ja erinomainen istuvuus tekivät Simons-pakojärjestelmistä erittäin suosittuja. 1990-luvulla markkinat laajenivat, ja Simons-tuotteiden vienti tuli yhä tärkeämmäksi. Ruostumattomien terästuotteiden kysyntä kasvoi, ja 2000-luvun alussa yritys esitteli laatumerkinnät SS Quality (ruostumaton teräs) ja TOP-laatu (kromiteräs).


Ray Metallfabrik AB on perheyritys - nykyään kolmannessa sukupolvessa. Työntekijöitä yrityksellä on noin 45.


Tuotanto


Ray Metallfabrik AB:n toimitilat sijaitsevat Ljungsarpissa, Ruotsissa, ja siellä valmistetaan myös yrityksen tuotteet. Varastossa on laaja valikoima putkia ja metallilevyjä, ja tuotannossa voidaan valmistaa lähes kaikki catback-pakoputkiston osat. Ray Metallfabrik AB:lla on ISO9001: 2015 -standardin sertifikaatti.


Osa tuotannosta on automatisoitu ja käytössä on robotteja, automaattinen laserleikkauslaite ym. automaattisia koneita. Osa tuotannosta – esimerkiksi hitsaus ja kokoonpano - tehdään pääosin käsityönä. Osa työkaluista ja koneista tehdään itse – tämä antaa lisää joustavuutta urheilupakoputkistojen valmistukseen sekä mahdollistaa sellaisten terästuotteiden valmistamisen, jotka soveltuvat pientuotantoon.


Suunnittelu ja tuotekehitys


Uusia pakojärjestelmiä suunnitellaan ja kehitetään jatkuvasti. Uuden urheilupakoputkiston suunnittelussa käytetään melkein aina lainattua autoa. Ensin päätetään putken mitat ja äänenvaimentimet, jotta saadaan aikaan juuri oikea ”urheilullinen” ääni niin mahdollisimman alhaisella vastapaineella. Vastapaine ja melutaso mitataan standardoiduilla mittausmenetelmillä – sekä auto pysyessä paikallaan että sen kulkiessa tietyllä tienpätkällä. Tulokset tallennetaan tietokantaan. Kokemuksen ja tiedon lisäksi suunnittelussa tarvitaan myös erilaisia testejä ennen kuin päästään valmistajan ja asiakkaan toivomaan lopputulokseen.


Kun oikea äänitason ja vastapaineen yhdistelmä on löydetty, varmistetaan että pakojärjestelmän geometria on oikeanlainen. Mallinnuksessa käytetään 3D-skannauksen ja 3D-CAD:n uusinta tekniikkaa: näin varmistetaan lopputuotteen täydellisen sopivuuden tiettyyn automalliin. Lopputestien jälkeen tutkitaan myös mahdollisuutta sovittaa kehitetty pakojärjestelmä toiseen moottorityyppiin, auton korimalliin tai samantyyppiseen automalliin jne. Kun osien suunnitelmat on hyväksytty, tehdään tuotantosuunnitelma.


Simons® Sportsystem -pakoputkisto parantaa suorituskykyä ja moottorin hyötysuhdetta. Simons® käyttää "suoria" äänenvaimentimia ja putkia, joiden halkaisijat ovat suuremmat kuin alkuperäisessä pakoputkistossa, jotta vastapaine saadaan minimoitua. Alempi vastapaine parantaa moottorin suorituskykyä ja tehokkuutta. Pakokaasut virtaavat helposti rei'itetyn putken läpi - suoraan äänenvaimentimien läpi - eikä ylimääräistä vastapainetta muodostu. Joskus tähän tekniikkaan yhdistetään myös muita menetelmiä oikean äänitason ja vastapaineen saavuttamiseksi.


Simons® Sportsystem -pakoputkien muotoilu antaa autolle ainutlaatuisen ja urheilullisen ilmeen.


Urheilullinen ääni


 "Suoran" äänenvaimentimen rakenne on hyvä absorboimaan korkeita taajuuksia, mutta alemmat taajuudet eivät absorboidu samalla tavalla. Tästä seuraa matala ja "urheilullinen" ääni, joka eroaa usein alkuperäisen pakoputkiston äänestä. Suunnittelussa pyritään saavuttamaan tasapainoinen urheilullinen ääni ilman häiriöitä auton sisäpuolella.


Suurimmassa osassa Simons-pakojärjestelmiä kokonaisäänitaso on kuitenkin samanlainen kuin alkuperäinen – ja automallia koskevia EU:n määräysten mukainen. Niille, jotka haluavat suuremman äänenvoimakkuuden, on olemassa ns. "Racepipes" -vaihtoehtoja pakoputken ensimmäisen äänenvaimentimen/resonaattorin korvaamiseksi. Yritys ei tällöin kuitenkaan ota vastuuta pakoputkiston äänenvoimakkuudesta, koska näiden muutosten ääntä ei ole testattu.


 


Virtasenkaupan Simons® Sportsystem -valikoimasta löydät esimerkiksi mutkat, jatkeet ja vaimentimet, muhvit, supistimet ja liitoskappaleet.


Tutustu Simons® Sportsystem -tuotevalikoimaamme virtasenkauppa.fi -verkkokaupassamme ja tilaa netistä.  Toimitus haluamallasi tavalla.


Monta hyvää syytä tilata netistä: monipuoliset valikoimat ja edulliset hinnat - ja verkkokauppa on aina auki! Samalla näet myös tarjoukset ja alennustuotteet virtasenkauppa.fi -verkkokaupasta: koneet, työkalut, auto- ja perävaunutarvikkeet, kemikaalit, leikkikalut sekä paljon muuta kätevästi netistä.