Thule

Ruotsissa vuonna 1942 perustettu Thule suunnittelee ja valmistaa tuotteita, joiden avulla asiakkaiden on helpompi elää aktiivista elämää: "Active Life, Simplified." Thule on markkinajohtaja mm. kattotelineiden, kattoboksien ja autoon asennettavien pyörätelineiden valmistajana.

Suosituimmat Thule tuotteet

Uusimmat Thule tuotteet

Uusimmat tuotearviot Thule tuotteista

Thule


Thule Group - "Active Life, Simplified."


Thule suunnittelee ja valmistaa tuotteita, joiden avulla asiakkaiden on helpompi elää aktiivista elämää. Thule on markkinajohtaja useissa tuoteryhmissä: esimerkiksi kattotelineiden, kattoboksien, autoon asennettavien pyörätelineiden, kameralaukkujen, polkupyörän perävaunujen jne. valmistajana. Kasvu on nopeaa myös muissa tuotekategorioissa, mm. urheilukassit, matkalaukut, rattaat ym.


Thule on globaali yritys ja sen tuotteita voi löytää mistä vain: Australian rannoilta, Bostonin kaduilta, pyöräilyreiteillä Andien rinteillä tai Alppien hiihtokeskuksista. Kansainvälinen suunnittelijatiimi kehittää turvallisia, helppokäyttöisiä ja tyylikkäitä ratkaisuja aktiivisille perheille ja harrastajille. Thule valmistaa tuotteita, joita tarvitaan matkustettaessa ja kuljetettaessa tavaroita: läppärilaukkuja, kasseja, koteloita tai pyörätelineitä ja muita raskaampien tavaroiden kuljetuksessa tarvittavia ratkaisuja.


Thule-konsernilla on noin 2400 työntekijää yhdeksässä tuotantolaitoksessa ja 35 myyntikonttorissa ympäri maailmaa. Thulen tuotteita myydään 140 maassa, ja vuonna 2019 myynti oli 7 miljardia kruunua. Konsernin pääkonttori on Malmössä, Etelä-Ruotsissa.


Thule-konsernin historia


Thulinin perhe perusti Thulen vuonna 1942: Erik Thulin, aktiivinen ulkoilmaihminen, nimesi suunnittelemansa haukipyydyksen Thuleksi ja alkoi myydä niitä kalastajille Skandinaviassa. Pian hän alkoi lisätä muita käytännöllisiä tavaroita yrityksensä tuotevalikoimaan. Vuosi vuodelta liiketoiminta kasvoi ja oli kannattavaa.


1960-luvulla yritys alkoi keskittää liiketoimintansa autoihin liittyviin tuotteisiin – jotta varusteiden kuljettaminen olisi helpompaa. Ensimmäinen suksiteline lanseerattiin vuonna 1961. 1970-luvulla tuoteryhmiä lisättiin uusien urheilulajien (esimerkiksi alppihiihto) kasvun myötä. Tuotteita alettiin myydä eripuolilla maailmaa, mm. USA:ssa ja Japanissa.


Thulinin perhe myi yrityksen vuonna 1979 Eldon Groupille, joka tuolloin oli pörssiyhtiö. Yrittäjyys ja intohimo kuitenkin säilyivät ja Thule-konserni on jatkanut kasvuaan – useiden yksityisten omistajien kanssa - sekä orgaanisesti että yritysostojen kautta. Nykyisin Thule Group on pörssiyhtiö ja se on alallaan maailman johtava: tuotteissa, joiden avulla ihmisten on helppo kuljettaa kaikkea tarvittavaa – luotettavasti, turvallisesti ja tyylikkäästi. Thule on urheilu- ja ulkoiluyritys, joka jatkaa perinteitään kehittämällä älykkäitä ratkaisuja, jotka ovat turvallisia ja helppokäyttöisiä ja jotka mahdollistavat aktiivisen elämäntavan.


Thule – yrityksen historian virstanpylväitä


Vuonna 1942 Erik Thulin perusti Thulen Hillerstorpissa, Ruotsissa.


