Lohkolämmitin autoon mallikohtaisesti 🙂

Lohkolämmitin on talvella ylivertainen varuste autoosi. Lohkolämmitin, nimensä mukaisesti lämmittää autosi moottorilohk...Näytä kaikki
on, se pidentää moottorin käyttöikää, helpottaa käynnistämistä ja säästää polttoainetta.

Haluatko apua oikean Calix tai Defa lohkolämmittimen valintaan? Me autamme! Soita, kirjoita chatissä, lähetä mailia tai tule vaikka käymään myymälässämme.

Siirry tästä Virtasenkaupan Defa-lämmitinhakuun
Siirry tästä Virtasenkaupan Calix-lämmitinhakuun

Lohkolämmitin


Sää viilenee ja aamuisin on kosteaa ja koleaa – välillä jopa muutama aste pakkasta. Pihalla seisova auto on huurussa ja pisaroiden peittämä – tai kosteus on jo jäätynyt tuulilasiin. Moni havahtuu vasta kuura-aamuina lämmittämään autoa etukäteen. Lohkolämmittimen käyttö pitäisi kuitenkin aloittaa jo siinä vaiheessa, kun lämpömittari näyttää +5 °C, jolloin puoli tuntia riittää esilämmitykseen. 30 minuuttia lämmittämistä on sopiva aika vielä pikkupakkasilla, mutta kun lämpömittarin lukema laskee miinus kymmeneen asteeseen, lämmitysaikaa pitää pidentää tuntiin. Pakkasen siitä vielä kiristyessä esityslämmitykseen tarvitaan aikaa kaksi tuntia. Auton esilämmitys pidentää moottorin ikää ja pienentää polttoaineen kulutusta. Pitemmästä lämmityksestä ei juuri ole haittaa – sähköä tietysti kuluu enemmän. Lohkolämmittimen teho on yleensä noin 500 W.

Miksi autoa sitten pitää lämmittää, vaikka sen saa hyvin käyntiin ilmankin?


Esilämmityksen avulla säästetään moottoria – ja vähennetään päästöjä. Lisäksi akun varaustilan ylläpito helpottuu, jos autolla ajetaan pääasiassa lyhyitä kaupunkireissuja.


Miten lohkolämmitin toimii?


Lohkolämmitin on vastuselementti. Se asennetaan moottorin sylinterilohkon nestetilaan ja se lämmittää moottorin jäähdytinnestettä. Kun jäähdytinneste lämpenee, alkaa neste kiertää lohkossa. Lohkolämmitinvastuksen lanka toimii sulakkeena: jos lämmitinelementti ylikuumenee, lanka sulaa ja katkaisee virtapiirin. Esimerkiksi likainen jäähdytinneste – tai mikäli nestettä on liian vähän – voi aiheuttaa vastuksen palamisen.

Lohkolämmitin on siis sähkökäyttöinen: virta siihen otetaan ulkopistokkeesta tai lämmitystolpasta. Moottorin lämmityksessä tehokkaat lohkolämmittimet ovat pitkään olleet suosituimpia.

Lohkolämmittimet ovat siis tehokkaita ja yleisesti käytettyjä. Lohkolämmittimen asennus on kalliimpaa kuin esimerkiksi säteilylämmittimen, mutta esilämmitysaika on taas huomattavasti lyhyempi:

+5 °C … -5 °C: lohkolämmitin 0,5 h / säteilylämmitin 1 h
-5 °C …-10 °C: 1 h / 2 h
-10 °C…-20 °C: 2 h / 3 h


Lohkolämppärit hankit kätevästi ja edullisesti netistä: virtasenkauppa.fi-verkkokauppa on aina auki!

Samalla voit tarkistaa myös muut tarjoukset ja alennustuotteet virtasenkauppa.fi -verkkokaupasta: työkalut, tarvikkeet, kemikaalit, koneet ja paljon muuta näppärästi netistä.