Uppopumput

Uppopumppua ostaessasi tärkeintä on ensin valita pumppu vesityypille, puhdas tai likainen vesi. Tämän jälkeen voit tarke...Näytä kaikkintaa hakua vielä esim. rajaamalla nostokorkeuden, hinnan tai upotussyvyyden mukaan. Aloita tarkentamalla hakua.

Uppopumput


Uppopumput ovat pumpattavaan nesteeseen – yleensä veteen - upotettavia pumppuja, joita käytetään veden ja/tai jäteveden pumppaukseen - vaikkapa veden poistoon esimerkiksi kellarista tai säiliön tyhjennykseen. Uppopumpussa ei ole imuputkea ja sen imukorkeus on veteen upotettuna nolla. Tavallisesti uppopumppua käytetään siis tyhjennykseen.

Uppopumpun ohjaus tapahtuu joko sähkökatkaisijan tai uimurikytkimen avulla. Kun uimuri on ala-asennossa, pumppu on pysähtynyt ja kun vesi nostaa uimuria, pumppu käynnistyy.

Uppopumput sopivat sekä puhtaan että jopa voimakkaasti likaantuneen veden täyttö- ja poistotöihin. Niitä käytetään esimerkiksi tulvivien tilojen tyhjentämiseen, pumppaamaan vettä sadevesitynnyristä ja syöttämään vettä vesisäiliöön. Niitä hyödynnetään myös vaikkapa järvien ja lampien vedenpoistossa. Uppopumpuilla poistetaan ja/tai syötetään vettä. Palokunnat ja pelastuslaitokset tarvitsevat uppopumppuja, ja ne ovat tarpeellisia esimerkiksi rakennusalalla ja niitä käytetään myös vaikkapa akvaarioalalla. Uppopumput ovat siis hyvin monikäyttöisiä.

Tärkeää on valita tarpeen mukaan oikeantyyppinen uppopumppu: puhtaalle vai likaiselle vedelle? suuria likahiukkasia vai pienempiä partikkeleja? Puhdasvesipumppuja voidaan käyttää esimerkiksi lähteiden, uima-altaiden ja vesisäiliöiden kanssa – likavedelle tarkoitettu uppopumppu puolestaan sopii kohteisiin, joissa vedessä on isompia hiukkasia.

Uppopumpun valinta


Uppopumpun valintaan vaikuttaa veden nostokorkeus ja tuoton tarve. Poistoletkut valitaan lähdön koon mukaan. Pumppua hankittaessa tulee ottaa huomioon myös poistoletkun pituuden vaikutus pumppaustehoon.

Missä aiot käyttää uppopumppua?

Miten haluat käyttää uppopumppua?

Uppopumpun valinnassa huomioitavia ominaisuuksia


Upotussyvyys = suurin sallittu etäisyys laitteen yläreunasta veden pintaan. Huomioi tämä erityisesti silloin, jos pumppua käytetään kokonaan veden alla
Nostokorkeus – korkeusero pumppauspaikan ja nesteen määräpaikan välillä. Nostokorkeudella ei ole merkitystä, mikäli nesteen määräpaikka on pumppauspaikkaa alempana: pumppaustehoa ei tällöin tarvita
Nostoteho kertoo pumpun tehon litroina tunnissa. Tehokkaimpien uppopumppujen nostoteho on 600 -30 000 l/h – tulvissa ja muissa vaativimmissa tilanteissa nostotehon pitää olla jopa yli 10 000 l/h. Kotikäytössä nostotehoksi yleensä riittää alle 1 000 l/h.
Hiukkaskoko / raekoko / kiinteän aineen koko – pumpattavassa nesteessä olevan kiinteän aineen maksimihalkaisija. Kirkasvesi- /puhdasvesipumpuilla hiukkaskoko on yleensä 5 mm – likavesipumpulla puolestaan vähintään 25 mm.
Jäännösveden taso tarkoittaa sitä, miten paljon vettä jää pumppauksen jälkeen astiaan tai vaikkapa lattialle. Matalapintaisesti imevien uppopumppujen jäännösveden taso on muutama millimetri, joten jäljelle jäänyt vesi on helppo kuivata. Jäännösveden taso kannattaa ottaa huomioon, kun valitaan uppopumppua esimerkiksi rakennusten vesivahinkotilanteen hoitamiseen. Jos taas tarvitaan laite pumppaamaan vettä kaivosta, jäännösveden tasolla ei ole suurta merkitystä.

Puhdasvesipumppujen ja likaveden pumppujen erot


Puhdasveden uppopumput

Puhdasveden uppopumppu sopii puhtaan tai hieman likaisen veden tai muun nesteen poistoon ja pumppaamiseen. Se sopii esimerkiksi kotitalousvedelle, altaiden tyhjentämiseen, sadeveden kuljettamiseen. Tarkista hiukkasten maksimikoko, ettet vahingoita pumppua!

Puhdasveden uppopumppu mahdollistaa myös matalapintaimun, joten pumppaus onnistuu, vaikka vettä ei olisi muutamaa millimetriä enempää. Matalapintaimun jäljiltä pinnan kuivaus rätillä riittää. Pumpun teknisistä tiedoista voi tarkistaa matalimman vedenkorkeuden, johon asti vettä voidaan pumpata.

Likaveden uppopumput

Likaveden uppopumppu sopii erittäin likaisen veden pumppaamiseen. Sen avulla voidaan tyhjentää vaikkapa puutarhalampia tai rakennus- ja jätevesikuoppia. Se sopii myös järvien ja jokien vedenpoistoon tai ylitulvineiden tilojen kuivaukseen sekä haastaviinkin vedenpoistokohteisiin. Likaveden uppopumppujen maksimiraekoko on huomattavasti isompi kuin puhdasveden pumppujen, mutta tarkista aina maksimihiukkaskoko ja pumpun sopivuus käyttökohteen mukaan. Likaveden uppopumppu sopii tietysti myös puhtaalle vedelle.

Yhdistelmäuppopumput

Yhdistelmäpumppuja voidaan käyttää sekä puhtaalle että likaiselle vedelle.


Hanki uppopumput näppärästi verkkokaupastamme: tilaa netistä – toimitus valitsemallasi tavallaUppopumput sekä muut laitteet ja työkalut helposti, edullisesti ja nopeasti verkkokaupasta!

Monta hyvää syytä tilata netistä: halpa hinta ja monipuoliset valikoimat - ja verkkokauppa on aina auki! Samalla voit tarkistaa myös muut tarjoukset ja alennustuotteet virtasenkauppa.fi -verkkokaupasta: työkalut, tarvikkeet, kemikaalit, koneet ja paljon muuta kätevästi netistä.