Vuonna 1962 lanseerattiin suksiteline – yhtiön ensimmäinen urheiluvarusteiden kuljettamiseen tarkoitettu tuote.


Vuonna 1964 esiteltiin Thule Roof Basket (kattoteline) – innovatiivisen tuotteen joustava kiinnitysratkaisu helpotti asennusta.


Vuonna 1977 lanseerattiin ensimmäinen Thule-suksiboksi TB-11. Ingemar Stenmarkista, kuuluisasta ruotsalaisesta alppihiihtäjästä, tuli Thulen brändilähettiläs.


Vuonna 1983 Thule tuo surffilautatelineet Yhdysvaltojen markkinoilla. Tuotemerkkiä vahvistamaan saatiin maailmankuulu lainelautailija Robby Naish.


Vuonna 1992 Thule toi markkinoille ensimmäisen vetokoukkuun asennettavan pyörätelineen.


Vuonna 2001 lanseerataan Thule Hull-a-Port-kajakkiteline.


Vuonna 2004 Thule-konserni ostaa Königin, joka kuuluu Euroopan johtaviin lumiketjuvalmistajiin.


Vuonna 2005 Thule-konserni lähtee mukaan matkailuautotarvikemarkkinoille ostamalla Omnistorin - Euroopan johtavan matkailuautojen ja asuntovaunujen pyörätelineiden ja markiisien valmistaja.


Vuonna 2006 Thule-konserni ostaa Case Logicin, joka valmistaa elektronisten laitteiden laukkuja – alansa ykkösyritys. Samana vuonna Thule ostaa myös ulkoilu- ja urheiluvälineiden kuljetustelineisiin erikoistuneen Sportrackin sekä useita eurooppalaisia ja pohjoisamerikkalaisia vetokoukkualan yrityksiä.


Vuonna 2009 tuo markkinoille Thule EuroPower -pyörätelineen, joka on ensimmäinen erityisesti sähköpyörille tarkoitettu pyöräteline. Samana vuonna Thule myy Pohjois-Amerikan vetokoukkuliiketoimintansa


Vuonna 2010 esitellään Thule Crossover -laukkumallisto. Thule Adventure Team – maailman johtava moniurheilujoukkue – muodostetaan. Autoteollisuuden integroitujen kattotelineiden valmistuksesta luovutaan ja toiminta myydään.


Vuonna 2011 Thule-konserni lähtee mukaan Active with Kids -toimialalle ja ostaa kanadalaisen Canadian Chariot Carriers Inc. -yrityksen, joka on johtava lasten monitoimivaunujen valmistaja maailmassa -


Vuonna 2012 tuodaan markkinoille Thule Pack ‘n Pedal -malliston, joka on uusi, fiksu ja tyylikäs polkupyörien laukku- ja tavaratelinejärjestelmä.


Vuonna 2013 lanseerataan Thule-tuotemerkillä varustetut älypuhelinten suojakuoret: Thule Gauntlet- ja Thule Atmos X3. Urheilu- ja matkakassien valikoima laajenee Thule Chasm -sarjalla, johon kuuluu vedenkestävät urheiluvälinepussit ja Thule RoundTrip -pyöränkuljetuslaukut. Thule Crew -tiimi perustetaan innostamaan elämään aktiivisemmin: ”Spend more time outdoors”.


Vuonna 2014 Thule Group listataan pörssiin (Nasdaq Tukholma). Thule-rinkat tulevat markkinoille. Active with Kids -valikoimaa laajennetaan: Thule Glide- ja Thule Urban Glide -rattaat sekä Thule RideAlong- ja Thule RideAlong Mini -pyöräistuimet tulevat markkinoille. Strateginen painopiste siirtyy ja keskitytään merkkituotteisiin ja tämän takia vetokoukkuliiketoiminta yhtiöitetään erilliseksi yhtiöksi (Brink Group) ja perävaunuliiketoiminta myydään ja siitä tulee Brenderup Group.


