Erilaiset kosteudenpoistajat autoon

Julkaistu: 14.06.2023

Kosteus on yksi auton sisätilojen suurimmista vihollisista. Se voi aiheuttaa ikkunoiden huurtumista, homehtumista, hajuja ja ruostetta. Siksi on tärkeää pitää auton sisäilma kuivana ja raikkaana. Onneksi markkinoilla on monia erilaisia kosteudenpoistajia autoon, jotka voivat auttaa tässä tehtävässä.

 

Kuivattavat kosteudenpoistajat

 

Kuivattavat kosteudenpoistajat sisältät yleensä silikageelirakeita, jotka imevät itseensä liikakosteuden ja pitävät sen sisällään. Ne ovat uudelleenkäytettäviä eli kun ne ovat täynnä kosteutta ne voidaan kuivata mikrossa tai lämpöpatterilla ja käyttää uudelleen. Kuivattavat kosteudenpoistajat ovat ympäristöystävällisiä ja helppokäyttöisiä. Ne voidaan sijoittaa mihin tahansa paikkaan autossa, jossa kosteutta muodostuu eniten, esimerkiksi tuulilasin alle tai istuimien väliin. Monissa kuivattavissa kosteudenpoistajissa on myös väriä vaihtava kosteudenilmaisin, joka kertoo milloin pussi on valmis kuivatettavaksi.

 

Sähköiset kosteudenpoistajat

 

Sähköiset kosteudenpoistajat ovat laitteita, jotka käyttävät sähkövirtaa poistaakseen kosteutta ilmasta ja kerätäkseen sen säiliöön tai letkuun. Ne ovat tehokkaita ja nopeita kosteudenpoistajia, mutta vaativat myös enemmän tilaa ja virtalähdettä. Sähköiset kosteudenpoistajat sopivat parhaiten suurempiin tiloihin, kuten asuntovaunuihin tai veneisiin. Niitä voidaan käyttää myös autossa, jos se on kytketty verkkovirtaan tai akkuun. Sähköiset kosteudenpoistajat ovat yleensä varustettu termostaatilla ja automaattisella sammutustoiminnolla, jotka säätelevät laitteen toimintaa ilmankosteuden mukaan.

 

Luonnolliset kosteudenpoistajat

 

Luonnolliset kosteudenpoistajat ovat aineita tai esineitä, jotka luonnostaan sitovat itseensä kosteutta ja vähentävät siten ilmankosteutta. Esimerkiksi riisi, suola, kissanhiekka ja sanomalehti ovat tunnettuja luonnollisia kosteudenpoistajia. Jotkut käyttävät myös WC-paperirullaa kosteudenpoistajana. Ne ovat edullisia ja helposti saatavilla olevia vaihtoehtoja, mutta niillä on myös joitakin haittoja. Luonnolliset kosteudenpoistajat eivät ole yhtä tehokkaita kuin kuivattavat tai sähköiset kosteudenpoistajat, eivätkä ne kestä yhtä kauan. Lisäksi ne voivat aiheuttaa sotkua tai hajuja autossa.

 

Yhteenveto

 

Kosteus on ongelma, joka kannattaa ratkaista ennen kuin se aiheuttaa vaurioita autolle tai sen matkustajille. Onneksi on olemassa monia erilaisia kosteudenpoistajia autoon, jotka voivat auttaa pitämään auton sisätilat kuivina ja miellyttävinä. Kuivattavat, sähköiset ja luonnolliset kosteudenpoistajat ovat kaikki vaihtoehtoja, joilla on omat etunsa ja haittansa. Valitse se, joka sopii parhaiten sinun tarpeisiisi ja budjettiisi.


<< Edellinen

Epäkesko vai tasohiomakone - kumpi sopii sinulle paremmin?

Epäkesko vai tasohiomakone - kumpi sopii sinulle paremmin?

Seuraava >>

Langattomat peruutuskamerat - näin valitset sopivan mallin autoosi

Langattomat peruutuskamerat - näin valitset sopivan mallin autoosi