Lumilingot

Yllättääkö taas talvi ja edessä valtava kasa lumitöitä? Anna lumilingon tehdä työt puolestasi! Lumilinko on käytännöllin...Näytä kaikkien työkalu arjen askareissa sekä myös ammattikäytössä. Miltä tuntuukaan pöräyttää linko käyntiin ja hoitaa piha nopeasti ja ilman hikeä samalla kun naapuri tuskailee jo kolmatta tuntia 20 senttisen suojalumen kanssa? Se jos mikä on tehokasta ja mielekästä. Lumitöistä tulee suorastaan hauskoja.

Lumilinkoja voimme suositella kaikenkokoisille pihoille. Sähkölinko soveltuu hyvin mm. pienen omakotitalon pihalle, rivitalon oman osuuden hoitoon sekä kaikenlaisiin kiinteistöyhtiöihin, joissa arvostetaan hiljaisuutta. Pyörillä kulkevat ja vetävät lingot soveltuvat taas kohtalaisen isoille omakotipihoille, niitä ei tarvitse kuin ohjata. Suurimmat telalingot ovat pääasiassa vaativaan käyttöön, kun lunta on paljon ja maasto kenties hankalaa. Telassa riittää pitoa jyrkkiin mäkiin.

Lumilinko

Lumilinko on laite, joka poistaa lunta kulkuväyliltä. Lumilingolla on joko oma tai sitä kuljettava voimanlähde eli se voi kulkea täysin itsenäisesti oman konevoiman ansiosta tai laitteen päällä istuvan kuljettajan ohjaaman laitteen avulla. Lumilinko voidaan liittää veturin, ratatyökoneen, traktorin, auton tms. ajoneuvon vedettäväksi tai työnnettäväksi. Voimakoneen käyttämä iso ruuvi tai potkuri hoitaa itse lumen linkoamisen.

Lumilingon käyttökohteita

Lumilingon käyttökohteita ovat alueet, joilta poistettava lumi tulee saada syrjään siten, että se ei kasaudu puhdistetun alueen reunoille. Tällaisia alueita voivat olla muun muassa erikokoiset pihat, autopaikat, parkkipaikat, tieosuudet yms. Suomessa traktorin vetämä linko puhdistaa eniten sivuteitä, pihateitä sekä mökkiteitä. Pihojen talvikunnossapito hoituu kuitenkin yhä yleisemmin työnnettävän lumilingon avulla ja lumilinko onkin näppärä apuväline niin omakotitalon, rivitalon, paritalon kuin kerrostalonkin pihan lumitöissä. Lumilinkoa hyödynnetään yksityis-, harrastus- ja ammattikäytössä ja se on välttämätön varuste kotiin, mökille, kiinteistöyhtiöihin sekä talonmiespalveluihin.

Miksi kannattaa hankkia lumilinko?

Oletko kyllästynyt lumitöihin ja jatkuvaan lumen lapiointiin? Lumilingolla lumen luonti sujuu kuin tanssi ja pihasi on hetkessä raivattu lumesta. Lumilinko on erittäin kätevä varsinkin silloin, jos lunta on paljon ja isolla alueella, mutta linko on iso apu myös pienillä pihoilla ja nopeuttaa lumitöitä huomattavasti. Lumilinko kannattaa hankkia, jos haluat päästä helpommalla lumitöiden suhteen. Lumilinko ei rasita selkää samalla tavalla kuin lumen lapiointi tai kolaaminen ja ennen kaikkea säästät kallisarvoista aikaa. Luminen talvi yllättää eli varaudu ajoissa ja säästä aikaa sekä vaivaa lumenluonnilta.

Lumilingon ominaisuuksia

Lumilinkoja löytyy pyörillä sekä telaketjuilla. Mikäli alusta on tasainen, ei linkojen käytettävyydessä ole merkittävää eroa, mutta pyörällistä linkoa on kuitenkin helpompi kääntää kuin telallista. Sen sijaan telat vetävät paremmin epätasaisella ja mäkisellä alueella. Pienet ja keskikokoiset lumilingot voivat olla sähkökäyttöisiä tai bensiinikäyttöisiä. Sähkömoottorilla toimiva lumilinko on yleensä tehoiltaan maltillisempi kuin polttomoottorilla toimiva. Yleensä bensiinikäyttöinen lumilinko on varusteltu nelitahtisella polttomoottorilla, jonka teho vaihtelee 5-11 hevosvoiman välillä. Joissakin malleissa voi olla sähköstartti, joka helpottaa käynnistämistä. Tosin linko tulee kytkeä silti sähköverkkoon käynnistyksen ajaksi. Vetonarulla käynnistyvien linkojen voimantarve vaihtelee mallikohtaisesti.

Lumilingon voimansiirto on joko hydrostaattinen tai kitkaan perustuva. Ero tekniikoissa näkyy nopeudensäädössä. Kitkaan perustuvassa voimansiirrossa on portaittainen vaihteisto: yleensä kuusi vaihdetta eteenpäin, kaksi taaksepäin sekä vapaa. Hydrostaattisessa voimansiirrossa on automaattinen vaihteisto, jolloin nopeudensäätö toimii portaattomasti: lingon hallinta on helpompaa sekä käyttö sujuvampaa. Käyttömukavuutta lisäävät kahvanlämmittimet etenkin kovilla pakkasilla ja pimeinä talviaamuina ajovalo. Heittotorven säätö ajon aikana helpottaa huomattavasti työskentelyä. Torven ja lipan asentoa säädetään ohjauspaneelista. Säädöillä voidaan vaikuttaa lumisuihkun suuntaan sekä pituuteen. Mikäli ohjauspaneelista ei voi tehdä säätöjä, tulee kone pysäyttää säädön ajaksi. Syöttöruuvin korkeuden säätö tapahtuu puolestaan linkopesän alla olevilla jalaksilla. Säätäminen on joissakin lumilingoissa helpompaa kuin toisissa.

