Sähköauton latausasema Pure Black 2 |1/3-vaihe | 22 kW | Type 2 | 7 m, Webasto ūüôā

Kotilatausasema sähköautolle: 3,6 kW (16A 230VAC) - 22 kW (32 A 400 VAC)

Markkinoiden suosituin kotilatausasema, mutta nyt siinä on 7 metrin piuha. Pidempi on parempi. Ainakin tässä asiayhteydessä. Lue lisää >>

Säästä
116 ‚ā¨

939
norm. 1055
757,26 alv 0 %

Heti maahantuojan varastossa! Kun tilaat nyt, lähetämme tiistaina

Ilmainen toimitus

Tuotetta ostettavissa enintään X kpl

Webasto Pure sähköauton latausasema

Huipputasoinen, Webaston valmistama sähköauton kotilatausasema. Webasto Pure on kuluttajakäyttöön suunniteltu latausasema sähköautoille. Helppokäyttöinen latausasema on mahdollista sijoittaa joko sisätiloihin esimerkiksi autotalliin tai vaikkapa suoraan kodin ulkoseinään. Latausasemassa on tasan 7 metriä pitkä latausjohto, jonka ansiosta autoa ei välttämättä tarvitse ajaa aivan kiinni latauspisteeseen.
Latausaseman kautta sähköauton lataaminen onnistuu noin kuusi kertaa nopeammin kuin ladattaessa tavallisen pistorasian kautta.
Webasto Pure voidaan kytkeä joko valovirtaan tai voimavirtaan ja latausteho on kytkentätavasta riippuen 3,6 kW - 22 kW.
Valmistajan ohjeiden mukaisesti latausasema voidaan sijoittaa 0,4 - 1,5 m korkeudelle.

Asiakkaamme luvalla lainattu viesti Facebookin Plug-in hybridit-ryhmästä muokkaamattomana:

Osalle ryhmäläisistä tämä postaus on varmaan ihan arkea, mutta kun itse aloittelin sähköautoilua, niin kaipailin tietoa latausratkaisuista, asennuksista ja mistä kukin on laitteensa hankkinut jne. Niinpä ajattelin nyt jakaa oman pienen seinälaturiprojektini tämän ryhmän mahdollisille uusille tulokkaille tai vasta plugarin hankintaa suunnitteleville.

Itsellä menopelinä XC60 T8, jonka mukana tulee kaksi latausvaihtoehtoa: Type2 kaapeli sekä normaalilla sukolla oleva laturi. Jälkimmäistä olen sitten käyttänyt autotallissani puolen vuoden ajan, mutta kun pyörin työmatkoilla eri puolilla Suomea, niin olen useimmiten ottanut senkin mukaan. Monissa hotelleissa tai asiakkaillani kun ei vielä ole varsinaisia latausasemia, mutta sukoista on saanut virtaa ottaa. Niinpä kyllästyin tämän kaapelin edestakaisin pakkailuun ja päätin hankkia latausaseman tallin seinään.

Vertailujen jälkeen päädyin Webaston Pureen, joka sopii hyvin nykyiseen 3,6 kW latailuun, mutta laitteesta löytyy potkua myös 22 kW lataukseen tulevaisuuden mahdollisia täyssähköautohankintoja ajatellen. Laitteelle löytyy verkosta monia eri myyjiä, omani ostin täältä: https://www.virtasenkauppa.fi/webasto-pure-black-type-2-22kw-kotilatausasema-sahkoautolle-33662, josta toimitus tuli todella sujuvasti, vuorokaudessa perillä.

Tutulla sähkärillä oli kädet täynnä projekteja pitkälle kevääseen, joten googlailin vähän Turun seudun sähköurakoitsijoita. Silmiin pistävää oli se, että yksikään heistä ei sivuillaan tarjonnut laturien asennusta, monenlaista muuta kyllä. Tarjouspyynnön lähetin neljälle yhtiölle, joista vain yksi vastasi! Kolmesta ei ole tähän päivään mennessä kuulunut mitään, taitaa olla liikaa töitä... No, se yksi palveli sitten sitäkin jouhevammin. Turun Sähköurakoinnista on vain hyvää sanottavaa. Nopeasti tuli vastaus asennusvaihtoehdoista sekä arvio kustannuksista. Tänään asentaja tuli sitten sovitusti paikalle ja koko homma meni kahdessa tunnissa, vaikka laitteelle vedetiin uusi kolmivaihealinja keskukselta. Ja kaveri vieläpä siivosi kaikki roskatkin pois.

Itse tein latausjohdolle sitten vielä pienen "yläasennuksen", jotta se ei pyöri tallin lattialla jaloissa tai johtoa ei tarvtise koko ajan nostella edestakaisin. Nyt voi vain ajaa töpselin viereen, luukku auki ja lataus on kytkeyttynä yhdellä käden liikkeellä.

Että semmosta, aurinkoista sähköautoilua kaikille, nimittäin seuraavaksi paneelit katolle :)


  • Latausp√§√§: Type 2
  • Liitant√§: 230 V / 400 V
  • Virta: 16 - 32 A
  • Lataustehon vaihtoehdot (230 V): 3,6 kW (16A) / 4,6 kW (20A) / 7,2 kW (32A)
  • Lataustehon vaihtoehdot (400 V): 11 kW (3x16A) / 22 kW (3x32A)
  • Latausjohdon pituus: 7 metri√§
  • Normaali k√§ytt√∂l√§mp√∂tila: -25¬įC - + 55¬įC
  • Suojausluokka: IP54
  • Mitat: 224 x 107 x 447¬†mm (sis√§lt√§√§ asennuskehyksen, jonka paksuus 23 mm)
  • Paino: 5,6 kg


Huom: latausasemaa asentavalla, käyttöönottavalla sekä ylläpitävällä henkilöstöllä täytyy olla asiaankuuluva pätevyys ja valtuutus työskennellä sähköjärjestelmien kanssa. Tämä ammattisähköasentaja on täysin vastuussa sovellettavien asennussääntöjen ja määräysten noudattamisesta.

Webaston Pure Black latausasemien mallit:
Pure Black 22kW - 4,5 metrin johdolla Pure Black 22kW - 7 metrin johdolla Pure Black 11kW - 4,5 metrin johdolla Pure Black 11kW - 7 metrin johdolla

Lisäksi saatavilla on tolppa-adapteri, jolla latausaseman saa asennettua suoraan lämmitystolppaan vanhan piharasian tilalle.

  Peter S. 17.05.2021

UUTTA! Voit lisätä nyt myös kuvia kaikkien ihasteltavaksi (vapaaehtoinen)
Voit lisätä yhden tai useamman kuvan. Lähettämällä kuvan, annat meille oikeuden käyttää kuvaa markkinoinnissa ja sosiaalisessa mediassa.

Yhteystietojasi ei julkaista.