Vuonna 2015 lanseerataan Thule Legend -sarjan GoPro-laukut. Active with Kids -valikoima laajenee ja Thule Sapling -lastenkantoreput tulevat myyntiin. Thule RideAlong Mini -lasten pyöräistuin palkitaan iF Product Design Gold -palkinnolla. Itä-Eurooppaan avattiin Thulen suurimman kokoonpanotehtaan viereen 10 000 m² jakelukeskus (Huta, Puola). Samana vuonna myytiin lumiketjuliiketoiminta. Hillerstorpissa, Ruotsissa, sijaitsevaa Thule Goup Test Center -testauskeskusta laajennettiin ja siitä tuli samalla Thule-konsernin globaali testikeskus. Thulen tekee yhteistyötä bluesign technologies AG:n kanssa varmistaakseen, että sen käyttämät tekstiilimateriaalit täyttävät korkeat ympäristövaikutuksia, terveyttä ja turvallisuutta koskevat vaatimukset.


Vuonna 2016 Thule esittelee Thule Subterra -matkalaukkumalliston Berliinin IFA-messuilla. Thule Chariot -monitoimirattaiden uusi sukupolvi sekä Thule EasyFold XT, kokoontaitettava pyöräteline, esitellään. Thule Group osti hollantilaisen GMG B.V.  -yrityksen: polkupyörän lastenistuimia Yepp-tuotemerkillä.


Vuonna 2017 Thule Group sitoutuu YK:n Global Compact -periaatteisiin. Thule Sleek - uudentyyppiset nelipyörärattaat kaupunkiseikkailuihin - esitellään. Thule Group luopuu jäljellä olevan osan erikoisliiketoimintaansa ja myy USA:n työkalulaatikkoliiketoiminnan. Kaupankäynti Thule-konsernin osakkeilla siirretään pörssissä keskisuuresta suurten yhtiöiden ryhmään.


Vuonna 2018 Thule Group raportoi ensimmäistä kertaa kestävän kehityksen työstään Global Reporting Index (GRI):n ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisesti. Puolan Pilaan avataan uusi tuotantolaitos. Samana vuonna Thule Group ostaa pohjoisamerikkalaisen Tepui Tents -yrityksen, joka valmistaa kattotelttoja. Thule vakiinnuttaa asemansa globaalina markkinajohtajana julkaisemalla seuraavan sukupolven kattotelinejärjestelmät. Thule Revlove – Thulen ensimmäinen kova matkalaukku – tulee markkinoille.


Vuonna 2019 Thule laajentaa Outdoor and Adventure Camping -tuotevalikoimaansa Fly Fishing Rod Vaults -tuotteilla (kattotelineet perhokalastusvavoille) ostaessaan pohjoisamerikkalaisen Denver Outfitters-yrityksen. Thule saa useita Red Dot -palkintoja (mm. best outdoor brand). Kolmipyöräiset kaupunkirattaat lanseerataan. Thule Crossover 2 -matkatavaramallisto esitellään.


Vuonna 2020 uusi matkalaukkumallisto Thule Spira tulee myyntiin maailmanlaajuisesti. City Stroller -kaupunkirattaat tulevat myös markkinoille. Thule saa IF Gold Award -muotoilupalkinnon.


 


Virtasenkaupan THULE-valikoimasta löydät suksitelineet, kattotelineet ja taakkatelineet, suksiboksit, katolle asennettavat polkupyörätelineet, takaluukkuun asennettavat polkupyörätelineet ja vetokoukkuun asennettavat polkupyörätelineet, kajakkitelineet, purjelautatelineet ja melontalautatelineet, asennussarjat ja -tarvikkeet sekä lisätarvikkeet ja lisävarusteet, kiinnityshihnat, kuormanrajaajat ja  kuormaverkot.


Tutustu THULE-tuotevalikoimaan virtasenkauppa.fi -verkkokaupassamme ja tilaa netistä.  Toimitus haluamallasi tavalla.


Monta hyvää syytä tilata netistä: monipuoliset valikoimat ja edulliset hinnat - ja verkkokauppa on aina auki! Samalla näet myös tarjoukset ja alennustuotteet virtasenkauppa.fi -verkkokaupasta: koneet, työkalut, auto- ja perävaunutarvikkeet, kemikaalit, lelut ja paljon muuta kätevästi netistä.