Lumilingon käyntiäänen voimakkuus vaihtelee tavallisesti 80-100 desibelin välillä mallista riippuen, samaten koko ja paino vaihtelevat. Pienimpien lumilinkojen paino lähtee 15 kilosta ylöspäin ja keskikokoiset lingot painavat noin 60-100 kiloa. Lumilingon vaatima säilytystila vaihtelee koon mukaan. Jos säilytystilaa on rajoitetusti tai lumilinkoa täytyy nostella, on hyvä ottaa huomioon lumilingon koko ja paino.

Kun olet hankkimassa lumilinkoa, pohdi etukäteen tarpeitasi:
- Kertyykö lunta paljon?
- Kuinka suurelle / laajalle alueelle?
- Millainen on alueen pohja: tasainen / epätasainen?
- Onko alue mäkistä?
- Millainen on lumilingon säilytystila?
- Arvostatko käyttömukavuutta sekä monipuolisia ominaisuuksia?

Lumilingon ostajan opas

- Valitse sopiva työleveys
- Koneen teho työn vaativuuden mukaan
- Pyörät tasaisella ja telat mäkisellä alustalla
- Pyörällistä linkoa on helpompi ja kevyempi kääntää kuin telaketjullista
- Lumilingon koko: tarvittava säilytystila
- Ohjauspaneelin toiminnot: monipuoliset tai pelkistetyt ominaisuudet
- Hydrostaattisessa voimansiirrossa automaattinen vaihteisto, jolloin nopeudensäätö toimii portaattomasti: helpompi lingon hallinta sekä sujuvampi käyttö
- Kitkaan perustuvassa voimansiirrossa portaittainen vaihteisto: yleensä kuusi vaihdetta eteenpäin, kaksi taaksepäin sekä vapaa
- Hammastettu syöttöruuvi on tehokkaampi kuin hampaaton
- Isot pyörät ja korkea kuviointi parantavat pitoa
- Pyörien pitoa voi parantaa lumiketjujen tai jäänastojen avulla
- Sähkö- vai polttomoottori
- Sähköstartti helpottaa käynnistystä

Lumilingon hinta

Lumilinkojen hinnat vaihtelevat sadan euron ja puolentoista tuhannen euron välillä. Hinta on suoraan verrannollinen lingon tehoon ja ominaisuuksiin. Lumilingon ostaminen tunnetulta valmistajalta on varma ja luotettava valinta. Ostamalla tehokkaan ja käyttöominaisuuksiltaan monipuolisen lumilingon porukalla esimerkiksi yhdessä naapurien kanssa, on fiksu vaihtoehto. Lisäksi kannattaa hyödyntää erilaiset tarjoukset ja alennukset, jolloin laadukkaan lumilingon voi saada yllättävänkin edullisesti.

Virtasenkauppa - lumilinkojen verkkokauppa

Verkkokauppamme tarjoaa laajan valikoiman erilaisia lumilinkoja erilaisiin käyttötarpeisiin. Työleveydet vaihtelevat välillä 46 – 76 cm, löytyy bensiini- tai sähkökäyttöisiä sekä pyörillä tai telaketjuilla kulkevia linkoja. Tutustu lumilinkoihimme ja osta lumilinko tarjoushintaan!

Haluatko halvan lumilingon, joka hoitaa lumityöt puolestasi? Nettikaupastamme voit tilata lumilingon, jonka hinta on kohdillaan ja jatkossa lumenluonti luonnistuu kuin itsestään! Tämä linko on sähkökäyttöinen, kompaktin kokoinen, turvallinen ja täydellinen pieniin lumitöihin. Katso videolta, kuinka kätevästi kyseinen lumilinko hoitaa lumityöt ja osta verkosta jo tänään.

Edullinen, mutta samalla tehokas lumilinko on Snow Line 560 II (AL-KO), joka huolehtii isommankin pihan lumitöistä. Linko on bensiinikäyttöinen, siinä on kaksivaiheinen linkous, vakaa ohjaustanko, korkealaatuiset korkeakuvioiset renkaat ja helppo vaihtaa halutulle työskentelynopeudelle. Hyvä, luotettava ja pitkäikäinen lumilinko, jonka tilaat helposti netistä.

Huipputehoinen ja suorituskyvyltään esimerkillinen lumilinko vastaa vaativankin käyttäjän tarpeisiin. Tämä telaketjullinen lumilinko selviää haastavistakin lumitöistä leikiten. Panosta kunnon lumilinkoon ja voit olla varma, että lingosta on iloa vuosikausiksi. Huomasithan, että kaikki lumilingot toimitamme ilmaiseksi!

Meiltä lumilingot suoraan varastosta edullisesti ja huippunopeasti. Tilaa lumilinko heti ja olet valmis talvea varten!

Mikäli haet järeämpää lumiauraa tai lumilinkoa traktoriin, löydät ne täältä.

VIRTASENKAUPAN LUMILINGOT - ERIKOISTARJOUKSILLA - NOPEALLA JA ILMAISELLA TOIMITUKSELLA - HYVÄLLÄ PALVELULLA