Tellefsdal

Tellefsdal Kjetting edustaa perinteitä, laatua ja sitoutumista.

Tellefsdal-ketjut ovat korkealaatuiset ja kestävät. Ketjut valmistetaan Nordic Traction Groupin Loimaan tehtaalla, jossa laatuketjuja on tehty jo yli 110 vuotta.

Uusimmat Tellefsdal tuotteet

Tellefsdal Kjetting


Tellefsdal Kjetting on merkki, joka edustaa perinteitä, laatua ja sitoutumista. Tellefsdal-ketjujen ostaja voi olla varma siitä, että tuote on parasta mahdollista laatua, joka perustuu vuosien saatossa kertyneeseen kokemukseen ja tietoon. Ketjut valmistetaan Nordic Traction Groupin Loimaan tehtaalla, jossa laatuketjuja on tehty jo yli 110 vuotta.


Tellefsdal Kjetting – 80 vuotta ketjuja


Tellefsdal Kjettingillä on 80 vuoden kokemus pyöräketjujen tuotannosta ja myynnistä: ketjuja on tehty kaikkiin tarkoituksiin – pienistä lumilingon pyöristä aina suurimpiin traktoreiden ja metsäkoneiden renkaisiin. Nykyisin Accent Equity Partners AB:n omistama Tellefsdal Kjetting on erillinen juridinen yhtiö Nordic Traction AS, jonka tuotteet markkinoidaan edelleen Tellefsdal Kjetting -nimellä.


Yrityksen toiminta on aiemmin ollut perinteisen tuotantokeskeistä, mutta viime vuosina strategiaa on muutettu. Innovatiivisuuteen panostava yritys on lanseerannut uudentyyppisiä tuotteita: esimerkiksi NorTractor-kevytketju, metsäketju U-Grip ja patentoidut Quatro T70- ja Quatro T90 -ketjut.


Tellefsdal Kjetting – ketjuja maatalouskäyttöön, metsäkoneisiin, kuorma-autoihin


Booriteräksestä valmistetut Tellefsdal Kjetting -maatalousketjut ovat korkealaatuisia ja kestäviä. Patentoidut Quatro T70 ja T90 -ketjut ovat olleet menestys: neliönastaratkaisu ja pito-ominaisuudet. NorTractor-kevytketju sekä perinteinen Super 8 täydentävät maatalouteen sopivaa valikoimaa. Quatro T90 soveltuu hyvin myös metsätalouskäyttöön.


U-Grip on Tellefsdalin myydyin metsäketju - maksimaalinen pito sekä renkaitten suoja.


Tellefsdal on erikoistunut myös lumiketjuihin ja niitä toimitetaan pohjoismaisille ja pohjoisamerikkalaisille kuljetusalan asiakkaille. NorTrac-kevytketju, SuperTwist ja Twist 8 täyttävät kuorma- ja linja-autojen ketjuille asetetut vaatimukset. Tellefsdal-ketjuvalikoimasta löytyy aina sopiva vaihtoehto.


Kaikki Tellefsdal-ketjut on valmistettu erikoiskarkaistusta booriteräksestä. Tärkeintä on turvallisuus, sopivuus ja liikkuvuus.


Loimaan tehtaan ja ketjunvalmistuksen historiaa


Loimijoki Spikfabrik perustettiin Loimaalle vuonna 1886. Ketjujen valmistus alkoi vuonna 1904.


Lumiketjujen valmistus alkoi 1930-luvulla Ruotsin Gunnebossa, Loimaalla Suomessa sekä norjalaisessa Tellefsdal-yrityksessä.


Vuonna 1951 Fiskars osti Loimaan ketjutehtaan. Gunnebo SuperGrip -metsäketju lanseerattiin vuonna 1963. Loimaan ketjutehdas siirtyi OVAKO Oy:lle vuonna 1979. OVAKO Oy:n kehittämä korkealaatuinen IB20-booriteräs on optimaalinen teräs ketjujen valmistamiseen.


Vuonna 1988 alkoi Clark Tracks -ketjujen valmistus Dumfriesissä, Skotlannissa.


Vuonna 1992 lanseerattiin Matti W -ketjuperhe.


OFA Oy AB osti Loimaan tehtaan vuonna 1993 – alettiin keskittyä lumi- ja jääketjuihin. Vuonna 1997 ruotsalainen Gunnebo osti OFA Oy AB:n ja lumi- ja jääketjujen valmistus keskitettiin Loimaalle. Vuonna 2004 Gunnebo vahvisti jääketjuliiketoimintaansa ja osti norjalaisen kilpailijansa Tellefsdalin, joka oli erikoistunut kevytketjuihin. Tuotevalikoima täydentyi vuonna 2007, kun Gunnebo osti skotlantilaisen Clark Tracksin. Vuonna 2010 ketjunvalmistus lopetettiin Norjassa ja tuotanto siirrettiin Loimaalle. Vuonna 2012 perustettiin Nordic Traction Group, joka käsittää ketjunvalmistukseen liittyvät toiminnot. Seuraavana vuonna perustettiin myyntiyhtiö Pietariin.


Vuonna 2015 Accent Equity osti Nordic Traction Groupin Gunnebo Industries AB:ltä. Gunnebo-tuotemerkki vaihtui NordChain-brändiksi.


Vuonna 2016 esiteltiin kevyiden lumiketjujen puolella uusi tuotemerkki: GripX.


Vuonna 2018 AB Max Sievert osti Nordic Traction Groupin Accent Equityltä.


Nordic Traction


Nordic Traction on yksi maailman suurimpia metsäkoneiden, traktoreiden ja kuorma-autojen ketjujen valmistajia. Nordic Tractionin tehdas sijaitsee Loimaalla. Ketjun valmistus alkoi tehtaalla vuonna 1903 ja jää- ja lumiketjuja on valmistettu 1930-luvulta lähtien. Ketjujen valmistuksessa käytetään tarkoitukseen kehitettyä, karkaistua booriterästä, jonka halkaisija on enintään 22 mm.


Ketjut leikataan, kootaan ja hitsataan suunnitelmien mukaisesti haluttuun tyyppiin ja kokoon. Lopuksi ne karkaistaan tarkasti valvotusti 900° C:ssa useiden tuntien ajan. Lopputuloksena on erittäin kova ja kestävä ketjupinta.


Pitkät perinteet ja Made in Finland -laatu sekä ISO 9001 -sertifioitu laadunhallintajärjestelmä varmistavat Nordic Traction -ketjujen pitkän käyttöiän jopa ääriolosuhteissa.


 


Virtasenkaupan Tellefsdal-valikoimasta löydät traktoreiden, kuorma-autojen sekä trukkien ja pienkuormainten lumiketjut ja jääketjut. Meiltä saat myös jääketjujen tarvikkeet.


Tutustu Tellefsdal-tuotevalikoimaamme virtasenkauppa.fi -verkkokaupassamme ja tilaa netistä.  Toimitus haluamallasi tavalla.


Monta hyvää syytä tilata netistä: monipuoliset valikoimat ja edulliset hinnat - ja verkkokauppa on aina auki! Samalla näet myös tarjoukset ja alennustuotteet virtasenkauppa.fi -verkkokaupasta: koneet, työkalut, auto- ja perävaunutarvikkeet, kemikaalit, lelut sekä paljon muuta kätevästi netistä.