Valeryd

Vuonna 1958 alkunsa saanut ruotsalainen Valeryd on matkailu- ja perävaunujen varaosien toimittaja.

Suosituimmat Valeryd tuotteet

Uusimmat Valeryd tuotteet

VALERYD


Ruotsalainen Valeryd on matkailu- ja perävaunujen varaosien toimittaja.


Valerydin historia


1958 – ensimmäinen perävaunu


Bernt Larsson ja Per-Owe Larson olivat veljeksiä ja heillä oli autokorjaamo Larvissa, lähellä Varaa, Länsi-Götanmaalla. He korjasivat autoja ja kuorma-autoja, mutta myös rakensivat kuorma-autoja alueen maanviljelijöille. Vuonna 1958 heitä pyydettiin rakentamaan kevyt perävaunu autoon: lähistöllä toimivan yrityksen omistaja tarvitsi sellaisen. Veljekset aloittivat työn ja pian ensimmäinen jarruton peräkärry rullasi ulos pienestä korjaamosta.


1960-luku: tilaustuotannosta massatuotantoon


Kevyiden perävaunujen tarve osoittautui suureksi. Yritys ei ollut enää pieni korjaamo, vaan kasvoi ja muutti suurempiin tiloihin. Nimi Valerydsläpet (släp = perävaunu) tulee lähistöllä sijaitsevista Valebergista ja Rydista. Seuraavien vuosien aikana toiminta kasvoi entisestään ja siirryttiin tilaustuotannosta massatuotantoon. Perävaunuvalikoima laajeni ja kattoi myös hevoskuljetuksen sekä autojen kuljetuksen.


Valeryd 1970- ja 1980-luvuilla


1970- ja 1980-luvuillaliiketoiminta kasvoi edelleen ja myynti laajeni koko Ruotsiin. Vuonna 1991 Valeryd-tuotemerkillä oli valmistettu yhteensä 10 000 perävaunua – monet niistä yhä käytössä Ruotsin teillä. Per-Ove Larssonin poika Magnus Larsson – Valerydin nykyinen omistaja – aloitti uransa tuotannossa: hitsausta, kokoonpanoa ja maalausta.


1990-luku ja Magnus Larsson


Magnus Larsson osti yrityksen setänsä jälkeen ja johti perävaunujen tuotantoa vuoteen 1994, jolloin se myytiin. Magnus huomasi mahdollisuuden kehittää konseptin koko ajan kasvaville jälkimarkkinoille ja aloitti komponenttivalmistuksen sekä oikeiden varaosien löytämiseen tarkoitetun Valeryd Easy Search -ohjelmiston kehittämisen.


Valeryd Släpartsin toiminta alkoi vuonna 1995. Sekä omistajalla, Magnus Larssonilla, että monilla yrityksen työntekijöillä oli pitkä kokemus perävaunujen valmistamisesta. Nyt keskityttiin varaosien myyntiin, omaan huoltokorjaamoon, akselien myyntiin sekä lisenssivalmistukseen. Toiminta oli vilkasta alusta lähtien.


2000-luku -uusia ideoita


Pian Magnus alkoikin kehittää uutta ideaa: tarjota jälleenmyyjille täydellinen valikoima perä- ja matkailuvaunujen varaosia ilman tarvetta pitää omaa varastoa tai huolehtimista ostoista eri toimittajilta. Kehitetään Merak-myymäläteline. Markkinointi aloitettiin syksyllä 2001, jolloin järjestelmä oli suurimmalta osaltaan valmis. Koko myymäläjärjestelmä esiteltiin tammikuussa 2001 Elmian Auto Teknik -messuilla ensimmäisen kerran.


”Valeryd Easy Search”-ohjelmisto oli seuraava idea ja syksyllä 2003 se toimitettiin jälleenmyyjille. Ohjelmisto helpotti varaosahakua. Ohjelmistoa kehitettiin edelleen ja uusi versio valmistui seuraavana vuonna. Rekisterinumeron perusteella tehtävä hakutoiminto otettiin käyttöön myös Valerydin kotisivuilla. Nykyisin erilaisia myymälätelineitä on kaikkialla Ruotsissa ja Norjassa, Easy Search -haku on käytettävissä Internetissä ja oikeiden varaosien löytäminen on helppoa niin jälleenmyyjille kuin kuluttajillekin.


2007 – uusia tuoteryhmiä


Ruotsissa asiakasmäärät kasvoivat edelleen ja asiakkaita tuli myös muista Pohjoismaista – erityisesti Norjasta. Yritys lanseerasi kaasujouset ja muista uusia tuoteryhmiä.  Kotisivuille kehitettiin kaasujousia varten hakukone.


2012 – uusia markkinoita


Valerydin kasvu jatkui ja yritys valloitti uusia markkinoita: myynti laajeni Saksaan, Balkanin maihin ja Ranskaan – ja myös OEM-asiakkaille.


2017 – tulevaisuudensuunnitelmia


Tulevaisuuteen valmistautumiseen kuuluu uusi, moderni verkkosivusto sekä uuden logistiikkakeskuksen rakentaminen Vårgårdaan.


 


Virtasenkaupan VALERYD-valikoimasta löydät esimerkiksi AL-KO-, BPW-, GSM / GKN-, Peitz-, Knott- ja Hahn-jarrukengät, jarrutangot, kaasujouset, kuulakytkimet, aisan vaimentimet, kumipalkeet, peräkärryn jarrupäät sekä muut perävaunutarvikkeet, asennussarjat, tarvikkeet ja varaosat.


Tutustu VALERYD-tuotevalikoimaamme virtasenkauppa.fi -verkkokaupassamme ja tilaa netistä.  Toimitus haluamallasi tavalla.


Monta hyvää syytä tilata netistä: monipuoliset valikoimat ja edulliset hinnat - ja verkkokauppa on aina auki! Samalla näet myös tarjoukset ja alennustuotteet virtasenkauppa.fi -verkkokaupasta: koneet, työkalut, auto- ja perävaunutarvikkeet, kemikaalit ja vaikkapa lelut sekä paljon muuta kätevästi netistä.