Aggregaatit

Ohjeita aggregaatin valintaan!

Ilmajäähdytteisellä moottorilla varustetut aggregaatit on tarkoitettu päivittäiseen ammattikäyttöön tai väliaikaiseksi varavirtalähteeksi vaikkapa sähkökatkojen varalle. Ilmajäähdytteiset aggregaatit eivät sovellu ensisijaiseksi ympärivuorokautiseksi päävirtalähteeksi esimerkiksi kiinteistöihin.

Aggregaateista ilmoitetaan usein kaksi eri teholukemaa: enimmäisantoteho ja jatkuva antoteho.
Enimmäisantoteholla tarkoitetaan suurinta mahdollista tehoa, jonka aggregaatti kykenee tuottaman hetkellisesti.
Jatkuvalla teholla puolestaan tarkoitetaan suurinta tehoa, jonka aggregaatti voi tuottaa jatkuvassa käytössä.
(Jatkuva teho on useimmiten noin 80 % enimmäisantotehosta.)

Vali...Näytä kaikkitaksesi riittävän tehokkaan aggregaatin, sinun tulee miettiä minkälaisten sähkölaitteiden kanssa aiot aggregaattia käyttää ja tarvitsetko useampaa laitetta samanaikaisesti. Huomioi myös, että osa sähkölaitteista tarvitsee käynnistyshetkellä huomattavasti enemmän virtaa, kun laitteessa ilmoitetut arvot kertovat. Esimerkiksi jääkaapin tai pesukoneen virrankulutus voi olla käynnistyshetkellä moninkertainen.
Jotkin sähkölaitteista ovat myös vaativampia sähkönlaadun suhteen. Esimerkiksi tietokoneet, mikroaaltouunit ja televisiot tarvitsevat toimiakseen erittäin laadukasta ja tasaista sähköä. Tällaisia laitteita varten kannattaa valita digitaalisella invertterillä tai automaattisella jännitteensäätimellä (AVR = Automatic Voltage Regulation) varustettu aggregaatti.