Ale -23%
Ilmainen toimitus!

Kaliumsammutin, Maus Xtin Klein

Vain 480g - sammutusteholtaan vastaa 2kg perinteellistä sammutinta!

Holy smoke! Tehokas ja todella pienikokoinen sammutin, jonka erinomainen kaliumpohjaiseen savuun perustuva sammutustekniikka ei jätä lainkaan sammutusjälkiä! Lue lisää >>

norm. 102 € TARJOUS 78,80 63,55€ alv 0 %
Vertaile

Saatavuusarvio: Heti varastossa

Tuotekoodi: 1001-1

EAN-koodi: 7350015530010

Takuu: 5

Toimitus alkaen 0 € -
Toimitustavat  

Maus Xtin Klein palontorjuntalaite / palonsammutin

Monipuolinen ja todella pieneen tilaan mahtuva sammutin esimerkiksi matkailuajoneuvoon, veneeseen tai vaikkapa kesämökille.
Maus Xtin Klein on monipuolinen palontorjuntalaite, joka sopii lähes kaikentyyppisiin tulipaloihin. Sammutusteholtaan se vastaa perinteistä 2 kg sammutinta ja on luokiteltu pienemmille paloille paloluokissa B ja C.
Maus Xtin Klein on testattu tehokkaaksi sammuttamaan muun muassa palava puu, huonekalut, tekstiilit, bensa ja diesel, sekä ammoniakki, sytytysneste, rasva ja ruokaöljy. Sitä voidaan käyttää myös pienempien sähköpalojen sammutukseen. Kuitupalojen sammutuksessa Maus-sammutinta voidaan käyttää ensisammutuksessa, mutta sen jälkeen kuitupalo pitää vielä jälkisammuttaa esimerkiksi vedellä.
Kaliumpohjaiseen savuun perustuva sammutustekniikka ei jätä lainkaan sammutusjälkiä ja sen avulla voidaan sammuttaa lähes kaikenlaista palavaa materiaalia.

Maus Xtin Kleinin teknologia on peräisin Venäjän avaruusohjelmasta. Kosmonauteille oli kehitettävä jonkinlainen palosuoja, mutta koska perinteiset palosammuttimet jättävät jälkeensä jauhetta ja vaahtoa oli kehitettävä jotain uutta. Avaruusteknologiaa hyväksi käyttäen kehitettiin keino sammuttaa tulipalo kaliumpitoisella aerosolilla. Kaliumpohjainen savu ei tukehduta tulta vaan kapseloi sisäänsä palavat artikkelit, jonka tuloksena tuli sammuu.

Maus-sammutin on todella helppo käyttää. Sammuttimen takaosassa oleva sokka vedetään pois, jonka jälkeen sammutin suunnataan kohti palavaa pintaa noin puolen metrin päästä ja kaliumsavu vapautetaan erillistä nappia painamalla.
Kaliumsavu ei ole myrkyllistä eikä mitenkään ihmisille vaarallista, joten lapsetkin voivat turvallisesti käyttää Maus-sammutinta.
Sammutin on täysin huoltovapaa ja sillä on viiden vuoden takuu. Sammutin on käyttövalmis viisi vuotta valmistuspäivästä, jonka jälkeen se voidaan kierrättää kuten mikä tahansa spraypurkki. Mikäli sammutinta ei ole käytetty, tulee se tyhjentää ulkoilmassa ennen kierrätykseen laittoa.

Maus Xtin Klein on CE-hyväksytty ja se on saanut myös kansainvälisen merenkulun RINA-sertifikaatin.
Sammutin ei kuitenkaan täytä viranomaisen edellyttämiä venesammuttimen paloluokkia, joten se ei voi korvata lain edellyttämää 8A/68B-luokan sammutinta, joka on tarkoitettu sekä kuitu- että nestepalojen sammuttamiseen.
Pienen kokonsa ja sammutustapansa ansiosta Maus Xtin Klein on silti erinomainen lisäturva esimerkiksi veneen konehuoneessa tai vaikkapa keittiössä, johon sen voi helposti varastoida ja aktivoida tulipalon sattuessa. Toisin kuin perinteisestä sammuttimesta, kaliumpohjaiseen savuun perustuvasta sammutteesta ei aiheudu lainkaan siivottavaa sotkua, joten se ei esimerkiksi tuhoa kaikkia ympärillä olevia sähkölaitteita.

- Huoltovapaa
- Pituus: 242 mm
- Läpimitta: 53 mm
- Toimii lämpötila-alueella -20°C – +55°C
- 5 vuoden takuu
- CE- ja RINA-hyväksytty
- Paino: n. 480g

Yhteystietojasi ei julkaista.

  Mika A.

  25.02.2020

Tehokas ja hyvä lisäturva kotiin ja autoon.

  Thorolf N.

  01.10.2018

  Raimo H.

  20.09.2018

Tuotetta ei ole onneksi vielä tarvinnut kokeilla, mutta arvostelut maailmalla ovat myönteisiä.

  PäivärinteenTila Ilpo Inkiläinen I.

  10.08.2018

Sopivan pienikokoinen autoon laitettavaksi.

  Jari P.

  05.07.2018

Katso myös muut tuotteet ryhmässä Palosammuttimet

  Tämän tuotteen ostajat tilasivat myös näitä