Langattomat peruutuskamerat - näin valitset sopivan mallin autoosi

Julkaistu: 14.06.2023

Langattomat peruutuskamerat ovat käteviä ja turvallisia apuvälineitä autoilijoille, jotka haluavat nähdä paremmin taakseen peruuttaessaan. Langattomat peruutuskamerat koostuvat kahdesta osasta: kamerasta ja näytöstä. Kamera kiinnitetään auton takaosaan, esimerkiksi rekisterikilven yhteyteen, ja näyttö asennetaan auton sisälle, esimerkiksi kojelaudalle tai tuulilasiin. Kamera ja näyttö kommunikoivat langattomasti keskenään, joten niiden välille ei tarvita johtoja.

Langattomien peruutuskameroiden etuja ovat:

  • Helppo asennus: Langattomat peruutuskamerat eivät vaadi poraamista tai kaapelointia, joten ne ovat nopeita ja helppoja asentaa autoon. Kamera saa virtansa auton takavalosta tai peruutusvalosta, ja näyttö kytketään auton tupakansytyttimeen tai USB-porttiin.
  • Hyvä näkyvyys: Langattomat peruutuskamerat tarjoavat terävän ja laadukkaan kuvan auton takana olevasta alueesta. Useimmissa malleissa on myös infrapunavaloja tai LED-valoja, jotka mahdollistavat hyvän näkyvyyden pimeässä tai hämärässä. Jotkut mallit näyttävät myös etäisyysviivat tai ohjausviivat, jotka auttavat arvioimaan etäisyyttä esteisiin.
  • Monipuolisuus: Langattomat peruutuskamerat sopivat erilaisiin ajoneuvoihin, kuten henkilöautoihin, pakettiautoihin, asuntoautoihin, asuntovaunuihin tai perävaunuihin. Jotkut mallit mahdollistavat myös useamman kameran liittämisen samaan näyttöön, jolloin voi seurata esimerkiksi perävaunun sivuja tai kulmia.

Langattomien peruutuskameroiden eroja ovat:

  • Kameran tyyppi: Langattomat peruutuskamerat voivat olla digitaalisia tai analogisia. Digitaaliset kamerat lähettävät kuvan digitaalisessa muodossa, mikä vähentää häiriöitä ja parantaa kuvanlaatua. Analogiset kamerat lähettävät kuvan analogisessa muodossa, mikä voi aiheuttaa häiriöitä esimerkiksi muiden langattomien laitteiden kanssa.
  • Näytön koko: Langattomien peruutuskameroiden näytöt voivat vaihdella kooltaan esimerkiksi 3 tuumasta 10 tuumaan. Näytön koko vaikuttaa siihen, kuinka hyvin näkee kuvan yksityiskohdat ja kuinka paljon tilaa se vie autossa. Suurempi näyttö voi olla helpompi katsoa, mutta se voi myös peittää osan tuulilasista tai kojelaudasta.
  • Lisäominaisuudet: Langattomat peruutuskamerat voivat sisältää erilaisia lisäominaisuuksia, jotka lisäävät niiden käyttömukavuutta ja hyödyllisyyttä. Esimerkiksi jotkut mallit voivat tallentaa videokuvaa sisäänrakennetulla DVR-kameralla, jolloin voi tallentaa todisteita mahdollisista onnettomuuksista tai rikkomuksista. Jotkut mallit voivat myös näyttää auton nopeuden, akun jännitteen tai ulkolämpötilan.

Langattomat peruutuskamerat ovat siis erinomainen valinta autoilijoille, jotka haluavat lisätä turvallisuuttaan ja mukavuuttaan peruuttaessaan. Langattomat peruutuskamerat ovat helppoja asentaa, tarjoavat hyvän näkyvyyden ja sopivat monenlaisiin ajoneuvoihin. Langattomien peruutuskameroiden valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota kameran tyyppiin, näytön kokoon ja lisäominaisuuksiin, jotka vaikuttavat niiden toimivuuteen ja hintaan.


<< Edellinen

Erilaiset kosteudenpoistajat autoon

Erilaiset kosteudenpoistajat autoon

Seuraava >>

Milloin ja miksi käyttää viimasuojaa autossa?

Milloin ja miksi käyttää viimasuojaa autossa?