Aggregaatti monipuolisesta valikoimasta 🙂

Aggregaatti kannattaa valita omiin tarpeisiin sopivaksi. Jo pienellä, mukavasti mukana kulkevalla Aggregaatilla pystyy h...Näytä kaikki
oitamaan esimerkiksi mökin pienimuotoiset sähkötarpeet. Aggregaatti on myös järkevää varautumista mahdollisiin sähkökatkoksiin.

Rajaa tuotteita haluamillasi ominaisuuksilla. Mikäli olet epävarma millainen aggregaatti sopii tarpeisiisi, älä epäröi ottaa yhteyttä, asiakkaita varten täällä ollaan.

Valitse sopiva aggregaatti ja tilaa se edullisesti ja kätevästi netistä!

Ohjeita aggregaatin valintaan - Miten valitset riittävän tehokkaan aggregaatinMinkälaisten sähkölaitteitten kanssa käytät aggregaattia?

Tarvitsetko useampia laitteita yhtä aikaa?

Ota huomioon, että osa sähkölaitteista tarvitsee käynnistyshetkellä huomattavasti laitteessa ilmoitettuja arvoja enemmän virtaa: vaikkapa jääkaapin tai pesukoneen virrankulutus voi käynnistyshetkellä olla moninkertainen.

Huomioi myös, että osa sähkölaitteista (tietokoneet, mikroaaltouunit, televisiot, …) vaatii toimiakseen erittäin laadukasta ja tasaista sähköä.

Aggregaateista ilmoitetaan usein kaksi eri teholukemaa: enimmäisantoteho ja jatkuva antoteho:
- Enimmäisantoteholla tarkoitetaan suurinta mahdollista tehoa, jonka aggregaatti kykenee tuottaman hetkellisesti.
- Jatkuvalla teholla puolestaan tarkoitetaan suurinta tehoa, jonka aggregaatti voi tuottaa jatkuvassa käytössä. (Jatkuva teho on useimmiten noin 80 % enimmäisantotehosta.)

Ilmajäähdytteisellä moottorilla varustetut aggregaatit on tarkoitettu päivittäiseen ammattikäyttöön tai väliaikaiseksi varavirtalähteeksi vaikkapa sähkökatkojen varalle. Ilmajäähdytteiset aggregaatit eivät sovellu ensisijaiseksi ympärivuorokautiseksi päävirtalähteeksi esimerkiksi kiinteistöihin.

Jotkin sähkölaitteista ovat myös vaativampia sähkönlaadun suhteen. Esimerkiksi tietokoneet, mikroaaltouunit ja televisiot tarvitsevat toimiakseen erittäin laadukasta ja tasaista sähköä. Tällaisia laitteita varten kannattaa valita digitaalisella invertterillä tai automaattisella jännitteensäätimellä (AVR = Automatic Voltage Regulation) varustettu aggregaatti.

Kysymyksiä ja vinkkejä aggregaattia valittaessa:


Onko aggregaatti helppo käynnistää – helppo sähkökäynnistys (nappia painamalla) vai hieman voimaa vaativan käsikäynnistys (vetämällä narusta)?

Aggregaatin koko ja sijoituspaikka: mahtuuko varastoon tai autotalliin? Paras paikka aggregaatille on katettu katos. Ota huomioon, että laatikollisetkaan (salkkumalliset) aggregaatit eivät kestä lumi- tai vesisateita. Paloturvallisuussyistä aggregaatti tulee sijoittaa vähintään metrin päähän rakennuksista, seinistä sekä muista koneista. Huom: aggregaattia ei saa käyttää sisätiloissa: siitä erittyy myrkyllisiä kaasuja!

Tehon tarve - mitä laitteita haluat käyttää aggregaatin tuottamalla sähköllä?

Häiritseekö aggregaatin käytöstä johtuva meteli?

Polttoaineen kulutus: kuinka paljon polttoainetta aggregaatti kuluttaa? Tankkausväli? Polttoaineen hinta? Muista tyhjentää aggregaatti polttoaineesta, mikäli se jää käyttämättömäksi pitemmäksi ajaksi.

Investoinnin hinta: kalliimpi diesel- vai halvempi bensiiniaggregaatti? Aggregaattien polttoaineena on joko bensiini tai diesel. Bensiini on jonkun verran kalliimpaa kuin diesel, mutta bensiinikäyttöinen aggregaatti on halvempi kuin dieselaggregaatti. Mikäli aggregaattia käytetään paljon, dieselaggregaatti tulee pitemmällä aikavälillä halvemmaksi kuin bensiinikäyttöinen. Vertailuesimerkki/polttoaineenkulutus/3000 tuntia: 4 kW bensiiniaggregaatti kuluttaa 3 750 litraa bensaa - 4 kW dieselaggregaatti 3 500 litraa polttoöljyä.

Pysyvä asennus vai mukana kulkeva vaihtoehto?

Haluatko käyttää aggregaattia myös herkkien sähkölaitteitten kanssa (esimerkiksi jääkaappi, TV, radio, mikro, ...)

Kolme erityyppistä sähkölaitetta, joiden kanssa aggregaattia voi käyttää:


Laitteet, joilla on resitiivinen kuorma - aina samankokoinen kuorma (sähkönkulutus): ei ota käynnistyshetkellä suurempaa virtaa kuin mitä tuotteessa ilmoitetaan (mm. leivänpaahdin, lamput, sähköpatteri).

Laitteet, joilla on reaktiivinen kuorma. Nämä laitteet toimivat sähkömoottorilla, jonka suorituskyky on sidottu moottorin saaman sähkön laatuun: huonolaatuinen sähkö aiheuttaa sen, että moottori ei pyöri tarpeeksi nopeasti mikä voi vaikuttaa negatiivisesti sähkölaitteen elinikään. Laitteita, joissa on sähkömoottori, ovat mm. jääkaapit, pakastimet, ilmalämpöpumput, porakoneet ja muut sähkötyökalut.

Elektroniset kuormat – nämä sähkölaitteet ovat vaativampia sähkönlaadun suhteen: toimiakseen ne tarvitsevat erittäin laadukasta ja tasaista sähköä (siniaaltosähköä). Tällaisia laitteita ovat esimerkiksi tietokoneet, televisiot, CD- ja DVD-soittimet, radiot ja mikroaaltouunit.


Aggregaatit helposti verkkokaupastaAggregaatit ostat verkkokaupasta edullisesti ja nopeasti! Monta hyvää syytä tilata netistä: halpa hinta ja monipuoliset valikoimat - ja verkkokauppa on aina auki! Samalla voit tarkistaa myös muut tarjoukset ja alennustuotteet virtasenkauppa.fi -verkkokaupasta: työkalut, tarvikkeet, kemikaalit, koneet ja paljon muuta näppärästi netistä.