Halkomakoneet eli klapikoneet

Julkaistu: 25.03.2021

 

 

 

Tästä osto-oppaasta löydät vinkkejä klapikoneen valintaan.

Halkomakone eli klapikone tulee tarpeeseen, jos omistat esimerkiksi puulämmitteisen talon. Mökeillä sekä saaressa olevilla taloilla puulämmitys on todennäköisin vaihtoehto. Silloin halkomakoneet ovat lyömätön apu puun pilkkomisessa.

 

Halkomakone valitaan sen mukaan, miten nopeasti puita pitää pilkkoa, tai miten suuria rungot ovat. Joskus tehon tarvitsee riittää vain ohuempien runkojen pilkkomiseen. On otettava huomioon myös se, onko saatavilla sähköä vai tarvitseeko halkomakone muunlaisen voimanlähteen toimiakseen.

Voit valita halkomakoneen, jossa on vauhtipyörä, tai joka toimii hydrauliikalla. Uusia markkinoilla ovat pikahalkomakoneet, jotka ovat vauhtipyörällä toimivia. Meiltä löytyy esimerkiksi Timco pikahalkomakone, joka on jopa kuusi kertaa tavallista hydraulista halkomakonetta nopeampi.

 

Mikä on käyttötarkoitus?

Halkomakonetta ostaessa kannattaa pohtia, käytetäänkö konetta takkapuiden pilkkomiseen vai onko kyseessä suurempikin käyttö, kuten esimerkiksi omakotitalon ympärivuotinen puulämmitys. Silloin tärkeää on halkomakoneen tehokkuus ja nopeus.

Onko mahdollista käyttää sähköä vai tarvitseeko halkomakone oman voimanlähteen? Polttomoottorillinen halkomakone valitaan silloin, kun sähköä ei ole tarjolla. Polttomoottorilliset halkomakoneet voi viedä vaikkapa keskelle metsää mönkijällä vetäen, jolloin puut saadaan pilkottua paikan päällä.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vinkkejä käyttöön:

Kun tilaat halkomakoneen verkkokaupasta, muista kasauspalvelu. Tuotteet tulevat osissa, jolloin on järkevää käyttää ammattilaisen apua kasauksessa. Virtasenkauppa tarjoaa kasauspalvelun, joka kasaa tuotteen ja testaa sen käytettävyyden ennen kotiinkuljetusta. Tällöin varmistetaan tuotteen turvallisuus ennen lopullista käyttöönottoa.
 


<< Edellinen

Momenttiavaimet

Momenttiavaimet

Seuraava >>

Pöytäsirkkeli

Pöytäsirkkeli